Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Final Fantasy Tactics - The Ivalice Chronicles

Featured Replies

Opublikowano

Mustadio z gnatem i ogólnie gnaty później w grze są mega konkretne. Zawsze też będę bronił profesji Calculatora, potrafi robić cuda i kukę wielu przeciwnikom naraz ale trzeba lekko ogarnąć mechanikę i cyferki.

• Odpowiedzi 207
  • Wyświetleń 10,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Okazuje się, że te przerywniki z WotL są w grze, ale zamiast wpleść je w rozgrywkę twórcy wrzucili je do kompendium, gdzie można je sobie odtworzyć xd Dziwna decyzja. W FFT nie grałem już z 20 lat, al

• @voi tekku FFT zjada Tactics Ogre: Reborn prawie pod każdym względem, jedynie różne ścieżki fabularne to coś czego FFT może zazdrościć a cała reszta to z 2 klasy wyżej. O wieeele lepszy rozwój postaci

• Wszystkie 3 opcje są dobre (no a dla Ciebie dwie @WisnieR ). Skończyłem dzisiaj. 637 ukończona gra. 13 tytuł (oj trzeba nadrobić jeszcze XIII, VIII, IV i V) z serii Final Fantasy. Długo czekałem na o

Opublikowano
  • Autor
46 minut temu, SebaSan1981 napisał(a):

Mustadio z gnatem i ogólnie gnaty później w grze są mega konkretne.

To samo Balthier, a nie czekaj...

TBal.webp

[*]

Opublikowano

Tactics w ogóle jest powiązane w jakiś większy sposób z FFXII poza tym, że rozgrywa się w tej samej krainie? Póki co to nie widzę, żeby nawet pojawiały się podobne rasy zamieszkujące te tereny.

Opublikowano

Później będą małe nawiązania w dodatkowym "lore". Ten sam świat ale w kompletnie innych epokach.

Opublikowano

Okazało się, że dodatkowe klasy i postacie z WoTL są dalej w kodzie gry i moderzy już je przywrócili. Można je pobrać z Nexusa.

Opublikowano
W dniu 2.11.2025 o 14:21, Josh napisał(a):

Łucznik jest naprawdę aż tak bezużyteczny w tej grze czy ja coś źle robię? Damage jaki zadaje jest śmiesznie mały, a najbardziej rozwala mnie to, że jak wskoczę na wyższą półkę niż ta na której znajdują się przeciwnicy, to... nie da się nikogo trafić xD serio? Myślałem że właśnie przewaga w pionie powinna dawać kolesiowi z łukiem przewagę. Chociaż mogę się mylić, do Sun Tzu mi daleko. Póki co doszedłem do wniosku, że lepiej mieć black mage'a, bo nie dość że ma podobny zasięg ataku, to jeszcze zadaje więcej dmg i wali obszarowo. Zabawne jest to jak malutkie są te plansze, ale w sumie spoko, dzięki temu walki są bardziej skondensowane i nie trzeba daleko gonić wrogów.

Ja tam używałem łucznika randomo aż do ostatniego aktu, gdzie weszła plejada gwiazd Disneya, którymi ciężko by było nie grać :). To jest wyraźnie gra charakter-driven i używanie randomów to trochę jak w Baldurze party 6 randomów :).

Przynajmniej przy 1 przejściu.

Opublikowano

Są jakieś bonusy/wyzwania grając na najwyższym poziomie trudności? Czy jest tylko trudniej?

Opublikowano

Nie mam porównania z normalem, bo od razu odpaliłem hard, ale ciężko mi tu dostrzec jakieś ciekawe aktywności związane z tym poziomem trudności. Z tego co wiem to po prostu przeciwnicy mają więcej HP i gryzą nieco mocniej, ale raczej nie stosują żadnych zaawansowanych taktyk czy coś.