Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Super Mario Galaxy 1+2

Featured Replies

Opublikowano

Poprawione cut-scenki

assist mode

new chapters for Rosalina's Storybook

mouse mode

• Odpowiedzi 66
  • Wyświetleń 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czemu tylko 40$ za grę jak miały być po 80$ i 90$? Coś mi tu nie pasuje

• Każdy wie, że nie jesteś zbyt bystry i nie grasz w gry o których piszesz w tematach ale muszę sprostować. Obsługa myszy to zbawienie w tych tytułach i idealny sposób na rozwiązanie sterowania z Wii p

• Kurwa kolejny o Galaxy 1 Spierdalam stąd bawcie się.

Opublikowano
  • Autor
1 hour ago, Daffy said:

Zrobili co mogli, nie dało się lepiej!!!!!!!

No dobrze, że pudełka nie kupuję, bo pewnie jest całe mokre od potu japońskich developerów pracujących nad tym Remakiem. Pewnie Capcom i Bluberzy ustawiają się w po szkolenie jak Van Damme w Kickboxerze. Zaiste, 70$ to tyle co nic

1 hour ago, GearsUp said:

Poprawione cut-scenki

assist mode

new chapters for Rosalina's Storybook

mouse mode

Poprawione cutsenki! No nareszcie, bo od tego marnego motion capture i nienaturalnych ruchów dostawałem drgawek

Assist mode! Tak jest, w końcu podstawowe gwiazdki w Galaxy to poziom trudności zawstydzający japońskie Super Mario Bros. 2

Nowe rozdziały!! Bomba! Ciekawe, czy pracował nad nimi Kojima tak jak przy poprzednich rozdziałach

Mouse mode!! Mega! Razem z keyboard mode? Czy tylko mouse?

O bogowie...

Cieszę się na Galaxy 2, genialna gra, warta tych 40$. No ale bez przesady. To zwykły leniwy port minimalnym nakładem pracy

Edytowane przez Homelander

Opublikowano
39 minut temu, Homelander napisał(a):

Mouse mode!! Mega! Razem z keyboard mode?

Każdy wie, że nie jesteś zbyt bystry i nie grasz w gry o których piszesz w tematach ale muszę sprostować.

Obsługa myszy to zbawienie w tych tytułach i idealny sposób na rozwiązanie sterowania z Wii podczas np sekcji na yoshim w Mario Galaxy 2.

Opublikowano

Każdy chciał galaxy na switcha i teraz nagle wszystko źle beka

Opublikowano
7 minut temu, devilbot napisał(a):

Każdy wie, że nie jesteś zbyt bystry i nie grasz w gry o których piszesz w tematach ale muszę sprostować.

Obsługa myszy to zbawienie w tych tytułach i idealny sposób na rozwiązanie sterowania z Wii podczas np sekcji na yoshim w Mario Galaxy 2.

Dokładnie tak. Galaxy 2 bez tego na switchu będzie nie do przejścia. Mowa o poziomach z Yoshim. Tak, wiemy że można ograć na SD ale tu jest to tostępne oficjalnie na konsoli i z opcją rzeczywiście zastępującą sterowanie z oryginału mimo że smyranie po spodniach w autobusie będzie pewnie bekowe

Opublikowano
  • Autor
6 minutes ago, devilbot said:

Skończyłem Galaxy 2 kilkukrotnie na Wii i na WiiU. I nie wiem jak obsługa myszy miałaby być lepsza w czymkolwiek niż zwyczajne wskazanie wiilotem czy granie dwoma joyconami.

Do reszty się nie odniosę, bo po co

7 minutes ago, Pupcio said:

Każdy chciał galaxy na switcha i teraz nagle wszystko źle beka

To nie jest tak, że wszystko jest źle. Pomijając cenę, ta jest zła. Po prostu wielkie halo jest robione z minimalnych poprawek

Opublikowano

no ja też nie rozumiem, dlaczego ciągle piszecie o zwalonym sterowaniu, skoro nikt nigdzie nikt nie napisał, ze rezygnują obsługi joyconow.

Opublikowano
Teraz, Figaro napisał(a):

Bo wiimote > joycon pod wzgledem motion control.

Tak zupełnie inna technologia wiilot to podczerwien. Joyconem wskazywanie jest problematyczne i co chwilę trzeba go kłaść na stole i kalibrować. Zresztą zagrajcie sobie np w house of the dead na switch.

Opublikowano

Nie wiem gram w Mario Odysey albo 3D Word i nie mam żadnych problemów by wskazywać odpowiednie miejsca za pomocą joycona, nie zdarzyło mi się bym musiał stawiać go na stole, a House Of Dead ma po prostu samo w sobie zjebane sterowanie.

Opublikowano
2 minuty temu, easye napisał(a):

Nie wiem gram w Mario Odysey albo 3D Word

Ale Galaxy 1 można sobie stanąć spokojnie i wskazać. Chodzi o Galaxy 2 gdzie musisz równocześnie skakać po platformach i wskazywać.

I nie, żyroskop we wskazywaniu nie może się równać podczerwieni. Sprawdzi się okazyjnie i tyle.

Opublikowano
  • Autor
5 minutes ago, Figaro said:

Bo wiimote > joycon pod wzgledem motion control.

Ja zdobyłem 120 gwiazdek w Galaxy 1 grając Dual Sensem na Switchu, grało się jeszcze wygodniej niż wiilotem i gruchą. Tak więc spokojnie będzie do ogarnięcia i Pro Controllerem i joyconami.

Opublikowano
  • Autor

Pierdolisz tak jak by tam było celowanie co do piksela z timingiem w okolicach jednej klatki animacji. Przecież tam jest sporo i czasu i te kwiatki są duże. Handheldowo, rzecz jasna, sobie tego nie wyobrażam, ale handheldowo i Galaxy 1 to była sztuka dla sztuki. Na TV na joyconach na spokojnie będzie to do ogranięcia

Opublikowano

W Galaxy 2 to jest inny poziom. Jak devil pisze - joycony to nie jest precyzja nawet pierwszych Wiilotow bo one śledzą podczerwień z sensor bara. Joye śledzą jedynie ruch.

Opublikowano

to może w kodzie gry 1 ruch będzie Ci zaznaczał 3/4 ekranu XD poczekajmy na grę, co?

Opublikowano
  • Autor
3 minutes ago, easye said:

to może w kodzie gry 1 ruch będzie Ci zaznaczał 3/4 ekranu XD poczekajmy na grę, co?

Dokładnie. Nie ma co na zapas się przejmować