Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 57,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

Opublikowano

No słabo trochę, co fragment Leona rozkręcasz się przy rozwałce, a tu koniec xD Może w Mieście Szopów będzie na odwrót

Opublikowano

Poczekajcie chwilę, będzie dłużej cool

Opublikowano

17 stopni dzisiaj, słoneczko świeci, może by poszedł człowiek na spacer, się przejść?

Laughing_Tom_Cruise.jpg

Opublikowano

Jestem po pierwszej godzince i doszedłem do pierwszej maszyny do pisania. Niby Zombiaki obrzydliwe ale dopiero jak igła od pobierania krwi była wyjmowana to musiałem zamknąć oczy drakenope

Kino domowe daje radę z udźwiękowieniem tylko coś wibracje do odczuwania kropli deszczu w DualSense takie bardziej subtelne niż w Astro Bocie.

Niestety chyba jedynym minusem będzie długość gry. Po godzinie konsola pokazuje 10% ukończenia. Trzeba będzie sobie dawkować więc wracam po kolacji aż się ściemni.

A jeśli ktoś spyta jak cała reszta to odpowiem:

Screenshot_20260227-170751_PS App.png

Opublikowano

Już trochę biegam po Racoon City.

Kurcze Capcom to są jednak pojeby, nie żebym wątpił. Ale Chrystusie Nazareński gachigasm

Opublikowano

Do tego momentu gra jest bardzo dobra, od tego momentu zaczyna się metafizyka i spotkanie z najwyższym nosacz3 Jestem pełen podziwu co te chinole wykombinowały żeby uczcić 30 lat marki

Opublikowano

Ta cześć RE to dobry przykład tego, że wystarczy wziąć najlepsze elementy z poprzednich części, odpowiednio je zbalansować i dać fanom serii sprawdzoną formułę, a nie próbować wymyślać koło na nowo i robić z survival horroru jakiegoś soulslike jak w przypadku Silent Hill f.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano

Ja bym to troszkę inaczej ujął: wystarczy słuchać graczy, ich oczekiwań, zachwytów nad elementami które najmocniej siadły im w poprzednich odsłonach itp. I fakt, takie właśnie wrażenie odnoszę ogrywając tego Residenta - że w tym przypadku naprawdę słuchali. Niesamowity powrót do esencji i zdrowo zagęszczonego klimatu. Brak tego wszystkiego położył w moich oczach Village.

Edytowane przez Amer

Opublikowano

Mi się tak podoba, że gram już dopóki nie skończę chyba. Nie mogę się oderwać. Co za gra.

Opublikowano
Godzinę temu, Czokosz napisał(a):

Ta cześć RE to dobry przykład tego, że wystarczy wziąć najlepsze elementy z poprzednich części, odpowiednio je zbalansować i dać fanom serii sprawdzoną formułę, a nie próbować wymyślać koło na nowo i robić z survival horroru jakiegoś soulslike jak w przypadku Silent Hill f.

Dokladnie tak jest. Mnie tutaj nic nie irytuje, bo nawet backtracki ma swoje dobre momenty i niespodzianki. Co chwile cos nowego. Profesional bedzie przegiety w tej czesci chicken

Opublikowano

Też jestem już w Racoon, ale myślami też w początkowej lokacji Grace, chcę to jeszcze raz powtórzyć na wyższym poziomie trudności, ogólnie zajebiście się w to gra, tak się wciągnąłem, że zapomniałem o zjedzeniu czegokolwiek a gram od rana shotgun

Opublikowano

Nawet jest różnica w dźwięku spadającej łuski ze snajperki, w zależności na jaką powierzchnie spada rotfl

Opublikowano

Sony i Naughty Dog juz nie wyznaczaja standardow. Teraz to robi Capcom i multiplatformy yes

Opublikowano

Właśnie dotarłem do RC. Jak wyskoczyło na ekranie Leon Racoon City to aż mnie ciary przeszły.

Fenomenalna część. Na dzisiaj kończę Residentową ucztę. Trzeba coś sobie zostawić na jutro.