Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano

No cóż uczeń trochę przerasta mistrza jednak.

image.png

image.png

Ponadto Koreańczycy dodali do gry więcej w 3 dni, niż Capcom w 2 lata.

7 minut temu, Qbon napisał(a):

W końcu jest skrzynka. Brakowało mi tego, bo nie chce sprzedawać wszystkiego czego akurat nie używam żeby zwolnić miejsce.

Zobacz też Blinding Flashem, bo pojawiło się sporo nowych miejsc do teleportów.

balon

image.png

4 godziny temu, XM. napisał(a):

Mapka faktycznie taka duża? Bo według wymiarów jest mniejsza, np. od Valhalli czy w3.

Mniejsza, ale większa, dzięki wertykalności.

The total map size of Crimson Desert is 90km² (9500m width x 9500m height) across all 5 areas and it’s mostly landmass. This makes it one of the bigger maps for a singleplayer game, though not the biggest ever. It’s comparable in size to some of the mainline Assassin’s Creed games (AC Valhalla was 140km², AC Shadows was 123km²). Crimson Desert also features a “Sky Map” of flying islands, similar to The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, which are smaller contained sky islands for puzzle challenges. There are over 100 caves and many other underground locations. Because of this multi-layered map design, the actual explorable area is approximately 100km².

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano

Mam zagwozdkę jestem wysoko w górach i pokazuje że zamarzam mam płaszcz lvl3 chroniący przed mrozem ale nic to nie daje skąd wziąć cieplejsze ubrania bo nic innego nie widziałem nigdzie

Opublikowano

Trzeba częściej patrzeć w niebo

AI slop btw

Opublikowano
7 godzin temu, Patapon napisał(a):

10/10

Jak kopiować to od najlepszych

Opublikowano

Nikt tu niczego nie kopiował.

Ta gra ma same oryginalne pomysły i assety.

20260321_123759.jpg

Opublikowano
7 minut temu, devilbot napisał(a):

Nikt tu niczego nie kopiował.

Ta gra ma same oryginalne pomysły i assety.

20260321_123759.jpg

20260323_193841.jpg

Opublikowano

.

download.webp

Opublikowano
24 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Jak kopiować to od najlepszych

Czyli idąc twoim durnym rozumowaniem Nintendo skopiowoło podnoszenie kotów z Harvest Moona z 2003 roku.

KuГwa wstydu nie mają. leo

Opublikowano

Aż się przypomina imba o okładki pism z Dying Light sprzed ponad dekady. Kto był pierwszy i kto od kogo skopiował D

Opublikowano
1 godzinę temu, Shen napisał(a):

Trzeba częściej patrzeć w niebo

Te Zeppeliny na wschodzie mapy są gdzie pociąg i wogóle bardziej zaawansowana technologia.

Opublikowano

A ja się zastanawiam czy inspiracja lub zmodyfikowanie designu istniejącej poprzednio okładki ma tak naprawdę znaczenie czy to już zwykłe czepialstwo.

Opublikowano
5 minut temu, Patapon napisał(a):

Czyli idąc twoim durnym rozumowaniem Nintendo skopiowoło podnoszenie kotów z Harvest Moona z 2003 roku.

KuГwa wstydu nie mają. leo

W Harvest Moon (2003) nie można podnosić kotów.

Opublikowano
12 minut temu, GearsUp napisał(a):

W Harvest Moon (2003) nie można podnosić kotów.

Opublikowano
3 minuty temu, Patapon napisał(a):

Ty tu widzisz trzymanie kota jakie jest w Zeldzie i Crimsonie? Ja tu widzę przemieszczanie go jak jakiś mebel z miejsca na miejsce ale tak, na pewno właśnie tą animacją się inspirowali.

Opublikowano

Połowa 5 chaptera gra wciąga jak bagno i mega mnie granie w nią relaksuje nigdzie nikt nie goni spokojna a klimatowa muzyka poezja totalna , l4 wjechało bo jakaś grypa złapała chyba w tym tygodniu z 60h wleci

Opublikowano

Jak by ktoś chciał biegać jak barbarzyńca w płaszczu z psa

IMG_20260323_211024183_HDR.jpg

19d1c52992983-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Jakby co to te wszystkie sakiewki w ekwipunku trzeba pootwierać, żeby wyciągnąć z nich kasę. Motałem się w ekwipunku, aż przypadkiem jedną opróżniłem leo

Opublikowano
2 minuty temu, Patapon napisał(a):

Jakby co to te wszystkie sakiewki w ekwipunku trzeba pootwierać, żeby wyciągnąć z nich kasę. Motałem się w ekwipunku, aż przypadkiem jedną opróżniłem leo

Ja już chyba ze 3 stacki miałem i nawet nie zwróciłem uwagi, że można to otworzyć :D.

Godzinę temu, Patapon napisał(a):

Jak by ktoś chciał biegać jak barbarzyńca w płaszczu z psa

IMG_20260323_211024183_HDR.jpg

19d1c52992983-screenshotUrl.jpg

John Crimson.

Btw już chyba mam około 20 h (story chapter 4 jeszcze), bo dzisiaj rano ostro młóciłem i czas pochwalić system artefaktów i tego jak różnorodne są tutaj opcje zdobywania skilli przecież to jest absolutne mistrzostwo świata, żadna gra nie zrobiła tego dotychczas lepiej, może maksymalnie jedna, ale w takiej jakości oprawy wizualnej, oj zdecydowanie nie.

Opublikowano

Ja ma znowu problem nie mogę artefaktów nigdzie znaleźć ma rozwinięte życie stamine chyba na 3 parę skilli ale szału nie robi jedyne co to sprzęt mam nawet ok plus w broniach gniazda boss w 5 akcie na 4 strzały padał w każdej fazie a hp mi zabrał może połowę jak przycisnął do ściany

Opublikowano
7 minut temu, Banan91PL napisał(a):

Ja ma znowu problem nie mogę artefaktów nigdzie znaleźć

Eksploracja albo bicie bandytów, oczyścisz pare zajętych lokacji i wpadną

Opublikowano

Właśnie to odbijanie baz to największy rak jak widzę setki wrogów jak w jakimś dynasty warriors

Opublikowano

Niezle z fabuła lecisz, ja ciagle 3 chapter, stamina 6lvl, hp 4lvl i sporo innych skilli.

Opublikowano
Jakby co to te wszystkie sakiewki w ekwipunku trzeba pootwierać, żeby wyciągnąć z nich kasę. Motałem się w ekwipunku, aż przypadkiem jedną opróżniłem leo.png
Te sakiewki można też przekazywać npc w formie podarunków, by szybciej maksować "znajomość". Jedna sakiewka +5 pkt.