Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

FATAL FRAME/Project Zero II: Crimson Butterfly REMAKE

Featured Replies

Opublikowano
28 minut temu, Redmitsu napisał(a):

To kiedy patch do dema na 60fps? xd

Dziwna sytuacja, bo spokojnie by gra pociągłęła, ale

Boniek Spokojnie Meme - Boniek Spokojnie - Discover & Share GIFs

48 minut temu, messer33 napisał(a):

Demko na konsolach podobno z paczem już i mamy toggle na ziarno, jakby ktoś sprawdzał na ps5 to dajcie znać czy faktycznie.

No i co @Szermac ? :D

• Odpowiedzi 124
  • Wyświetleń 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• wojtas011
    wojtas011

teraz to już chyba luz, bo większość kupiła PC5 Pro z upscalerem i wiedza techniczna się przydaje

• 5 marca demko

• Szermac
    Szermac

Ograłem demko, ale kurde lipa XD Zeźliłem się, usunąłem z wishlisty. Po pierwsze, co oni zrobili z oprawą na PS5pro? Materiały to chyba z PC nagrywane z podpiętym dualsensem, po tych trailerach i game

Opublikowano
1 minutę temu, messer33 napisał(a):

Dobra sam zaraz odpalam Sonkę 5 PRO bożą i sprawdzę.

Nie chce mi się sprawdzać, ale na Reddicie piszą, że wpadł kolejny patch po patchu na grain xD.

To już 3ci patch do dema lol.

Opublikowano

Ja widziałem jakiś jeden update pare dni temu to tak samo słabo wyglądało. Zaraz napiszę co teraz jest.

Ziarno gołębie zjadły i jest fajnie. I nie dało się tak od początku dać on/off )

Opublikowano

Ograłem bez filmgraina, no i kurde teraz to inna gadka. Wtedy to gówno zasłaniało całą grę xD
Wjeżdżam w fullika jutro jednak leo

Opublikowano

Potwierdzam, że demko na Ps5 ma juz opcje wylaczenia graina. Niestety framerate wciaz 30fps. bad

Opublikowano

Po blisko 3h wrażenia bardzo pozytywne, czyli podobnie jak z samego demka. Oprawa naprawdę OK, więcej mi w tej materii nie trzeba. Sterowanie drewienko, choć to zapewne celowe - dałem sobie sprint pod L1 i da się żyć. Blokada na 60fps do wywalenia oczywiście, zabieg kompletnie bez sensu. Ogólnie czuć tu mocno ducha PS2. Swego czasu zacząłem FF2 na tej platformie i po tych 20 latach czuje się jakbym do niego wrócił. Troszkę to wszystko trwało, niemniej cieszę się, że pojawiła się taka możliwość. To jeden z tych zaginionych w przeszłości tytułów, który mocno mnie umierał i nie dawał spać spokojnie.

Aha, walki do lekkiej poprawy IMO, tzn damage który serwujemy duchom jest zbyt mały (przynajmniej na początku, jak będzie dalej to się zobaczy). Niepotrzebnie wydłuża to starcia i robi je nieco upierdlywymi. Może jakieś upgrejdy aparatu to zmienią, choć wg mnie mała jest na to szansa (zakładając że im dalej w las tym mocniejszych wrogów będziemy spotykać). Powinni to zbalansować lepiej, tak z minus 20% HP dla przeciwników i jesteśmy w domu.

Edytowane przez Amer

Opublikowano
30 minut temu, Amer napisał(a):

Aha, walki do lekkiej poprawy IMO, tzn damage który serwujemy duchom jest zbyt mały (przynajmniej na początku, jak będzie dalej to się zobaczy). Niepotrzebnie wydłuża to starcia i robi je nieco uoierdlywymi.

Tak jak w reckach uczulali. Dlatego zacznę na easy, bo po poprzednich częściach wyobrażam sobie jak mogą być to bezsensowne walki, wydłużone nie wiadomo po co.
Jak gra będzie miała NG+ jak poprzedniczki to się kolejne przejścia pod inne endingi przejdzie na wyższych poziomach dla zabawy.
W ogóle to sądząc po trofikach, jest 6 endingów vegeta_smile W og były chyba dwa albo trzy.

Opublikowano
26 minut temu, Szermac napisał(a):

Tak jak w reckach uczulali. Dlatego zacznę na easy, bo po poprzednich częściach wyobrażam sobie jak mogą być to bezsensowne walki, wydłużone nie wiadomo po co.
Jak gra będzie miała NG+ jak poprzedniczki to się kolejne przejścia pod inne endingi przejdzie na wyższych poziomach dla zabawy.
W ogóle to sądząc po trofikach, jest 6 endingów vegeta_smile W og były chyba dwa albo trzy.

Ja normal, można zmienić w dowolnej chwili o dziwo.

Opublikowano

Spamują tam ludzie im o 60 klatek na konsolach? Strasznie się w to gra - nie dość że ten wielki łeb głównej bohaterki wkurwia to jeszcze odnoszę wrażenie, że gameplay to nonstop cinematic experience w znaczeniu movementu.

Opublikowano

Grałeś w Lunar albo Maiden? To nie powinieneś być zaskoczony lulPrzez krótki moment rozważałem czy jednak nie kupić gierki, ale widzę że nic się ci ludzie nie nauczyli przez te prawie 20 lat i dalej powielają te same idiotyczne błędy.

Opublikowano
33 minuty temu, XM. napisał(a):

Spamują tam ludzie im o 60 klatek na konsolach? Strasznie się w to gra - nie dość że ten wielki łeb głównej bohaterki wkurwia to jeszcze odnoszę wrażenie, że gameplay to nonstop cinematic experience w znaczeniu movementu.

Na PC w 60 fps mam to samo odczucie xD. Niby 60 fps, a wszystko w slowmo.

A i wyłączcie VRR sobie na PC, wtedy gra działa w 60 fps lepiej, nie wiem dlaczego tak jest, bo niby nic nie dropi, ale kamera płynniej chodzi.

@Szermac widziałeś maksymalny film grain w photomode xD?

2005F5~1.JPG

205C63~1.JPG

btw na PC zapisy się same nie przeniosły, @Amer przenosiłeś sam, czy od nowa zaczynałeś?

Opublikowano

U mnie save przeskoczył z demka automatycznie. Niemniej lecę od nowa. Szalenie podoba mi się udźwiękowienie, więc chciałem pośmigać od początku na słuchaweczkach.

Edytowane przez Amer

Opublikowano
2 minuty temu, Amer napisał(a):

U mnie save przeskoczył z demka automatycznie. Niemniej lecę od nowa. Szalenie podoba mi się udźwiękowienie, więc chciałem pośmigać od początku na słuchaweczkach.

Też na słuchaweczkach, dźwięk robi.

Opublikowano

W Demku już zauważyłem np jak się wchodzi na górę po drewnianych schodkach, mega skrzypią. Mistrzowie udźwiękowienia.

Opublikowano

Strój z preordera bardzo fajny ^^.

203472~1.JPG

Ok, zagra się wieczorem, ciężko mi się wkręcić w klimat w ciągu dnia.

Opublikowano

KURWA CO Z TYM SAGANEM

19cdf2e7be89-screenshotUrl.jpg

Opublikowano
20 minut temu, XM. napisał(a):

KURWA CO Z TYM SAGANEM

19cdf2e7be89-screenshotUrl.jpg

O co chodzi?

Opublikowano

No nie widzisz jaki wielki łeb?

Opublikowano

Finally a worthy opponent, out battle will be legendary

Maria's head proportion is actually correct : r/silenthill

Opublikowano
7 minut temu, XM. napisał(a):

No nie widzisz jako wielki łeb?

Taka moda :D

Opublikowano

Nie żaden "wielki łeb" tylko małe, zgrabne ciałko. Proponuję przyjąć taki punkt widzenia, wtedy człowiekowi jakoś raźniej ;)

Czekam na jakieś sensowne porównania oprawy FF2R z SHf, bo mam teorie że wizualnie rimejk Frejma zjada e-Fa z miejsca. Celowo odpaliłem sobie tego Silenta dwa dni temu, dałem wszystkie suwaczki na maxa i... w sumie to fuujj (choć zaznaczam że pobiegałem tylko chwilę po pierwszej lokacji, tj. wiosce). Marnie ta gierka wypada z perspektywy tych kilku miesięcy od jej ukończenia - bardzo sterylnie i pusto tak naprawdę. Po demku wydawało mi się że FFR2 będzie wizualnie po prostu OK (i tak też pisałem), jednak obecnie stawiam go zdecydowanie wyżej ponad ostatnim SH.

Opublikowano

Mi to się wydawało od początku, że FF2 ma ekstra detale i jest takie gęste jeśli chodzi o wizualia.

Opublikowano

No w sumie dobrze to ująłeś, to właśnie ta "gęstość" rusza mnie tu najbardziej. Przez co miejscówki wyglądają bardzo sugestywnie i wiarygodnie zarazem. Wraz z rewelacyjnym dźwiękiem robi to naprawdę dobry klimat.

Opublikowano
5 minut temu, Amer napisał(a):

No w sumie dobrze to ująłeś, to właśnie ta "gęstość" rusza mnie tu najbardziej. Przez co miejscówki wyglądają bardzo sugestywnie i wiarygodnie zarazem. Wraz z rewelacyjnym dźwiękiem robi to naprawdę dobry klimat.

Graficznie jest zajebiście, jak się pójdzie dalej w wioskę to dopiero widać, że jest to dobrze zrobione. Walka też na normalu na początku (po demo) ok, sporo jest od razu możliwości, nie spodziewałem się, że to będzie takie wciągające fotografowanie.