Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Kanada, Meksyk, USA

Featured Replies

Opublikowano

obecnie turystyka USA padła na łeb więc wątpię aby było dużo rzucających się na wyjazd kibicowski ludzi, którzy potem mają zamiar zostać tam.

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chyba na całym świecie jest to samo, czyli streaming za darmo na DAZN. Oczywiście DAZN zachęca cały czas komunikatami do płacenia za abonament, premium itp., ale chyba bez tego dalej mecze tej imprezy

Opublikowano

Futbol (soka) nie jest ważny w USA, na pewno ich rząd ma to gdzieś czy nawet będzie pusto na Mundialu. Ot rozbawiło mnie, że się reklamują, że będą łapanki na evencie, gdzie z definicji są randomowi przybysze ze świata i to się niczym nie wyróżnia - wiadomo na chłopski rozum, że to ostatnie miejsce, by sensownie niby jakiegoś "imigranta" złapać. Kto chcący się niby ukrywać przed służbami jako wielki kryminalista przez lata w USA myśli sobie "hmm, do tej pory się chowałem, ale meczu Paragwaj-Ghana na żywo to nie mogę odpuścić, jazda na mecz!".

Dzisiaj się kapnąłem chyba, po co te newsy. Widziałem taki tekst Musków i reszty, że FIFA ma zapłacić za chronienie swojej imprezy. Ok, to w sumie już mnie nie dziwi - po prostu rząd będzie chciał kasy za "ochronę" i pewnie jak zwykle nieźle to sobie wyceni. W tym momencie, ochrona imprezy ma kosztować ponad 600 mln dolarów, sporo kasy. To tłumaczy, co mają dawać te wiadomości. No, ciekawe, ile osób ze świata się rzuci na te bilety, wszak przez rok jeszcze wiele innych pomysłów tam mogą mieć.

KMŚ zaczęte, Messi kontra Arabia 0-0, ale graczem meczu bez wątpienia inny Argentyńczyk, bramkarz Miami.

Dzisiaj o 18 chyba najgłośniejsza ekipa KMŚ w akcji. Auckland City to amatorzy, którzy trenują po pracy wieczorami - piłkarze mieli sporo problemów, by załatwić sobie urlopy na wyjazd do USA.

...I oni naprzeciw Bayernu. Najbardziej nierówny mecz wszech czasów? Ktoś chętny postawić remis przy kursie 60?

Opublikowano

Te KMŚ to w ogóle da się gdziekolwiek obejrzeć w Polsce?

Opublikowano

Chyba na całym świecie jest to samo, czyli streaming za darmo na DAZN. Oczywiście DAZN zachęca cały czas komunikatami do płacenia za abonament, premium itp., ale chyba bez tego dalej mecze tej imprezy da się oglądać. W Polsce komentatorów wzięto chyba głównie z Viaplay, akurat są bez pracy, wygodne.

DAZN bez wątpienia dojebali z tą inwestycją, dając miliard dolarów za prawa - pewnie nikt chcący zarobić na transmisjach nie dałby ułamka tego. Zapewne ten miliard dała im Arabia Saudyjska w zamian za 10% firmy. Taktyka stopy w drzwi, promowania się, dla wielu podmiotów.

Wszyscy się zastanawiają, co będzie z piłką, kiedy ona też porzuci do końca tradycyjny model, jak filmy, muzyka, TV itd. - kto będzie "Netflixem futbolu", DAZN chce nim być i ta impreza to jeden ze stopni. To, co wyjdzie z KMŚ, na pewno będzie miało wpływ na przyszłość piłki. Samo w sobie wiele nie zmieni, ale będzie jakimś miernikiem dla reszty podmiotów, co działa, jakie jest zainteresowanie, wpływ itd.

Opublikowano

Za darmo to uczciwa cena. Może obejrzę z dwa trzy mecze, ale na samą myśl o tym turnieju, przed oczami mam klimat nic nieznaczącego towarzyskiego tournee po stanach. Szału nie ma.

Opublikowano

No włączyłem sobie meczyk Atleti z PSG, ale dźwięku nie ma xd tak ma być? Za dźwięk trzeba coś dopłacić?