Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

Opublikowano

Gdzie mkzna szybko farmic te Chromy do Upgrade na +19? Jest jakis gwarantowany drop jak na te do +32

• Odpowiedzi 838
  • Wyświetleń 32,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• Patrzcie co znalazłem :)

• Mniej więcej dwie godzinki za mną i o ile z początku podchodziłem do tych "9/10" i Waszych spustów z lekką rezerwą, tak teraz nie mam już żadnych wątpliwości co do tej gry: to naprawdę będzie konkretn

Opublikowano
5 godzin temu, Shen napisał(a):

Ja pierdole, z pół godziny męczyłem się z jednym bossem, który mimo tego, że mam prawie 10k hp, ściągał mnie na hita. W końcu się nauczyłem jego ruchów, ujebałem go bez zgona, bo nie można się wskrzeszać, po śmierci boss usuwa postać z pola walki. No i co? Druga faza, nakurwia jeszcze szybciej i jeszcze mocniej floyd

Rozjebany, 5h tylko zajął, chyba omega weapon, bo wpadł złoty, za innych miałem brązowe i srebrne, mam dość kurwa na dziś xd

Przechwytywanie2.JPG

15 minut temu, wet_willy napisał(a):

Gdzie mkzna szybko farmic te Chromy do Upgrade na +19? Jest jakis gwarantowany drop jak na te do +32

Tu biłem takiego lodowego potwora, dobry exp też leciał

o te chodzi? https://expedition33.wiki.fextralife.com/Resplendent+Chroma+Catalyst

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano

Ta o te chyba wiem gdzie byles bo wszystko tutaj napierdala jak w Najmana xD Miejscowka w ktorej mozna farmic nieskonczona Lumine @Shen ?

Opublikowano
11 minut temu, wet_willy napisał(a):

Ta o te chyba wiem gdzie byles bo wszystko tutaj napierdala jak w Najmana xD Miejscowka w ktorej mozna farmic nieskonczona Lumine @Shen ?

Jest jedno miejsce w 3 akcie, przy tym bossie co nad nim siedziałem pół dnia ale to tak z +80lvl i bronie +30 trzeba mieć.

Spoiler

Renoir's Drafts, tam walczysz ze sprzedawca, żeby ci odblokował nowe itemy i dropi miedzy 1-3 sztuki, walke mozna powtarzac bez konca, tylko jest solo vs 3

Szybki sposób na dorobienie sobie to nurkowanie na tych jasnych plamach na morzu, wpada za to chyba 5 sztuk, w wiosce gestrali jeden npc daje kilka razy chyba po 20 za przeczytanie dziennika, wiec jak robiles wpisy warto wpasc.

Opublikowano

@Shen o tej miejscowce mowie tam kazdy mob daje od 1 do 3 od startu robisz 2 packi Linka 3 duze moby i masz 5 na okolo 90 sekund zabawy ^^ No I ponad 5mil expa

Opublikowano

Ja tego merchanta składam na hita, zrobiłem glass canon z Maelle, walka trwa może 10 sekund i nie musze się ruszać z miejsca, 2 miliony expa. Jutro dobijam 99lvl i najgorsze za mną.

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano

A wlasnie, chcialem sie spytac. Czy mapa swiata serio jest taka duza jak sie wydaje? Ja mam nadal wiekszosc zamglana ale jest sprawdzalem to wygladala ogromnie

Opublikowano

Bardzo duża, a nasz samolot bardzo wolno lata, czasem mi brakuje szybkiej podróży.

Opublikowano

Przez ostatnie dni widze kto gra pozno w nocy bo zwykle o tej porze dnia u mnie nikogo na forum nie ma

Opublikowano

Niesamowita jest dynamika tych walk - każda z postaci wymaga zapoznania się z nowym, kompletnie wyjątkowym systemem walki (chociaż tutaj główny bohater nieco odstaje od reszty), a jednocześnie statusy sprawiają, że łączymy to w piękne combosy. Grałem w sporą ilość (j)RPGów w swoim życiu, ale tam często towarzyszyło mi poczucie, że każdy robi swoją robotę, a tutaj to prawdziwa praca zespołowa. banderas A tak przy okazji, stawiam dolary przeciw orzechom, że ktoś z projektantów systemu walki gra w World of Warcraft Balance Druidem. ;)

Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał(a):

Ile h już nabiłeś?

Dobijam do 40h, znalazłem już prawie wszystkie dzienniki, zostało jeszcze kilka lokacji do sprawdzenia, ale nie wiem czy dam rade zebrać wszystkie bez opisu.

Wkurza mnie brak kasy, znalazłem sprzedawce w największym chyba dungeonie w grze, miał długą liste pictosów a ja mogłem kupić dwa i nie wiem czy mi się chce tam pozniej wracac, bo nawet nie pamietam jak tam dotarłem

Opublikowano

Moze nawet jakies DLC powstanie.

Sa otwarci na taka ewentualnosc:

MP1st
No image preview

Clair Obscur: Expedition 33 DLC Not Ruled Out by Game's L...

While nothing has been announced so far, Clair Obscur: Expedition 33 DLC is something that's not off the table per the game's Lead Writer.

Edytowane przez bebbop

Opublikowano

Wczoraj mialem potyczke z "latarnia", podjaralem sie ze pierwsze podejscie i tak dobrze mi idzie, ale oczywiscie na koncu TROCHE MNIE ZASKOCZYL jebaniec i poleglem dogDzis kolejne podejscie i moze ujrze te kultowe juz wydarzenia konczace I Akt.

Opublikowano
31 minut temu, Shen napisał(a):

Dobijam do 40h, znalazłem już prawie wszystkie dzienniki,

Nieźle ja mam 40+h i 38 lvl xD 100h będę grał.

Opublikowano
46 minut temu, messer88 napisał(a):

Nieźle ja mam 40+h i 38 lvl xD 100h będę grał.

Jak odblokujesz przekraczanie 9999 obrazen, to wbicie leveli juz nie jest wiekszym problemem.

Ja planuje jeszcze dwa przejścia, ng+ bo podobno wzmacnia przeciwników jak w soulsach i chciałem zwykłe jeszcze jedno, ale postaciami których nie używałem teraz.

Opublikowano

Dla tych co skończyli akt I

Spoiler

co za kurwa cymbały pracują w tym ppe, że dają newsa "Twórcy Clair Obscur Expedition 33 i The Last of Us 2 oszukali widzów w jednej, arcyważnej sprawie" - sam tytuł już zapala lampke, no bo co z tlou 2 oszukało "widzów"? albo z kijem golfowym, albo z tym, że przez pół gry jest inny główny bohater.

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano
Godzinę temu, Shen napisał(a):

Aż się prosi o dlc z ekspedycją 00

No, albo dwójeczka od razu, po co sie rozmieniać na drobne :).

Opublikowano

Eh ja dosc skromnie bo mialem ciezki tydzien, mam jakies 22h, 35 level i jestem na oko w polowie 2 aktu pewnie.

Teraz pojawila mi sie, dobra nie wiem jak na komorce zrobic spoiler - mozliwosc przekraczania tych raf na wodzie. Swiat sie w chuj otworzyl, wiec pewnie jeden dwa wieczory mnie czekaja opcjonalnych bossow i lokacji.

Zrobilem wczoraj tez chyba trzecia plaze, tzn ta wyjebana wspinaczke. Dobrze, ze poszlo gladko bo powiem szczerze, ze po 10 minutach juz bylem na granicy :D

Byl tez jeden moment ktory wymusil na mnie granie dwiema postaciami ktorymi w ogole nie gram, wiec bylo ciezkawo. Nie dosc, ze zapomnialem juz z tutoriala jak sie gra Sciel, to jeszce niedevelowani i bez pictosow i tych punktow do podlaczania skilli, lumia czy jakos tak. Mam nadzieje, ze nie bedzie jak w Rebirth na koniec, ze wszyscy walcza bo bede musial stare sejwy odkopywac ;)

Ogolnie po tych 20h bawie sie wybornie, gierka mega mi siedzi. Oczywiscie posty o najlepszym rpg wszechczasow, o wielkim powrocie tego gatunku itd traktuje jako ciekawostki pisane pod wplywem emocji, ale rzeczywiscie bawie sie troche lepiej niz w metaphorze. Tzn tam poczatek podobal mi sie tak samo jak Clair, ale gra z biegiem czasu zaczela mi sie przejadac, tutaj moze tego problemu nie byc.

A jeszcze muza. Jakosc jak jakosc, sa perelki, ale lubie takie bogate soundtracki. Co chwile nowy utwor. Nie jest to Rebirth, ale muza absolutnie wymiata.

Opublikowano
12 minut temu, Ölschmitz napisał(a):

Byl tez jeden moment ktory wymusil na mnie granie dwiema postaciami ktorymi w ogole nie gram, wiec bylo ciezkawo. Nie dosc, ze zapomnialem juz z tutoriala jak sie gra Sciel, to jeszce niedevelowani i bez pictosow i tych punktow do podlaczania skilli, lumia czy jakos tak. Mam nadzieje, ze nie bedzie jak w Rebirth na koniec, ze wszyscy walcza bo bede musial stare sejwy odkopywac ;)

Nie lubie tego zabiegu w jrpg, zawsze mnie wkurwia, w Xenogears prawie się zablowałem na amen przez to 25 lat temu.

Spoiler

na szczescie to jedyny raz i na krótko

Opublikowano
29 minut temu, Dahaka napisał(a):

Dla tych co skończyli akt I

Spoiler

co za kurwa cymbały pracują w tym ppe, że dają newsa "Twórcy Clair Obscur Expedition 33 i The Last of Us 2 oszukali widzów w jednej, arcyważnej sprawie" - sam tytuł już zapala lampke, no bo co z tlou 2 oszukało "widzów"? albo z kijem golfowym, albo z tym, że przez pół gry jest inny główny bohater.

Toż to kpina totalna. Współczuję tym co się nacieli na to.

Opublikowano

1 godzinę temu, Shen napisał(a):

Dobijam do 40h, znalazłem już prawie wszystkie dzienniki, zostało jeszcze kilka lokacji

No to szybko poleciałeś z tematem. U mnie 35h a dopiero kończę drugi akt dafuq

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Wchodzenie na PPE? Wcale nie jest mi ich żal.

Teraz, Josh napisał(a):

No to szybko poleciałeś z tematem. U mnie 35h a dopiero kończę drugi akt dafuq

Skończyłem drugi akt mając chyba 29h, ale czekałem z większą eksploracją na odblokowanie 9999 obrażen