Opublikowano środa o 23:151 dzień Autor Tak, cały dział jest tym wypełniony od tygodnia hehe. W sumie o tym jest ten temat dosłownie, czytaleś go?Praktycznie wszystkie gry, które jakoś ogólnie "nie wyrabiały", działają lepiej na Switchu 2, i zdecydowana większość nie wydaje się mieć zauważalnych błędów (lista kompatybilności na pierwszej stronie).Gry mogą wyglądać "magicznie" lepiej z paru powodów... możesz sobie zobaczyć w sieci porównania, ktoś już zrobił do większości popularnych gier. Niemniej to zależy od wielu czynników.Co do klatek, to jeśli gra była robiona pod 30 i tyle to nie przeskoczy magicznie do 60, jak Astral Chain. Jeśli miała ambicje, ale nie wyrabiała, jak Bayonetta 3 czy sporo innych, to działa znacznie lepiej na Switchu 2 (dla jasności, tak, wiem, że Bayonetta 3 ma też "sceny efektowne" zrobione celowo w 30 klatkach i oczywiście one też nie podskoczą do 60 na Switchu 2). Odczuwalność tego jest różna w zależności od gry i osoby, często nie był to jedyny problem w grze ofkoz.Nintendo dostarczyło relatywnie sporo uaktualnień na dzień premiery, czasem większych, czasem mniejszych. Jednak na pewno z czasem dojdą te do Astral Chain i może do Bayonetty. Nie są to wielce popularne mainstreamwo gry, i pewnie są na miejscu 50, 100 albo 150 w kolejce, ale myślę, że z czasem Nintendo będzie zlecać stażystom takie uaktualnienia do wszystkich gier, które wydało.
Opublikowano środa o 23:421 dzień Gry na wyłączność (czytaj: gry dla których zaopatrzyłeś się w konsolę, które reklamują/kształtują obraz platformy) mogli jednak potraktować priorytetowo. Przecież NS2 był już bardzo długo w deweloperce. Mogli się jakoś przygotować. Lenistwo? Brak zasobów? (Może rzeczywiście przygotowują coś nowego z efektem łał?) Ogólnie premiera nowej konsoli mocno chaotyczna w moim odczuciu. Gdyby mieli nacisk na nowe produkcje, nie promowali by tak mocno cross-genów/upgrade-update'ów w postaci BotW/TotK, Kirby 3D, Mario Party, czy choćby emulatorów retro GameCube. Dość dziwna, niejasna sytuacja. Stąd moje zapytanie.
Opublikowano wczoraj o 04:10 1 dzień Astral Chain 30fps, Bayometta 3 60fps. I obie mają ten klatkaż cały czas na S2.
Opublikowano wczoraj o 06:15 1 dzień Farbki3 już z patchem. Każde miejsce w grze śmiga już w 60fps, rozdzielczość podniesiona, widzę też po szyldach i witrynach że wreszcie wszystkie w high-res, a nie z kolorową plamą
Opublikowano wczoraj o 06:17 1 dzień Chętnie bym zobaczył takie płatne upgrade za 4 dyszki do XCX, Bayo2 i Astrala.
Opublikowano wczoraj o 06:18 1 dzień Ja to bym jeszcze chętniej zobaczył takie darmowe upgrade do tych i innych gierek
Opublikowano wczoraj o 06:23 1 dzień 3 minuty temu, messer88 napisał(a):Chętnie bym zobaczył takie płatne upgrade za 4 dyszki do XCX, Bayo2 i Astrala.Po co płatne?Obecnie widzę regułę że płatne mają coś extra np dlc do Kirby i Mario Party czy aplikacje do Zeld, darmowe tylko koncentrują się na oprawie i w przypadku tych trzech gier tylko mi na tym zależy
Opublikowano wczoraj o 06:25 1 dzień Bo wątpię żeby dali za darmo. Chociaż w przypadku tych gier co ja wymieniałem to pewniakiem z upgrade wydaje mi się tylko XCX że może dostać.
Opublikowano wczoraj o 06:31 1 dzień 16 minut temu, Daffy napisał(a):Farbki3 już z patchem. Każde miejsce w grze śmiga już w 60fps, rozdzielczość podniesiona, widzę też po szyldach i witrynach że wreszcie wszystkie w high-res, a nie z kolorową plamąjest ludzi na serwerach?
Opublikowano wczoraj o 10:53 1 dzień Autor 10 godzin temu, Damk napisał(a):Gry na wyłączność (czytaj: gry dla których zaopatrzyłeś się w konsolę, które reklamują/kształtują obraz platformy) mogli jednak potraktować priorytetowo. Przecież NS2 był już bardzo długo w deweloperce. Mogli się jakoś przygotować. Lenistwo? Brak zasobów? (Może rzeczywiście przygotowują coś nowego z efektem łał?) Ogólnie premiera nowej konsoli mocno chaotyczna w moim odczuciu. Gdyby mieli nacisk na nowe produkcje, nie promowali by tak mocno cross-genów/upgrade-update'ów w postaci BotW/TotK, Kirby 3D, Mario Party, czy choćby emulatorów retro GameCube. Dość dziwna, niejasna sytuacja. Stąd moje zapytanie.Każdy piszący w tym dziale takie rzeczy może podać konkretnie, która firma zrobiła więcej na premierę. Ciągle czekam na konkrety. Chętnie bym skorzystał z tych wyższych standardów.Wzorem dla mnie zawsze był Microsoft, który faktycznie dowalił swego czasu ostro do pieca, dając pierwszego dnia usługi więcej gier, niż Nintendo - aż 40. Część z nich malutkich gierek jak poker, starych, ale ogólnie potężne 40 pozycji. W tym hity jak Girsy, Fallout i Fable 2.Aha, te 40 gier to po prostu działało lol. To była ta lista, gier co działały. Nie znaczy, że działały jakoś specjalnie lepiej niż na starych Xboxach. Bardzo mała część z nich miała na premierę zauważalne usprawnienia. Przykładowo, w recenzjach Fallouta 3, recenzenci jarają się, że gra z 2008 roku nie dropi, tak jak wiele innych w usłudze, tylko trzyma dziarsko 30 klateczek. Update Fallouta 3 do nowej rozdziałki i klatkażu nastąpił wiele lat później, ostatni był chyba w 2024 roku. Girsy z 2006 roku dostały 60 klateczek w remasterze, ale tylko do multi, w singlu nadal 30.No ale ok, powiedzmy że 40 starych gier można było uruchomić na nowej konsoli i sobie grać, jarałem się....Tyle że oni to zrobili w listopadzie 2015, to było dwa (2) lata po premierze Xboxa One. Lenistwo???????I lista wcale nie zawierała wszystkich najbardziej pożądanych gier. Halo było dopiero w 2017 jak wydali kolekcję. Minecraft już dostał nową wersję na Xbone zanim program się zaczął (zaczął się dwa lata po premierze konsoli). Do końca nie było żadnej Forzy Motorsport nigdy zupdate'owanej z X360. Crackdown pojawił się pięć lat po premierze Xboxa One. Trialsy HD trzy lata po premierze konsoli, a Evolution - sześć lat.Ile gier Sony miało darmowe update'y na premierę PS5? Trzy? Jeśli liczymy rozszerzenie Spidermana jako osobną grę od Spidermana?Nie wiem, może Sega więcej zrobiła do Dreamcasta? Czy kto?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Dynamiczna rozdziałka lekko poprawia graficzkę w W3 ale nic wielkiego
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Splaton działa i wygląda super, do tego po raz kolejny przechodze zeldę od początku - płynność dała tej grze drugie życie, do tego apka, o której chyba nikt jeszcze nie pisał jest super!Cały tracking na żywo, do tego podgląd fabuły, %ukończenia - item shering, dzienne nagrody, dostęp do zdjęć, filmów z fabułu: