Skocz do zawartości

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 4.05.2025 o 11:49, KrYcHu_89 napisał(a):

niemniej jednak jak ktoś źle leveluje może mieć problemy nawet na średnim z niektórymi bandytami w maksymalnym ekwipunku xD.

To w Oblivionie można źle levelować? Ciekawe, w co trzeba by pakować punkty aby gra była niegrywalna?

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 136
  • Wyświetleń 8,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• KrYcHu_89
    KrYcHu_89

Wierna kopia, nie minęło nawet 5 minut gry.

• Muszę się jeszcze przekonać do serii The Elder Scrolls, ale cieszy mnie dobre wykonanie tego remastera/remake'u. Bethesda przekazała go dobrym ludziom do zrobienia, także cieszy mnie bardzo, że będę m

• Cześć, nazywam się Rabat Rabatowski. Remaster ogólnie spoko, miesiąc temu powróciłem akurat do Obliviona i ukończyłem większość istotnych zadań (gildie, arena, główny wątek) oraz dodatek Shivering Isl

Opublikowano

Pograłbym sobie w tego Obliviona (nigdy nie grałem). Tylko ceny na psstore jak zwykle oderwane od rzeczywistościfacepalmNie dam 250 zł za 20-letnią grę, nawet jeśli to remaster.

Skyrima SE (który uwielbiam)) wyrwałem za czterdzieści parę złociszy i to uczciwa cena by byłaD

Opublikowano

No niestety cyfra only i płać piękny kawalerze. Też obadam z ciekawosci, ale dopiero na srogiej promce. Na szczęście oryginał mam i znam, więc ciśnienia zero.

Opublikowano
3 godziny temu, Paolo1986 napisał(a):

Pograłbym sobie w tego Obliviona (nigdy nie grałem). Tylko ceny na psstore jak zwykle oderwane od rzeczywistościfacepalmNie dam 250 zł za 20-letnią grę, nawet jeśli to remaster.

Skyrima SE (który uwielbiam)) wyrwałem za czterdzieści parę złociszy i to uczciwa cena by byłaD

Powiem Ci, że na premierę ograłem Obliviona a później jeszcze dodatek shattered isles (dodatek miał własne pudełko i płytę, niewiarygodne w dzisiejszych czasach). Ale szczerze to wracać mi się do tego nie chce wiedząc, że Skyrim jest bardziej rozbudowany, ma wiecej do zaoferowania a rozgrywka to krok wstecz trochę względem piątej części elder scrollsów.

Opublikowano
3 godziny temu, Paolo1986 napisał(a):

Tylko ceny na psstore jak zwykle oderwane od rzeczywistościfacepalmNie dam 250 zł za 20-letnią grę, nawet jeśli to remaster.

ostatnio już było -20% więc myślę że będą lepsze promki już niedługo.

Opublikowano
2 godziny temu, oFi napisał(a):

Powiem Ci, że na premierę ograłem Obliviona a później jeszcze dodatek shattered isles (dodatek miał własne pudełko i płytę, niewiarygodne w dzisiejszych czasach). Ale szczerze to wracać mi się do tego nie chce wiedząc, że Skyrim jest bardziej rozbudowany, ma wiecej do zaoferowania a rozgrywka to krok wstecz trochę względem piątej części elder scrollsów.

No ja nigdy Obliviona nie miałem okazji ograć i zdaję sobie sprawę, że to może być krok wstecz względem Skyrima.

2 godziny temu, messer88 napisał(a):

ostatnio już było -20% więc myślę że będą lepsze promki już niedługo.

Na spokojnie poczekam na znacznie wyższe obniżki;)

18 minut temu, Chewie napisał(a):

Problemy ludzi bez game passa

Na szczęście to żaden problem dla mnie P

Opublikowano

Gra się znakomicie ale stuttering nadal drażni bo wybija z wczuwki. Miejmy nadzieję że najblizszy patch to poprawi. Poza tym gra bez zastrzeżeń, eksploracja i specyfika starych gier Bethesdy zachowane. Pomału sobie dłubię questy, farmię golda na ulepszenie zamku. Bardzo dobra klimatyczna gierka. Jak naprawią stutta to będzie rewelka )

Opublikowano

Poszedł leak że będzie pudło jednak, ależ timingbanderas

Opublikowano

Właśnie dzisiaj odpaliłem, żeby potestować i faktycznie było czuć lekki stutter mimo że ponad 60 klatek. To chyba uroki UE5

Opublikowano
W dniu 12.07.2025 o 00:07, Chewie napisał(a):

Właśnie dzisiaj odpaliłem, żeby potestować i faktycznie było czuć lekki stutter mimo że ponad 60 klatek. To chyba uroki UE5

No gra działa źle, bo to UE5 nałożony na silnik Bethesdy, więc podwójny problem. Zdecydowanie to była najgorzej działająca gra od lat w jaką grałem, obok DLC do Starfielda ze skandalicznym finałowym etapem pod względem tego, że rozwalał całkiem Creation Engine...:) takie uroki tych gier.

Ciekawe czy patche cokolwiek poprawiły, szczególnie źle było przy każdym Oblivion Gate.