Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana leo

19d2ac4e1a984-screenshotUrl.jpg

Ciekawe czy byka można ukraść

19d2acdae6442-screenshotUrl.jpg

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano

Ja mam jeden challenge, żeby sprzedać jakiemuś kolesiowi 3 kozły.

Jeszcze parę hintów, bo widze sporo ludzi zaczyna dopiero grać:

• róbcie szybko obóz przynajmniej te podstawy, wozy, stragany, gra nie podpowiada co robić i niektórzy mogą sobie pomyśleć, że mają buga, albo są nieogarnięci, gdyz jak nie ruszymy obozowego sidequesta to gra nas nigdy nie zapyta czy chcemy go zrobić

• rozwijajcie plecak, questy obozowe zreszta dają go najwięcej

• obóz sam w sobie jest spoko i nie jakoś mocno czasochłonny, a daje sporo rzeczy na dalszą grę

• jedzenie w tej grze jest ważne, zbierajcie go ile wlezie, kupujcie, przyda się

• śmierć nic nie zabiera, no może jedynie jak spadniemy z Abyss, zabiera czas na zrobienie np. zagadki, a wejście tam bez portalu też może chwilę zająć

• większość itemów, które nie są unikatami respi się co jakiś czas w grze (kilka dni?)

• nie używajcie Latarni do zagadek, lepszy, szybszy Blinding Flash

Opublikowano
38 minut temu, Patapon napisał(a):

Ciekawe czy byka można ukraść

Krowę można, choć nie próbowałem, więc nie wiem, czy dosiadamy, czy bierze ją na bary.

Ale tego to już na bank nie da rady:

duże zwierzę

19d27eb47ad31-screenshotUrl.png

Opublikowano

1 minutę temu, Wredny napisał(a):

duże zwierzę

19d27eb47ad31-screenshotUrl.png

Widziałem na twitterze, że jak się pójdzie do cyrku to można jeździć na

lwie

Opublikowano

Wykup evasive roll, dodge, wez troche grillowanego miesa i powinno byc git.

Znerfili go w ostatnim patchu, to pewnie nawet bez tego da rade, zapomnialem.

Opublikowano
47 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

• róbcie szybko obóz przynajmniej te podstawy, wozy, stragany, gra nie podpowiada co robić i niektórzy mogą sobie pomyśleć, że mają buga, albo są nieogarnięci, gdyz jak nie ruszymy obozowego sidequesta to gra nas nigdy nie zapyta czy chcemy go zrobić

Dopiero co otworzyłem obóz, to już te questy są? Gdzie?

Opublikowano
3 minuty temu, MichAelis napisał(a):

Dopiero co otworzyłem obóz, to już te questy są? Gdzie?

Szarogrzywi, wszystkie 3 chainy.

Opublikowano

Obóz jest tak super wytłumaczony, że musiałem na youtube sprawdzić, jak chłopów wysłać na misje.

Opublikowano

Dla niezdecydowanych - koleś świetnie wyjaśnia, jaki jest problem z oceną Crimson Desert oraz dlaczego mimo kilku wad warto dać szansę.
Chłop mówi dokładnie to samo co ja, że jest starym dziadem, mającym pracę i życie, a zarywa przy tym nocki, jak za małolata.
Nie znałem gościa wcześniej (oprócz poprzedniego filmiku, w którym porównuje CD do SKYRIM), ale poleciał subik, bo jest świetny.

Opublikowano

Na jakiś czas odpuściłem fabułę dopakowałem postać zebrałem secik niczym Lich King w Wowiku z ostrzem mrozu i postać wygląda gra się nią super, problem mam dalej z tym że strzały łuku nie można anulować i nie mogę ustawić na main weapon 2h miecza i czasem przerzuca mi cały czas na tarcze, powinna być opcja nadania priorytetu broni. Dodatkowo na koniec kontynuowałem sobie fabułę i naprawdę te postacie fajnie wymyślili, główny bohater typowy warrior, panienka szybka i zwinna a teraz dostałem do grania tego trolla i to jakim jest czołgiem to głowa mała, postać niczym Dindu z Shadows bardzo czuć moc i ciężar machania toporem.

PS. Nareszcie po prawie 30h wpadło 3 trofeum!!!

Opublikowano

Pamiętacie typa, co pisał, że woda wyglada jak z ps2? Przypomniał mi się właśnie

Streamable
No image preview

Watch unnamed | Streamable

Opublikowano
11 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Jutro w końcu też zacznę grać, zobaczę jak mi to będzie szło.

Ja zaczynam dziś, jak instalacje mnie nie wykończą i nie usnę lapka

PXL_20260326_183929333~2.jpg

Opublikowano

Dziś 2 zmiana w robocie, w paczkomacie był o 16 i tak bym nie wyciągnął. Jutro rano leci instalacja i patch, wieczorem odpalam bo i tak musiałem urlop wziąć.

Opublikowano

Gość tłumaczy jak walczyć na przykładzie bossow. Ponoć rolka z Soulsów to średnio się tu sprawdza. Trzeba walić mieszane kombosy ala Mortal Kombat/Tekken:

Opublikowano
10 minut temu, Shen napisał(a):

Pamiętacie typa, co pisał, że woda wyglada jak z ps2? Przypomniał mi się właśnie

Streamable
No image preview

Watch unnamed | Streamable

Dzisiaj gdy szukałem żelaza po górach to oszalałem jak zobaczyłem strumień który płynie z gór i na moich oczach powoli moczył trawę/ziemie i łączy się z rzeką. Detale są niesamowite, jeszcze mały edit. apropo walki dopiero po 30 godzinach rozkminiłem że strzałka w dół robi locka na postaciach więc starcia w bossami dużo łatwiejsze obecnie chociaż mimo że jestem w 8 akcie to tego łba w sanktuarium z wielkim mieczem nie ma szans bym ubił, zbieram obecnie złote tabletki dzięki czemu mogę wrócić już do walki 10 razy z 100% życia.

Opublikowano
2 minuty temu, SpacierShark123 napisał(a):

apropo walki dopiero po 30 godzinach rozkminiłem że strzałka w dół robi locka na postaciach więc starcia w bossami dużo łatwiejsze obecnie chociaż mimo że jestem w 8 akcie to tego łba w sanktuarium z wielkim mieczem nie ma szans bym ubił, zbieram obecnie złote tabletki dzięki czemu mogę wrócić już do walki 10 razy z 100% życia.

Haha, a ja się wkurwiałem ciagle na brak locka, dobrze, ze dopiero 3 chapter, dzięki.

Opublikowano

Zadania poboczne są arcychujowe? Jestem w trzecim chapterze i właściwie głównie skupiam się na nich. Póki co:

1. Fetch questy z pierwszego miasta (tutoriale?) - ultra żenujące, że aż żal się rozpisywać

2. Listy gończe - każdy wygląda tak samo - jedziesz, szukasz chłopa, chłop zaczyna uciekać, gonisz go i sprzedajesz kilka listew na ryjec i powrót do milicji w mieście (czasem nawet po 2-3 km)

3. Misje dla baronów - zrobiłem kilka, każda polegała na pojedź w jakieś miejsce - rozjeb cały obóz wrógów zabijając po 100 osób ciągle się respiących, zabierz jakieś śmieci i wróć

4. Misja poboczna dla tego Szekaktu czy jak on się tam zwał - szukanie zdrajcy polegające na jakichś upośledzonych przesłuchaniach żeby potem wyciągnąć jakieś wnioski metodą prób i błędów bo nic zupełnie nie zostało wyjaśnione

Warto to gówno w ogóle robić czy lepiej skupić się na fabule?

Opublikowano
5 minut temu, Rooofie napisał(a):

Warto to gówno w ogóle robić czy lepiej skupić się na fabule?

Skupianie się w Crimson Desert na fabule to nie jest raczej way to go :D

Opublikowano

Dla mnie te zadania są pretekstem do eksploracji, a nie celem samym w sobie. Robiąc listy gończe odkryłem dużo miejscówek i skarbów. Jak nie interesuje cie odkrywanie mapy i sekretów, to mozesz leciec z fabułą.

Opublikowano
1 minutę temu, Plackus napisał(a):

Skupianie się w Crimson Desert na fabule to nie jest raczej way to go :D

Bardziej miałem na myśli questy główne xD

Ta fabuła też niezła - jeden przykład - jest popijawa w obozie, rano wszyscy skacowani, nagle jakieś pierdolnięcie na horyzoncie, udajemy się na miejsce i nagle naprawiamy jakieś kominy z pizdy nie wiadomo dlaczego po co i w ogóle o co chodzi.