Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 28 minut temu, Redmitsu napisał(a):To kiedy patch do dema na 60fps? xdDziwna sytuacja, bo spokojnie by gra pociągłęła, ale 48 minut temu, messer33 napisał(a):Demko na konsolach podobno z paczem już i mamy toggle na ziarno, jakby ktoś sprawdzał na ps5 to dajcie znać czy faktycznie.No i co @Szermac ? :D
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 1 minutę temu, messer33 napisał(a):Dobra sam zaraz odpalam Sonkę 5 PRO bożą i sprawdzę.Nie chce mi się sprawdzać, ale na Reddicie piszą, że wpadł kolejny patch po patchu na grain xD.To już 3ci patch do dema lol.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Ja widziałem jakiś jeden update pare dni temu to tak samo słabo wyglądało. Zaraz napiszę co teraz jest.Ziarno gołębie zjadły i jest fajnie. I nie dało się tak od początku dać on/off
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Ograłem bez filmgraina, no i kurde teraz to inna gadka. Wtedy to gówno zasłaniało całą grę xD Wjeżdżam w fullika jutro jednak
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Potwierdzam, że demko na Ps5 ma juz opcje wylaczenia graina. Niestety framerate wciaz 30fps.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Po blisko 3h wrażenia bardzo pozytywne, czyli podobnie jak z samego demka. Oprawa naprawdę OK, więcej mi w tej materii nie trzeba. Sterowanie drewienko, choć to zapewne celowe - dałem sobie sprint pod L1 i da się żyć. Blokada na 60fps do wywalenia oczywiście, zabieg kompletnie bez sensu. Ogólnie czuć tu mocno ducha PS2. Swego czasu zacząłem FF2 na tej platformie i po tych 20 latach czuje się jakbym do niego wrócił. Troszkę to wszystko trwało, niemniej cieszę się, że pojawiła się taka możliwość. To jeden z tych zaginionych w przeszłości tytułów, który mocno mnie umierał i nie dawał spać spokojnie. Aha, walki do lekkiej poprawy IMO, tzn damage który serwujemy duchom jest zbyt mały (przynajmniej na początku, jak będzie dalej to się zobaczy). Niepotrzebnie wydłuża to starcia i robi je nieco upierdlywymi. Może jakieś upgrejdy aparatu to zmienią, choć wg mnie mała jest na to szansa (zakładając że im dalej w las tym mocniejszych wrogów będziemy spotykać). Powinni to zbalansować lepiej, tak z minus 20% HP dla przeciwników i jesteśmy w domu. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Amer
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 30 minut temu, Amer napisał(a):Aha, walki do lekkiej poprawy IMO, tzn damage który serwujemy duchom jest zbyt mały (przynajmniej na początku, jak będzie dalej to się zobaczy). Niepotrzebnie wydłuża to starcia i robi je nieco uoierdlywymi.Tak jak w reckach uczulali. Dlatego zacznę na easy, bo po poprzednich częściach wyobrażam sobie jak mogą być to bezsensowne walki, wydłużone nie wiadomo po co.Jak gra będzie miała NG+ jak poprzedniczki to się kolejne przejścia pod inne endingi przejdzie na wyższych poziomach dla zabawy.W ogóle to sądząc po trofikach, jest 6 endingów W og były chyba dwa albo trzy.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 26 minut temu, Szermac napisał(a):Tak jak w reckach uczulali. Dlatego zacznę na easy, bo po poprzednich częściach wyobrażam sobie jak mogą być to bezsensowne walki, wydłużone nie wiadomo po co.Jak gra będzie miała NG+ jak poprzedniczki to się kolejne przejścia pod inne endingi przejdzie na wyższych poziomach dla zabawy.W ogóle to sądząc po trofikach, jest 6 endingów W og były chyba dwa albo trzy.Ja normal, można zmienić w dowolnej chwili o dziwo.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Spamują tam ludzie im o 60 klatek na konsolach? Strasznie się w to gra - nie dość że ten wielki łeb głównej bohaterki wkurwia to jeszcze odnoszę wrażenie, że gameplay to nonstop cinematic experience w znaczeniu movementu.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Grałeś w Lunar albo Maiden? To nie powinieneś być zaskoczony Przez krótki moment rozważałem czy jednak nie kupić gierki, ale widzę że nic się ci ludzie nie nauczyli przez te prawie 20 lat i dalej powielają te same idiotyczne błędy.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 33 minuty temu, XM. napisał(a):Spamują tam ludzie im o 60 klatek na konsolach? Strasznie się w to gra - nie dość że ten wielki łeb głównej bohaterki wkurwia to jeszcze odnoszę wrażenie, że gameplay to nonstop cinematic experience w znaczeniu movementu.Na PC w 60 fps mam to samo odczucie xD. Niby 60 fps, a wszystko w slowmo.A i wyłączcie VRR sobie na PC, wtedy gra działa w 60 fps lepiej, nie wiem dlaczego tak jest, bo niby nic nie dropi, ale kamera płynniej chodzi.@Szermac widziałeś maksymalny film grain w photomode xD?btw na PC zapisy się same nie przeniosły, @Amer przenosiłeś sam, czy od nowa zaczynałeś?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. U mnie save przeskoczył z demka automatycznie. Niemniej lecę od nowa. Szalenie podoba mi się udźwiękowienie, więc chciałem pośmigać od początku na słuchaweczkach. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Amer
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 minuty temu, Amer napisał(a):U mnie save przeskoczył z demka automatycznie. Niemniej lecę od nowa. Szalenie podoba mi się udźwiękowienie, więc chciałem pośmigać od początku na słuchaweczkach.Też na słuchaweczkach, dźwięk robi.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. W Demku już zauważyłem np jak się wchodzi na górę po drewnianych schodkach, mega skrzypią. Mistrzowie udźwiękowienia.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Strój z preordera bardzo fajny ^^.Ok, zagra się wieczorem, ciężko mi się wkręcić w klimat w ciągu dnia.
Opublikowano 47 minut temu47 min 7 minut temu, XM. napisał(a):No nie widzisz jako wielki łeb?Taka moda :D