Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xenoblade Chronicles X: Definitive Edition

Featured Replies

Opublikowano

Ogólnie z tego co widzę, to wygląd w trybie handheld jest lepszy przy boost mode, tak. Oczywiście czy podczas faktycznego grania to jest takie straszne, jak wygląda cała gra w wersji S2, to kwestia gustu.

Użycie wersji S2 ogólnie daje lepszy efekt przy graniu na TV, no i gra ma więcej klatek w obu trybach.

Jeśli masz w to grać handheldowo, masz solidny argument by nie używać Switch 2 edition.

• Odpowiedzi 360
  • Wyświetleń 38,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Xenoblade X nadszedł. Być może jednak nie będzie Directa, skoro gra trafiła do mediów "po cichu". Media dostały ostatnio pozwolenie na opisywanie gry do 4. rozdziału. To sporo, choć i masa elementów g

Opublikowano

@drozdu7

Do TV tak, bo jest 4K. Można też robić tak, że kupuje się upgrade i gra z nim na TV, a przechodząc na handhelda usuwa virtual card aby grać w podstawową wersję. Potem trzeba znowu ściągać upgrade i tak w kółko. Zdeczka upierdliwe, ale jak ktoś chce :) Tutaj pytam konkretnie pod tryb HH.

Opublikowano
25 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Ale do grania na tv to chyba najlepsza ta wersja Switch 2 nie?

Ta wersja s2 jest dobra. Większość ludzi nawet nie zauważy tych pierdół.

Nie ma sensu wracać do wersji S1.

No i nie zaczynaj od tej części. Wiem że wydaje Ci się poważna i dorosła ale fabuły tu śladowa ilość.

Opublikowano

Xenoblade X ma wspaniałą bogatą wielowątkową fabułę, polecam, najlepszy scenariusz w historii jRPG, no, jeden z najlepszych na pewno. Pewnie najbardziej wielowątkowy i najzabawniejszy, przynajmniej.

Tzw. główne misje są trochę jak randomowy dodatek do całości, ale w sumie co za różnica, jak ktoś chce przeskipować grę do zakończenia to może od razu nie grać i załatwione jeszcze szybciej.

Opublikowano
2 godziny temu, ogqozo napisał(a):

Xenoblade X ma wspaniałą bogatą wielowątkową fabułę, polecam, najlepszy scenariusz w historii jRPG, no, jeden z najlepszych na pewno. Pewnie najbardziej wielowątkowy i najzabawniejszy, przynajmniej.

Tzw. główne misje są trochę jak randomowy dodatek do całości, ale w sumie co za różnica, jak ktoś chce przeskipować grę do zakończenia to może od razu nie grać i załatwione jeszcze szybciej.

Ten najlepszy scenariusz został spierdoliny przez najchujowsze dlc które cała tajemnice prowadzona w podstawce wytłumaczyli jak najszybciej i jak najlatwiej.

Wielki zawód - zamaist zrobić nowa część albo już olać i zostawić mistycyzm w miejscu gdzie zostawili to 11 lat temu to taki flop.

Opublikowano

Dla przeciętnej osoby, to DLC nic nie wnosi i nie jest warte czasu. Xenoblade bez wszystkiego, co czyni Xenoblade fajnym. Dla fanów oglądania jak anime głównego wątku też w większości spore rozczarowanie, z tego co widzę w sieci. Najlepsze co mogę powiedzieć to że dostarczyli COŚ INNEGO. Niektórym się podobało.

Opublikowano
2 godziny temu, ogqozo napisał(a):

Xenoblade X ma wspaniałą bogatą wielowątkową fabułę, polecam, najlepszy scenariusz w historii jRPG, no, jeden z najlepszych na pewno.

Serio tak uważasz? Nie grałem i czytając Twojego posta się przez chwilę zastanawiałem czy to sarkazm, ale chyba nie :) Czytałem, że ta gra miała normalną fabułę, ale coś było nie tak z produkcją i ją wypatroszono. Generalnie z tego co się orientuję, to mam się nie nastawiać na fabułę w tej części, za to eksploracja KRUL.

Chyba kupię jednak ten upgrade i po prostu zagram. Obecnie bazuję na tym co inni piszą, a to mogą być ci sami ludzie co oglądają porównania na zoomie 400x, a ja nie grałem ani w oryginał z WiiU, ani w wersję na S1 i nie mam żadnego punktu odniesienia. Możliwe, że nic mi nie będzie przeszkadzać.

Opublikowano

Ja skończyłem pierwszy raz w życiu xenoblade x na switchu i dla mnie te dodane zakończenie było jak najbardziej satysfakcjonujące ale rozumiem, że ktoś kto czekał 20 lat mógł się zawieść.

Gra ma oczywiście fajny świat, lore, jakieś postacie, dużo naprawdę ciekawych fabularnie side questów przypominających na myśl te z yakuzy ale koniec końców jest to głównie gra o eksploracji planety i min maxowania mechów i ustawiania buildow.

Nie ma więc tu tak prowadzonej fabuły i mało tu takich filmowych wstawek jak w X1,2 i 3.

Opublikowano

Mam podobne zdanie i dodam tylko że jakie by to DLC nie było fabularnie, to stanowiło fajny pretekst, żeby nieco dłużej ponapierdalać w tę gierkę.

Opublikowano

To nie jest sarkazm, grałem w setki jeśli nie tysiące najwyżej ocenianych RPG-ów, czytałem w życiu masę książek, wiele tysięcy filmów, ogólnie powiedzmy że mam do czego porównywać ok lol, i po ograniu dwa razy Xenoblade X muszę przyznać że to jeden z najlepszych scenariuszy w grach. Grając drugi raz na Switchu byłem aż znowu zaskoczony, że faktycznie jest aż tak dobrze. Przykłady podawałem nieraz na forum w dedykowanych tematach. Krytycy z kolei mało przykładów podali że niby tak nie jest. Nie wiem, o co im chodzi. Gra ma ogromny i wspaniały scenariusz. Po prostu jest podzielony na wiele linii opcjonalnych opowiadających o świecie połączonych losów wielu grup i jednostek, a nie liniowy o jednym bohaterze, zakładam że może to ich tak rozjusza.

Samo poczucie humoru i tongue-in-cheek wielu scen rozpierdala wszystkie zachodnie RPG-i poziomem nawet jakby nie było nic innego w grze.

Opublikowano
2 minuty temu, ogqozo napisał(a):

tysiące najwyżej ocenianych RPG-ów

Jest aż tyle?

Gra ma dobre story, w tym ze 2-3 ostro rozwalające dupsko twisty fabularne, ale osobiście nie nazwałbym tego nawet najlepszym scenariuszem w erpegach, a co dopiero w grach w ogóle. Anime-pamperki niczym się nie wyróżniają od swoich kolegów z innych tego typu gier i jest ich zbyt dużo, żeby każdy mógł się rozwinąć, większość po prostu jest bo jest, protagnista to klasyczny przymuł będący avatarem gracza (czyli maksymalnie leniwe podejście scenarzystów), fabuła troszkę zbyt powoli się rozwija, no i DLC jednak nieco spłyca tę historię sprowadzając ją do bycia po prostu kolejną przygodą o ratowaniu

spoiler

świata wszechświata multiwszechświata. Na końcu zabrakło tylko Kapitana Ameryki krzyczącego "Avengers, assemble!"

FF Tactics, Planescape Torment czy Clair Obscur wciagają dupą tę grę jeżeli chodzi o scenariusz. Ale i tak jak wspomniałem jest nieźle, po prostu ostrzegam żeby się za mocno nie hajpować.

Edytowane przez Josh