Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mafia: The Old Country

Featured Replies

Opublikowano

Pierwsza recka 8.4/10

Geek Culture
No image preview

Mafia: The Old Country – Review | Geek Culture

Mafia: The Old Country revitalises the franchise with its familiar yet engaging narrative that’s one for the history books.
  • Odpowiedzi 262
  • Wyświetleń 16,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czekam mocno. Jak mi brakuje takich krótkich, ale intensywnych giereczek z czasów ps3/360. Żadnych rozwleczonych zadań pobocznych w bezdusznym openworldzie

• Te 10 godzin jest idealne dla mnie.

• Takie gry też są potrzebne, szybko skondensowany singiel z dobrą fabułą i akcji, no czekamy na recki może pod 80 podciągnie

Opublikowano

Już nie pierwsza, embargo zeszło, 76 na meta. Zobaczymy jak siądzie u graczy.

Opublikowano

Za ok 200 zł chyba wezmę, brakuje mi trochę takich skondensowanych gier.

Opublikowano

Przewidywałem 75, jest 79 na razie.

image.png

"tradycyjna, pozbawiona sztucznych wypełniaczy struktura fabularna, zapewniająca około 12–13 godzin angażującej gry" - ja jestem kupiony, day1

image.png

Opublikowano
Godzinę temu, Patapon napisał(a):

Dobra to zaczynamy standardowe:

"do kogo leci już preorder, a kto jeszcze czeka?"

U mnie cisza sapek

U mnie odebrane przez kuriera, więc będzie juterko. A preordera nie składałem, klikałem z rana - spontan.

Opublikowano

To czekam na relację i po urlopie wjedzie na koniec sierpnia zapewne.

Opublikowano

Jakby co, wszystkie recenzje przed premierą tyczą się wersji PC. Recenzję na konsolach pozostawili w rękach graczy jak widać :D.

Opublikowano

Lider branży ppe.pl mocarne 8,5. Można brać

Opublikowano
2 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Nie ma preload na steam?!!!!!!!!!!!!!!! Akurat jak mi kabel ethernet poszedł się jebać. Czyli 21 granie XD

3 godziny będziesz pobierał kilka gigabajtów?

Też biorę Steam, brak recenzji wersji konsolowych (i to jak studio do tej pory sobie z nimi radziło) ostatecznie pogrzebało moje nadzieje o pudełku, kiedyś się kupi na półkę najwyżej :).

Release_Map_1920x1080.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

3 godziny będziesz pobierał kilka gigabajtów?

Też biorę Steam, brak recenzji wersji konsolowych (i to jak studio do tej pory sobie z nimi radziło) ostatecznie pogrzebało moje nadzieje o pudełku, kiedyś się kupi na półkę najwyżej :).

Router mam za daleko. Do wifi nigdy nic nie kupowałem, zeby zasieg polepszyć. Zawsze tylko Ethernet 20 metrów.

Opublikowano

Możecie mnie pobić ale nigdy nie zagrałem w żadna inna mafie poza M2. Czuje ze to może być mój wielki powrót do serii szekle

Opublikowano

taki trochę taki vibe ostatniego space marine 2.

Prosta rozgrywka bez jakiś tam zapychaczy, zobaczymy jak się przyjmie. Najwazniejsze by fabuła i klimat dawał radę.

Opublikowano

meta 76, tylko z PC? Trzeba zaczekać żeby się nie okazało, że na konsolach jest jakiś techniczny potworek

Opublikowano

Wczoraj zamówione u Dawida.

Jeżeli będzie potworek, to szybko połatają, bo to poważna premiera poważnej gry, no nie.

Opublikowano
2 godziny temu, jimmy napisał(a):

meta 76, tylko z PC? Trzeba zaczekać żeby się nie okazało, że na konsolach jest jakiś techniczny potworek

Trochę to niepokoi na chwilę obecną.

Opublikowano

Jak na razie to tryb Performance wygląda i rusza się dobrze na konsoli, scenki z lockiem na 30 klatek. Jak ktoś się boi problemów technicznych to może się wyluzować, dobrze jest.

Opublikowano

Jest spoko, czasami cutscenki trochę przyklatkują, za to gameplay trzyma się przy swoim targecie. Jest też opcja V-sync, więc pewnie na PS5 Pro będzie nawet i więcej niż 60fps, zostawiłem u siebie włączony. Jedynie do cieni można się przyjebać, ale to powtarzający się problem z UE5 na konsolach.

Prolog ma zajebisty klimacik, jednak Mafia stoi fabułą i atmosferą - dokładnie to tutaj czuć fsg

Opublikowano

Ja już pykam na pc chodzi rewelacyjnie i chyba najbardziej podoba mi sie ze wszystkich gier na U5. Chyba tylko Wuchang na równi. Nie chodzi o jakąś masę szczegółów. Tylko nie jest przeostrzona i hdr w grze zaimplementowany od razu. Dub sycylijski oczywiście. Czuć moc.

Opublikowano

Dobry szpil, bez wypełniaczy, stara dobra Mafia w innym klimacie.

Na PC działa świetnie i ważne, że bez stuttera, podobnie jak np. Claire Obscure na UE5. Chyba powoli branża uczy się Unreala. Technicznie jest bardzo dobrze, oprawa w przerywnikach to poziom prawie Hellblade'a. Prezencik dla ludzi z ultrawide, jest 21:9 też w przerywnikach, nie trzeba żadnych modów, jak w wielu innych grach na Unreal 5. Są też od razu triggery na cutscenki w 60 fps, czy nawet bez frame capa (chyba dodane też na konsolach w day1 patchu). Widać niższy próg cenowy nie wpłynął na takie pierdoły, gdzie droższe produkcje często mają na to wyjebane. Jest też natywne wsparcie HDR.

Btw dla tych co zagrali w Mafię 3 jest fajny prezencik :).

Opublikowano

Posiedzieli nad optymalizacją, to czy sie uczą niektórzy zobaczymy przy Cronosie. Może to być też kwestia po prostu umiejętności i czasu.

42 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Dobry szpil, bez wypełniaczy, stara dobra Mafia w innym klimacie.

Na PC działa świetnie i ważne, że bez stuttera, podobnie jak np. Claire Obscure na UE5. Chyba powoli branża uczy się Unreala. Technicznie jest bardzo dobrze, oprawa w przerywnikach to poziom prawie Hellblade'a. Prezencik dla ludzi z ultrawide, jest 21:9 też w przerywnikach, nie trzeba żadnych modów, jak w wielu innych grach na Unreal 5. Są też od razu triggery na cutscenki w 60 fps, czy nawet bez frame capa (chyba dodane też na konsolach w day1 patchu). Widać niższy próg cenowy nie wpłynął na takie pierdoły, gdzie droższe produkcje często mają na to wyjebane. Jest też natywne wsparcie HDR.

Btw dla tych co zagrali w Mafię 3 jest fajny prezencik :).

Opublikowano
22 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Posiedzieli nad optymalizacją, to czy sie uczą niektórzy zobaczymy przy Cronosie. Może to być też kwestia po prostu umiejętności i czasu.

No Bloobery już 3cią grę robią na UE5, to może teraz się uda :D. Jak coś można zarzucić SH2 to właśnie problemy silnikowe.

Opublikowano

Na konsolach SH2 chodził dobrze i wyglądał zajebiście, więc jak dla mnie to ładnie ogarniają UE5.
Przekonaliście mnie tymi wpisami - zamówiłem na PS5^^