Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano
14 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Oho twórcy chyba Squid Game oglądali ( pradawne ruiny ) XD

20260329231130_1.jpg

Robiłem, takie koreańskie xD.

Btw ktoś latał balonem? Narobiłem się przy tym, ale coś nie działa :/.

17748229351512488601708052302027.jpg

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 79,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano

Faktycznie Performance na bazowej PS5 z tym "wymuszonym 4K" wygląda teraz ostro, więc można grać.
Wybieram jednak "Balanced", bo na tej "wydajności" oświetlenie dostaje po dupie - słońce nie ma promieni i jest tylko jasną plamą na niebie, więc przypuszczam, że inne tego typu refleksy też poszły pod nóż.

Trzy wygrane z rzędu w łucznictwie wreszcie zaliczone, ale uczciwie, bo chyba myk z wozem załatano.
Spędziłem trochę czasu szukając, a później prowadząc zajebiście wielki wóz z sianem, nie bez problemów wcisnąłem się nim na arenę, ustawiając przed stanowiskiem przeciwnika, ale jak tylko kliknąłem ikonkę interakcji z gospodarzem zawodów to wóz zniknął i trzeba było walczyć legitnie.

Opublikowano

Wbiłem do 5 chaptera i

Zabrali mi Damiane, jak dopiero co z niej zacząłem korzystać i z tego co znalazłem w necie wróci dopiero pod koniec gry w 10 chapterze

sapek

Jeszcze raz pochwale zmiany z nowego patcha, cudownie się teraz przemieszcza, jak latanie mniej staminy zjada

Opublikowano

Dla mnie trochę za "gierkowo-arcade'owo" się zrobiło - lubiłem tę "niewygodę", bo odróżniała CD od takich Assassinów np, w których wszystko jest proste, automatyczne i natychmiastowe. Tutaj wiele czynności wykonuje się jak w RDRII i bardzo mi to pasuje, bo ja lubię taki powolny styl - podbija mi immersję.
A to co mnie z niej wybija to Kliff i te jego "Yes", które jest zajebiście memiczne i brzmi jak jakaś emotka bardziej niż faktyczna odpowiedź na cokolwiek - już sam sobie dopowiadam pod nosem, jak słyszę jakiegoś eNPeCa, który coś do niego gadaD
Mam flashbacki z MGSV, gdzie zatrudnili Sutherlanda, żeby milczał w roli Snake'a, tyle że tu raczej nie ma celebryty, który nadwyrężyłby budżet.

Opublikowano
9 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

Do tego vossa w kamieniołomach można od tyłu wejść najpierw. Ja go sobie pokonałem, a potem reszte wycięłem, bo misja tego i tak wymagała.

Ja zrobiłem na odwrót, bo wlazłem tam przez przypadek i nie wiedziałem co mnie czeka. Może po pokonaniu najpierw bossa inaczej to wygląda, ale przy wpakowaniu się bezpośrednio w wir walki z mobkami to licznik tam spadał tylko 0,5% za mobka. Także trzeba było się nieźle najebać zanim spadł do zera. Może po pokonaniu najpierw bossa szybciej potem leci w dół.

Opublikowano

Nowy dzień, nowy patch

Crimson Desert
No image preview

[Aktualizacje] Aktualizacja 1.01.01 - Lista zmian (Hotfix...

Witajcie, Szarogrzywi.Poniżej przedstawiamy listę najważniejszych zmian i ulepszeń w aktualizacji 1.01.01. Harmonogram aktualizacjiW przypadku Xbox, Epic Games Store oraz Mac aktualizacja 1.01.01 będz

Fajnie, można było obejrzeć loading screen <3.

Opublikowano

Jak najszybciej i najtaniej pozyskać mięso na smażenie? Albo na cokolwiek, co uleczy? Widziałem kozy czy coś podobnego, strzelę z łuku, ciachnę mieczem ale nic im to nie robi. Są też takie na farmach ale tych nie ruszam, bo to pewnie przestępstwo. A kupować to drogo. Mam póki co jakieś żarcie z roślin ale to za mało.

Opublikowano

Po lasach, poza obszarem zabudowanym latają sarny, jelenie, na nich możesz zapolować, ryby złów sobie i rozbieraj je na mięso, to tak naprędce pomyślane.

Opublikowano
33 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

Jak najszybciej i najtaniej pozyskać mięso na smażenie? Albo na cokolwiek, co uleczy? Widziałem kozy czy coś podobnego, strzelę z łuku, ciachnę mieczem ale nic im to nie robi. Są też takie na farmach ale tych nie ruszam, bo to pewnie przestępstwo. A kupować to drogo. Mam póki co jakieś żarcie z roślin ale to za mało.

Polowanie, pozniej mozna wysylac chłopków z obozu po mięso.

Opublikowano
10 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Robiłem, takie koreańskie xD.

Btw ktoś latał balonem? Narobiłem się przy tym, ale coś nie działa :/.

17748229351512488601708052302027.jpg

Jest w nowych patch notsach, że znają problem "Zidentyfikowano problem, w wyniku którego nie można przywołać balonu." Więc pewnie wejdzie poprawka jutro;D

Opublikowano

No dla mnie obecnie to wczesny kandydat do gry roku.

Większość mechanik, na które ludzie narzekali, jak choćby ten garnek na głowie, do przywoływania wspomnień nawet nie zdążyłem zobaczyć, bo kupiłem grę parę dni po premierze i już było załatane.

Kompletnie nie rozumiem z dupy argumentów, że gra za wiele mechanik kopiuje z innych gier – no i? jak każda gra od lat, do tego, jak kopiuje od najlepszych, a dodatkowo robi to dobrze, to w czym qrwa problem?

Najlepsze recki były też ludzi, którzy pierdolili, że nigdy wcześniej nie byli aż tak zagubieni w grze!

W grze, w której wszystko jest podane na tacy, zaznaczone na mapie, gdzie wszystko dokładnie jest przedstawione:

- TO SĄ MISJE GŁÓWNE

- to są opcjonalne!

- te to fetch questy, jak chcesz sobie podlevelować postać.

90% tych questów, do których się dopierdalali można przecież pominąć i skupić się na tych lepszych, których jest też od groma.

No i fakt, gra jest przeogromna - do tego stopnia, że sprawia wrażenie, jakby nie dało się jej skończyć.

Budzi we mnie dokładnie to samo uczucie, które miałem lata temu, gdy po raz pierwszy zasiadłem do Skyrima, w którym też spędziłem pewnie z 500h.

Wszystko mnie w niej fascynuje i przyciąga, a ja już odliczam godziny do wieczora, żeby znów móc w nią zagrać.

Kolejny już dowód na to, że obecne recenzje w sieci to jeden wielki ściek.

3 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Czy ja jestem ślepy, czy pierwsza witch nie jest zaznaczona na mapie? Chciałem sobie do niej iść a zapomniałem gdzie jest.

Powinna być zaznaczona - trochę na lewo od pierwszego miasta, szukaj jaskini.

Super, że można wyciągać z różnych broni, zbroi te wszystkie rdzenie i na własną rękę wsadzać do innych.

Opublikowano
Ogarnij sobie recepturę na rosół, jeśli jej nie masz to ugotuj kilka razy te składniki: woda+mięso(obojętnie jakie)+owies lub jęczmień. Po kilku gotowaniach, receptura sama Ci wskoczy do plecaka. Wszystkie składniki tanio kupisz w pierwszym mieście.
Rosołek leczy 240 hp więc na start gry i nawet mid game, jest to bardzo dobra i TANIA potrawa.
Opublikowano
8 godzin temu, Shen napisał(a):

Wbiłem do 5 chaptera i

Zabrali mi Damiane, jak dopiero co z niej zacząłem korzystać i z tego co znalazłem w necie wróci dopiero pod koniec gry w 10 chapterze

sapek

Jeszcze raz pochwale zmiany z nowego patcha, cudownie się teraz przemieszcza, jak latanie mniej staminy zjada

Ma swoje momenty, spokojnie

Opublikowano

Za długo się odnawiają minerały, konsola odpalona i dni lecą a ja pracujegayos

Opublikowano

Przyczepiłbym się jedynie do małej różnorodności przeciwników, jestem w czwartym rozdziale i oprócz bossów biłem się cały czas z tą samą setką identycznych mobów, brakuje mi tu takich typowych potworów jak w innych światach fantasy.

Opublikowano
4 minuty temu, Rotevil napisał(a):

Przyczepiłbym się jedynie do małej różnorodności przeciwników, jestem w czwartym rozdziale i oprócz bossów biłem się cały czas z tą samą setką identycznych mobów, brakuje mi tu takich typowych potworów jak w innych światach fantasy.

Coś tam jest, ale niezbyt wiele spotkałem. Raz mnie zajebały jakieś macki co wyskoczyły z ziemi, są te kraby co udają kamienie i zabiłem golema gdzieś na pustyni jak się zapuściłem w dalsze rejony.

Opublikowano

Ehhh, miałem nie kupować nowych gier (mam sporo "zaległości"), ale coś czuję że chyba się skuszę :) Mam nadzieję że mój PC pociągnie CD w 4K i 60fps (bez "wodotrysków").

Opublikowano

Jak oswoić kota? Co pogłaskam do 25, a potem ucieka, ani to nakarmić, ani to oswoić? Psy to wiadomo, rzucisz mu mięso na ziemię, to zjada i zaufanie rośnie, ale kot?

Opublikowano

No kilka miesięcy sie na to zejdzie. U mnie tylko przerwa na Sarosa wpadnie.

9 minut temu, Alastor84 napisał(a):

Ehhh, miałem nie kupować nowych gier (mam sporo "zaległości"), ale coś czuję że chyba się skuszę :) Mam nadzieję że mój PC pociągnie CD w 4K i 60fps (bez "wodotrysków").

Także kupuj.

Opublikowano
3 minuty temu, Faka napisał(a):

Jak oswoić kota? Co pogłaskam do 25, a potem ucieka, ani to nakarmić, ani to oswoić? Psy to wiadomo, rzucisz mu mięso na ziemię, to zjada i zaufanie rośnie, ale kot?

Głaskając możesz zrobić 25 raz na dobę, więc wracasz codziennie i powtarzasz głaskanie albo rzucaj mu ryby)

Edytowane przez Faranell

Opublikowano
4 minuty temu, Faka napisał(a):

mleko mu daj no i w jeden dzien nie zdobedziesz 100%.

Znalazłem nareszcie sklep ze zbrojami dla psów.

Opublikowano

i po jakimś czasie samo wpada, czy trzeba odnaleźć jakiegoś kupca?

Opublikowano
55 minut temu, Shen napisał(a):

Za długo się odnawiają minerały, konsola odpalona i dni lecą a ja pracujegayos

Flashbacki z MGS V :D