Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Faranell napisał(a):

Na meta już 8.7, gracze ładnie oceniają i to jest najważniejsze co też widać po tym temacie ;) Ja w ogóle biorę kartkę i długopis i zapisuje co zrobić jutro, co ominąłem i gdzie wrócić bo by mi głowa wybuchła

Dzisiaj też nowy peak na Steam będzie.

Na PSN pewnie też, na Xboxie też, to po prostu najlepszy singiel roku.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano
5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Reset gry nawet nie pomaga na to?

Ja nie mam, ale i tak wkurza, że nie można spać w nieskończoność, nawet nie można skipować czasu siedząc przy ognisku, więc te obozowe rzeczy to tak naprawdę tylko przy realnym graniu lecą, ew. Afk.

Nic nie pomaga niestety. Reddita obadalem wzdłuż i wszerz. W known issue na stronie jest wzmianka na pierwszym miejscu. Kwestia kiedy wydadzą łatkę i będzie naprawione ...

Edytowane przez Plackus

Opublikowano

Ale to sterowanie to jednak mnie czasem wkurwia, chciałem zaświecić mieczem, zamiast tego zamordowałem npc

Opublikowano
10 minut temu, Shen napisał(a):

Ale to sterowanie to jednak mnie czasem wkurwia, chciałem zaświecić mieczem, zamiast tego zamordowałem npc

Nim dłużej gram tym bardziej myślę że ogarnęli to dobrze biorąc pod uwagę mnogość interakcji. Co raz lepiej sobie radzę i zaczynam klikać intuicyjnie więc pograsz jescze trochę i "wskoczy"

Opublikowano

Czemu walka łukiem jest tak chujowa? Słabo bije wrogów i w ogóle. Nawet nie warto inwestować w to punktów otchłani. To się tylko chyba nadaje do zabijania zwierząt i garbowania po mięso, skórę i kości.

Opublikowano
2 minuty temu, Faka napisał(a):

Czemu walka łukiem jest tak chujowa? Słabo bije wrogów i w ogóle. Nawet nie warto inwestować w to punktów otchłani. To się tylko chyba nadaje do zabijania zwierząt i garbowania po mięso, skórę i kości.

Jak w życiu.

Opublikowano
15 minut temu, Faka napisał(a):

Rozwinąłeś na maxa?

Opublikowano

No raczej i jest lipa.

Opublikowano

Szkoda, bo w Kingdom to był rdzeń potyczek.

Opublikowano
2 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Najedź na nią w tym menu kołowym i będzie ikonka przywołaj. Chyba strzałka w górę na koło wyboru postaci potem jej symbol i zatwierdzenie. Ogarniesz

Przyda się na te tuziny mobkow w drodze do bossow.

W ogóle jestem w drodze do drugiego bossa i dopiero ogarnąłem, że wciskając prawo na krzyżaku można odnowić sobie zdrowie posiłkiem, a przytrzymując go dłużej można przypisać konkretne żarcie facepalm

Opublikowano

Ja na początku miałem z nim problem. Teraz, żeby go użyć muszę chcieć, albo rzecz tego wymagać. Ogólnie to człowiek przywyka do sterowania i wszystko naturalnie już wychodzi powoli.

Opublikowano

A to wyzwanie z łukiem "wygraj 3 razy z rzędu" ukończył ktoś? Bo za każdym razem przeciwnik wie w którym miejscu pojawi się tarcza i zanim zdążę tam wycelować, to on już dawno zestrzeli facepalm

Opublikowano
Teraz, Rotevil napisał(a):

A to wyzwanie z łukiem "wygraj 3 razy z rzędu" ukończył ktoś? Bo za każdym razem przeciwnik wie w którym miejscu pojawi się tarcza i zanim zdążę tam wycelować, to on już dawno zestrzeli facepalm

Nie próbowałem jeszcze, ale w ostatnim patchu to znerfili, nadal ciężko?

Opublikowano

Ciężko jak cholera. To sobie też odpuściłem

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Widziałem sztuczkę na tiktoku, że można postawić wóź przed przeciwnikiem i nic nie będzie trafiał, problem w tym, że nie ma żadnego w pobliżu, możliwe, że usunęli go.

Opublikowano

Ale te kradzieże bez maski to też durne trochę. Chcesz ukraść jabłko albo kubek w jakiejś chałupie, gdzie dookoła nikogo nie ma? Zakładaj maskę, bo nie podniesiesz bez tego.

Robię misje poboczne i mam ten kamieniołom, ale to chyba odpuszczę póki co. W co z walki najlepiej odblokować na początku? Póki co dałem w życie i staminę. Tych artefaktów też muszę coś zebrać. Mam jeden na wyzwanie z włócznią, ale z moim skillem to niewykonalne. 30 wrogów w 30 sekund? Chyba że coś źle opisali.

Opublikowano

Ja wczoraj trafiłem do wioski rybackiej, opanowanej przez piratów i zamiast ją wyzwalać to najpierw ojebałem ją ze wszystkiego (mięsa, ryby, owoce, chleby - w setkach liczone).
Każdą skrzynkę można bezkarnie otworzyć, bo póki co jest bezpańska, więc kraść nie trzebaD

No i współczuję wszystkim, którzy grają po polsku:

image.png

Nie wiem, skąd im się wzięła tam jakaś "strzała z kotwiczką", bo po angielsku wyraźnie jest napisane, by przejść 10m po linie, ale najlepiej zrobić to jak na tym obrazku, czyli po prostu znaleźć odpowiednio długi dach i zaliczyć spacer po jego "grzbiecie".

Opublikowano

Dopiero wyczaiłem, że L2 można się przyczepić do ściany i wtedy nie odrzuca jak się użyje force palm na minerałach.

Opublikowano
23 minuty temu, Rotevil napisał(a):

Zrobiłem normalnie prze patchem na nerfa, dużo strzelam z łuku na padzie, godziny z Alojką xD.

Opublikowano

Fakt no łuk nie jest dobrze zrobiony, na pewno najgorzej ze wszystkich systemów z walki.

19 minut temu, Wredny napisał(a):

Ja wczoraj trafiłem do wioski rybackiej, opanowanej przez piratów i zamiast ją wyzwalać to najpierw ojebałem ją ze wszystkiego (mięsa, ryby, owoce, chleby - w setkach liczone).
Każdą skrzynkę można bezkarnie otworzyć, bo póki co jest bezpańska, więc kraść nie trzebaD

No i współczuję wszystkim, którzy grają po polsku:

image.png

Nie wiem, skąd im się wzięła tam jakaś "strzała z kotwiczką", bo po angielsku wyraźnie jest napisane, by przejść 10m po linie, ale najlepiej zrobić to jak na tym obrazku, czyli po prostu znaleźć odpowiednio długi dach i zaliczyć spacer po jego "grzbiecie".

Hehehe specjalnie rozwinąłem do tego grappling hook, w sumie fajna mechanika, więc spoko wyszło, ale zmieniłem też po tym język na angielski, jest sporo kwiatków w PL, które zmieniają sens czynności/questa.

Opublikowano
1 godzinę temu, bebbop napisał(a):

Przyda się na te tuziny mobkow w drodze do bossow.

W ogóle jestem w drodze do drugiego bossa i dopiero ogarnąłem, że wciskając prawo na krzyżaku można odnowić sobie zdrowie posiłkiem, a przytrzymując go dłużej można przypisać konkretne żarcie facepalm

Dzięki! Brakowało mi tego po kilkudziesięciu godzinach gry 😂😂😂

Opublikowano
15 minut temu, Faranell napisał(a):

Dzięki! Brakowało mi tego po kilkudziesięciu godzinach gry 😂😂😂

Podczas walki z pierwszym bossem wchodziłem do ekwipunku, by coś zjeść facepalm I jeszcze psioczylem jak choojowo to rozwiazali.