Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Do topki brakuje ze względu na podejście do oświetlenia. TLOU2 czy Demon's Souls Remake lepiej to ogarnia i to bez RT.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. O pelnym path tracingu to zapomnijcie bo tego i PS6 nie dzwignie chyba ze kosztem innych efektow. Dodatkowo do poki S2 zyje to bedzie robione tak zeby dalo sie szybko suwaczki w lewo przesuwac i wydawac na nintendo.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. No capcom lubi wydawać gry na wszystko co istnieje, aż dziwne że nie ma requiem na ps4
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 3 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):O pelnym path tracingu to zapomnijcie bo tego i PS6 nie dzwignie chyba ze kosztem innych efektow. Dodatkowo do poki S2 zyje to bedzie robione tak zeby dalo sie szybko suwaczki w lewo przesuwac i wydawac na nintendo.Patrząc na obecny trend, niski przyrost mocy obliczeniowej na rynku HW, i odcięcie się AMD i wkrótce też Nvidii (Huang od dawna o tym wspomina i ogranicza mocno produkcję pod gaming) od rynku hi-end może pro prostu wrócimy od optymalizacji gier? Poza tym DLSS4/FSR4, a niedługo nowa iteracja PSSR już naprawdę sporo zmieniają i może nie PT, ale przyzwoity pełny RT na spokojnie i na konsolach da się uzyskać z framegenem i naprawdę dobrą implementacją AI. Jednakże trzeba czymś reklamować dalej ficzery pecetowe i wrzucać logo producentów kart, PT jest do tego idealne.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. A ja jestem zdania że jeśli RE nie będzie open worldem to PS6/Xbox5 poradzi sobie z Path Tracingiem. Dadzą jakiś FSR5 żeby przeskalować z 1080p do 4k i jazda. Przecież przeskok w RT między RDNA2 który jest w obecnych konsolach a RDNA4 który jest teraz na rynku jest gigantyczny a do premiery next genów zostało przynajmniej 1.5 roku.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Teraz, łom napisał(a):A ja jestem zdania że jeśli RE nie będzie open worldem to PS6/Xbox5 poradzi sobie z Path Tracingiem. Dadzą jakiś FSR5 żeby przeskalować z 1080p do 4k i jazda. Przecież przeskok w RT między RDNA2 który jest w obecnych konsolach a RDNA4 który jest teraz na rynku jest gigantyczny a do premiery next genów zostało przynajmniej 1.5 roku.Sam jestem pod wrażeniem, co PRO wyciska w takim Alanie 2 z RT, albo 9070 XT w Cyberpunku z FSR4 i PT. Szanse są, jak wpadnie dobry procek, karta zakładam, że będzie bardzo zbliżona do tej w PS5 PRO + nowa iteracja AI.Co jak co, ale horrorki super wyglądają z w pełni dynamicznym oświetleniem.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. GPU jak w Pro? Jak nie wsadzą przynajmniej 2x mocniejszego niż w Pro to będzie porażka a nie next gen. Nawet te przecieki które są bardzo nieoptymistyczne mówią o suchej wydajności 3x PS5 a w RT 6x więcej.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 1 minutę temu, łom napisał(a):GPU jak w Pro? Jak nie wsadzą przynajmniej 2x mocniejszego niż w Pro to będzie porażka a nie next gen. Nawet te przecieki które są bardzo nieoptymistyczne mówią o suchej wydajności 3x PS5 a w RT 6x więcej.To raczej dzięki nowej technice upscalingu i wsparciu CPU w mocnych obliczeniach, a nie rasteryzacji.To za ile by wsadzili tam HW za 20k xD?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):To za ile by wsadzili tam HW za 20k xD?Tak samo jak w 2020 wsadzili w konsolach za 500$ sprzęt za 1000$ Nie ma co porównywać cen podzespołów PC szczególnie w okolicach premier konsol. Już obecny 9070XT jest 3x mocniejszy od tego co jest w konsolach, w RT jeszcze bardziej odjeżdża od 6600XT/6700. Tak jak pisałem nawet jeśli te przecieki okażą się prawdziwe to liniowy Resident z Path Tracingiem jest do ogarnięcia i Remake RE1 świetnie się do tego nadaje. Czasowo też by było ok, w tym roku Requiem, CV remake 2027-2028, REX 2028-2029, RE1 Remake 2 okolice 2030.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 2 minuty temu, Pupcio napisał(a):Najpierw testy w rimejku re0 Tam fajnie, bo wszystko do zmiany, trzeba od ZERA zaczynać.