Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil - temat ogólny, komentarze, plotki i inne

Featured Replies

Opublikowano

Do topki brakuje ze względu na podejście do oświetlenia. TLOU2 czy Demon's Souls Remake lepiej to ogarnia i to bez RT.

• Odpowiedzi 810
  • Wyświetleń 46,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, skończyłem sobie przed chwilą kampanie Chrisa w rimejku jedynki i tym samym zakończyłem mój residentowy maraton który trwał +-rok. Piękna była to przygoda nie zapomnę jej nigdy i mam nadzieje ż

• Skończyłem sobie Resident Evil Outbreak. Piszę tutaj a nie we "właśnie ukończyłem" bo they wouldn't get it :joker: Zaczynałem to chyba 4 razy i tak odpadałem po 10min smęcąc że nie dam rady z tymi bot

• Dobra File 2 pękło. Definicja mission packa do gry bo dostajemy nowe mapki i lekko doszlifowany gameplay jedynki, ale ogólnie to więcej tego samego, na plus nasi kompani są trochę (bardzo troche) mnie

Opublikowano

O pelnym path tracingu to zapomnijcie bo tego i PS6 nie dzwignie chyba ze kosztem innych efektow. Dodatkowo do poki S2 zyje to bedzie robione tak zeby dalo sie szybko suwaczki w lewo przesuwac i wydawac na nintendo.

Opublikowano

No capcom lubi wydawać gry na wszystko co istnieje, aż dziwne że nie ma requiem na ps4 pawel

Opublikowano
3 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

O pelnym path tracingu to zapomnijcie bo tego i PS6 nie dzwignie chyba ze kosztem innych efektow. Dodatkowo do poki S2 zyje to bedzie robione tak zeby dalo sie szybko suwaczki w lewo przesuwac i wydawac na nintendo.

Patrząc na obecny trend, niski przyrost mocy obliczeniowej na rynku HW, i odcięcie się AMD i wkrótce też Nvidii (Huang od dawna o tym wspomina i ogranicza mocno produkcję pod gaming) od rynku hi-end może pro prostu wrócimy od optymalizacji gier?

Poza tym DLSS4/FSR4, a niedługo nowa iteracja PSSR już naprawdę sporo zmieniają i może nie PT, ale przyzwoity pełny RT na spokojnie i na konsolach da się uzyskać z framegenem i naprawdę dobrą implementacją AI.

Jednakże trzeba czymś reklamować dalej ficzery pecetowe i wrzucać logo producentów kart, PT jest do tego idealne.

Opublikowano

A ja jestem zdania że jeśli RE nie będzie open worldem to PS6/Xbox5 poradzi sobie z Path Tracingiem. Dadzą jakiś FSR5 żeby przeskalować z 1080p do 4k i jazda. Przecież przeskok w RT między RDNA2 który jest w obecnych konsolach a RDNA4 który jest teraz na rynku jest gigantyczny a do premiery next genów zostało przynajmniej 1.5 roku.

Opublikowano
Teraz, łom napisał(a):

A ja jestem zdania że jeśli RE nie będzie open worldem to PS6/Xbox5 poradzi sobie z Path Tracingiem. Dadzą jakiś FSR5 żeby przeskalować z 1080p do 4k i jazda. Przecież przeskok w RT między RDNA2 który jest w obecnych konsolach a RDNA4 który jest teraz na rynku jest gigantyczny a do premiery next genów zostało przynajmniej 1.5 roku.

Sam jestem pod wrażeniem, co PRO wyciska w takim Alanie 2 z RT, albo 9070 XT w Cyberpunku z FSR4 i PT. Szanse są, jak wpadnie dobry procek, karta zakładam, że będzie bardzo zbliżona do tej w PS5 PRO + nowa iteracja AI.

Co jak co, ale horrorki super wyglądają z w pełni dynamicznym oświetleniem.

Opublikowano

GPU jak w Pro? Jak nie wsadzą przynajmniej 2x mocniejszego niż w Pro to będzie porażka a nie next gen. Nawet te przecieki które są bardzo nieoptymistyczne mówią o suchej wydajności 3x PS5 a w RT 6x więcej.

Opublikowano
1 minutę temu, łom napisał(a):

GPU jak w Pro? Jak nie wsadzą przynajmniej 2x mocniejszego niż w Pro to będzie porażka a nie next gen. Nawet te przecieki które są bardzo nieoptymistyczne mówią o suchej wydajności 3x PS5 a w RT 6x więcej.

To raczej dzięki nowej technice upscalingu i wsparciu CPU w mocnych obliczeniach, a nie rasteryzacji.

To za ile by wsadzili tam HW za 20k xD?

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

To za ile by wsadzili tam HW za 20k xD?

Tak samo jak w 2020 wsadzili w konsolach za 500$ sprzęt za 1000$ Nie ma co porównywać cen podzespołów PC szczególnie w okolicach premier konsol. Już obecny 9070XT jest 3x mocniejszy od tego co jest w konsolach, w RT jeszcze bardziej odjeżdża od 6600XT/6700. Tak jak pisałem nawet jeśli te przecieki okażą się prawdziwe to liniowy Resident z Path Tracingiem jest do ogarnięcia i Remake RE1 świetnie się do tego nadaje. Czasowo też by było ok, w tym roku Requiem, CV remake 2027-2028, REX 2028-2029, RE1 Remake 2 okolice 2030.

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Najpierw testy w rimejku re0 asax

Tam fajnie, bo wszystko do zmiany, trzeba od ZERA zaczynać.Aloy_cool1