Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CRONOS: The New Dawn

Featured Replies

Opublikowano

Na widok nadchodzących gier od potężnych Blooberów portfel się sam otwiera.

Edytowane przez Czokosz

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 82,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i finito po 17 godzinach spędzonych z Cronosem. Na początku tej przygody myślałem, że wtopiłem 280zł, ale na szczęście póżniej gra rozwija skrzydła i dostarczyła mi kilkanaście godzin wspaniałej ro

• Platyna w Cronosie to była czysta przyjemność. Nie jest trudna i wydaje mi się, że można byłoby ją wbić przechodząc gierkę dwa razy, ale ja to rozbiłem na trzy przejścia i nie żałuje, bo dzięki temu m

• Lecę teraz na NG+ i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że za drugim razem Cronos smakuje jeszcze lepiej. Na NG+ dochodzi wybór poziomu trudności normal/hard. Wiadomo, że jest trochę łatwiej, bo już

Opublikowano

Czyli DLC, bo w lewym dolnym rogu mamy logo The New Dawn.

Jestem ciekaw co pokażą, ale ostatnia 1/4 gry tak mnie zmęczyła, łącznie z fabularnym obrotem spraw, że niespecjalnie mam ochotę tu wracać.

Z perspektywy czasu jednak widać tu sporo do poprawienia, bo gra zmuszała do zbyt częstego backtrackingu, a częste jump-scare'y typu IN-YOUR-FACE to zbyt tanie chwyty.

Edytowane przez Wojtq

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe czy DLC będzie miało scenariusz, czy bez, tak jak podstawka kekyayaya

Opublikowano

Przyszli niszczyciele dobrej zabawy (i niszczyciele branży) pogromcy uśmiechów dzieci.

Opublikowano

Jacy znowu niszczyciele branży?

Nie podobał mi się osobisty twist fabularny, co poradzę. Setting, tajemnica związana ze Zmianą i incydent w hucie były super, tylko kierunek tej historii trochę wywalił ją na pysk w moim odczuciu. Jeśli komuś się to podobało, to super, ale ja tego nie czułem. Moim zdaniem osobiste tragedie postaci nie były na tyle dobrze nakreślone, żeby wydarzenia pod koniec miały jakąkolwiek wagę.

Opublikowano
2 minuty temu, Wojtq napisał(a):

Jacy znowu niszczyciele branży?

Szermac ma pod avatarem oficjalny tytuł niszczyciela branży.

Zgadzam się z wami ogólnie. Konstrukcja postaci w Cronosie była do dupy (jedynie na plus to, że Weronika jest ładna i tylko dlatego ją zapamiętałem) nie pamiętam już w ogóle imion, kto tam po co w ogóle był w tej historii. Zakończenie też takie sobie, ale i tak kocham Cronosa pomimo fabuły z niewykorzystanym potencjałem.

Opublikowano

Mi się gra bardzo podobała - może fabularnie nie dowiozła, ale sam świat ma ogromny potencjał na kolejne poszerzenia uniwersum. Do tego gameplay był super.

Cieszę się, że nie skończyło się na jednej części tylko będzie dlc/sequel.

Opublikowano

No jak dla mnie po tym screenie to będzie dlc-prequel z Wardenem.

Beka że wcześniej bardziej hajpowali na jakiś guwnoskin do fortnite czy co to było niż teraz na coś konkretnego.

Opublikowano

Najwidoczniej jest dla kogo, a na co komu to taki ekspert jak kiszak.

Opublikowano
2 godziny temu, Schranz1985 napisał(a):

Na co komu teraz dlc jak 80% ludzi juz dawno to ograła i wrzuciła płytkę w paczkomat .

To będzie dla tych, którzy odebrali z paczkomatów albo dla tych 80% ludzi, którzy kupują cyfrę gayos

Opublikowano

Ja osobiście rzadko kiedy wracam do dawno ukończonej gry i raczej nigdy nie sprawdzam DLCków, mimo że pudełeczko zostaje w kolekcji.
W sumie to zaliczam wszystko, jeśli gram z opóźnieniem i całość jest dostępna od ręki.