Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sonic Racing: CrossWorlds (Mario Kart Killer)

Featured Replies

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 906
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Tak jak pisałem kiedyś - nie powstała jeszcze faktycznie dobra gra z Soniciem w roli głównej. :)

• Bangla perfekcyjnie na Decku, a do tego wygląda bardzo ładnie (HDR i ogólnie oprawa) - ja kupiłem głównie pod SD właśnie żeby odrobaczyć się po gównianym SHF i zagrać w coś co faktycznie bawi i dostar

• Wczoraj sobie demko pobrałem i potwierdzam, świetna gierka, czuć ducha arcade. Kumplowi dałem zagrać to powiedział że lepsze od MKW i planuje zakup. A ta reklama z bolidem to samo gęste, bo to nawiąza

Opublikowano
  • Autor

Premiera 25 września, switch 2 dostaje wersję cyfrową później w 2025, pudełko bez gej karta w 2026

Będzie cross play

Opublikowano

Wersja deluxe za 4 bomby już dawno kupiona.

W open network test grało się zajebiście.

Czuć ducha gier arcade segi. Fajnie się śmiga na deskach.

Opublikowano

Wczoraj sobie demko pobrałem i potwierdzam, świetna gierka, czuć ducha arcade. Kumplowi dałem zagrać to powiedział że lepsze od MKW i planuje zakup.

A ta reklama z bolidem to samo gęste, bo to nawiązanie do starej reklamy Mega Drive

Opublikowano

Co taka cisza w temacie? Kilka wyścigów za mną i już wiem, że Mario Kart idzie w odstawkę bo wali nudą w porównaniu z Jeżem hi

Opublikowano
  • Autor

Ja raczej będę atakować pudło na S2 po nowym roku

Opublikowano

Poprzednie wyścigi z Sonikiem były dla mnie tak dobre, że miałem i na Pstryka pudło oraz na PlayStation 4.

Może kiedyś też wezmę pudło na S2, o ile to dadzą prawilnie na karcie w całości.

Opublikowano

Ogrywam od wczoraj i przyznaję że gierka jest zdrowo dowalona. Najbardziej podoba mi się przenikanie światów oraz samo poczucie szybkości. Sterowanie (tricki, drifty itp. bardzo intuicyjne), oprawa i audio też fest. Dodatkowo śmiga perfekcyjne na SD - stabilne 60fps i nic poniżej. Po 5h mogę mooocno polecić. Nawet jeśli nastawiamy się wyłącznie na singla bo zdecydowanie jest tutaj co robić i zdobywać.

Opublikowano

Próbowałem się przekonać do tej serii przy poprzedniej odsłonie, ale lubię jednak prostotę i same karty po bożemu, a tu jakieś udziwnienia z łódkami, lataniem i deskami gayos

Opublikowano

Jest demo z trzema trasami więc warto sprawdzić i gra bardzo ok tylko nadal się nie umywa do CTR który zjada Sonica modelem jazdy. Ale po ograniu porządnie dema Sonica a później odpaleniu CTRa to przez pierwsze parę wyścigów 30 FPSów mocno boli, brak pacza 60 FPS do CTRa to tragedia dla gamingu.

Opublikowano

No ja już mam ponad 20h, gra jest nieskomplikowana, deski to to samo co auta tylko mają inne staty.

Nie mogę się oderwać. Dla mnie przewagą nad Mario kart world jest to że rozgrywka online jest płynna w sensie że wyścig po wyścigu, mały downtime, zawsze jeżdżę po trasie a nie mówię pod nosem o kurwa jak w Mk zostanie wylosowany dojazd.

Samo ściganie jest mocno arcade, dużo szybsza od innych kartów.

Itemy są jeszcze bardziej potężne niż w innych kartach.

W dodatku można customizowad swoją brykę gadżetami wspomagającymi pojawianie się danego typu przedmiotów itp

No i najważniejsze jest po co jeździć, zawsze wpadają te tickety a rzeczy do kupienia jest praktycznie bez końca.

Żeby nie było Mario kart world ma imo ciekawsze designy tras czy fajną fizykę ale jak widać to nie wszystko żeby się dobrze bawić.

Sonic racing to dyskoteka i festyniarstwo w porównaniu z Mk. Ale gra się zajebiście.

Widać że Sonic team przyłożyli się.

No i wiadomo jakie dlc będą zarówno te darmowe jak i płatne. Roadmapa planowanych dlc to standard w 2025. Niestety Nintendo samo nie wie co robić i jak wspierać swoje karty.

20250925_071235.jpg

images (16).jpg

20250919_163317.jpg

A co do często wspominanego tu crasha to jak fajny by nie był a jest i nadal wygląda obłędnie to nikt w niego nie gra no i 30fps jeszcze wytrzymam tak z motion blurem przesadzili.

Opublikowano
3 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

A to nie jest na EU 5? W takim wypadku ciekawe te 60 klatek na SD. W każdym razie dodane do listy życzeń.

Bangla perfekcyjnie na Decku, a do tego wygląda bardzo ładnie (HDR i ogólnie oprawa) - ja kupiłem głównie pod SD właśnie żeby odrobaczyć się po gównianym SHF i zagrać w coś co faktycznie bawi i dostarcza. Dziś np. szybka partyjka po przebudzeniu... no nie taka znowu "szybka" w sumie - miało być na chwilkę, a skończyło się godzinną sesją - oderwać się kompletnie nie mogłem, przez co finalnie prawie spóźniłem się do pracy. No mocna gierka i już, lekka i bardzo przyjemna, a takie właśnie tytuły na SD siadają mi najlepiej.

Edit: wreszcie pograłem też online na SD - działa idealnie, crossplay także, a mecze wyszukuje błyskawicznie.

Edytowane przez Amer

Opublikowano
  • Autor

Steam deck <3

Ale skoro rock solid 60fps na tym cudenku to jest szansa na 60 na switchu2

Opublikowano

No właśnie kiedy będzie jakaś wersja na S2, bo demo straszny rozmazaniec z filmowym FPSem.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, easye napisał(a):

No właśnie kiedy będzie jakaś wersja na S2, bo demo straszny rozmazaniec z filmowym FPSem.

Pisałem przecież tutaj, do końca roku cyfra, na początku 2026 fizyk na prawilnym kardridzu

Opublikowano

Jak coś od jutra startuje event hatsune Miku. Więc przez trzy dni będzie ściganie w różnych trybach drużynowych. Za punkty będą nagrody z takiego battle passa, oczywiście wszystko za darmo.

the-first-post-launch-festival-of-sonic-racing-crossworlds-v0-xr2ffteuayrf1.jpg

the-first-post-launch-festival-of-sonic-racing-crossworlds-v0-yfso8gfuayrf1.jpg

hatsune-miku-crossworlds.jpg

Opublikowano
  • Autor

A w Mario kart World govno event dwugodzinny był w weekend na kod xddddd tfuuu

Opublikowano

OST z tej giereczki to... banderas A dodatkowo tracków jest tutaj od groma, znane motywy, poremixowane, na każde okrążenie ciut inna wersja itp, no sztos.

Fajna próbka muzy jaką serwuję ten potężny Sonic.

Edytowane przez Amer