Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Touchpady? Fajne. Można system operacyjny bez wsparcia dla kontrolera obsługiwać z kanapy. Jakbym grał na TV to bym rozważał kupno, ale że nie gram to dylematu nie ma xd
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Jak ktoś nie chce ograniczanego Windowsa, to wciąż lepsze takie małe pudełko Valve, niż hybryda od MS. No i jednak taniej. Nie ma wstecznej z konsolami Xboksa, ale już pecetowa apka Xbox bez problemu.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. To MS już pokazał swoją hybrydę? Jakie ograniczenia Windowsa? Na ten moment to własnie na Steam OS troche fikołków czasem trzeba zrobić żeby pograć w to co na Windzie leci z automatu.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Nie, nie... Miałem odpisać, ale darujmy sobie, to nie temat o Xboksie xd
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Xbox Prime go home. Raczej tego nie kupię bo już nic nie mam zamiaru kupować (może Steam Deck 2 za parę lat) ale życzę wszystkiego dobrego i oby tym razem poszło im lepiej niż z poprzednimi Steam Machines. System i proton są już dopracowane więc powinno być dobrze.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Pada nie skreślam, ale nie napawa mnie optymizmem, bo również nie byłem fanem tych paneli. Ale chętnie przetestuję.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Just now, iluck85 said:Pada nie skreślam, ale nie napawa mnie optymizmem, bo również nie byłem fanem tych paneli.Ale chętnie przetestuję.Lepiej mieć niż nie mieć, ja często z nich korzystam na SD.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 16 minut temu, krzysiek923 napisał(a):Nie ma wstecznej z konsolami Xboksa, ale już pecetowa apka Xbox bez problemu.Na SteamOS? No raczej nie.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Teraz, Bzduras napisał(a):Na SteamOS? No raczej nie.No nie, ale możesz zainstalować Winde. SteamOS może i wygodniejszy, ale muszą ogarnąć te niekompatybilne gry.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. No z nowym Xboxem będzie przemawiał tylko Gamepass, którego na SteamOS nie ma. Ale kurde, seksownie to wygląda i możliwe, że zechce mi się to jednak kupić kiedy myślę o emulacji i setkach gier z dawnych konsol tak jak mam na Steam Decku, a teraz jeszcze w 4K na dużym ekranie. Do tego bezproblemowa obsługa każdego pada, wejście w tryb desktop by coś sobie puścić z przeglądarki albo odpalić film. Jutro już pewnie będę nakręcony.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Ciekawe, co było piewsze: kura czy jajko Valve pracujące nad małym pudełkiem ze SteamOS pod TV na wzór konsoli, czy MS ze swoją nową wizją przyszłości Xboksa. No bo jakoś tak się zbiegło w czasie i może MS już wiedział, że jak wkroczy Valve, to i tak będzie tylko gorzej z ich konsolami.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 6 minut temu, krzysiek923 napisał(a):No nie, ale możesz zainstalować Winde. SteamOS może i wygodniejszy, ale muszą ogarnąć te niekompatybilne gry.Tak, po prostu sformułowałeś wypowiedź tak, że jak ktoś nie chce Windowsa to lepszy Steam Machine i tak, bo może nie ma gierek z konsol ale gierki z apki PC już są. Przynajmniej tak zrozumiałem to wspominam dla nieobeznanych świeżaczków przychodzących do zagródki GabeCube po raz pierwszy żeby się nie sparzyliTeraz, messer33 napisał(a):Zestaw gracza kompletnego: switch2 + Steam machine albo PCO, teraz git
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Przecież to jest/będzie maszyną, która stawia kropkę . ..... i nie będzie niczego wcześniej.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. SteamOS ze swoim szybkim i lekkim środowiskiem desktopowym KDE jest doświadczeniem o wiele przyjemniejszym niż Windows z wymuszonym BitLockerem, Teamsem i Outlookiem jak na ROG Xbox Ally. Na Xboxie to będzie taka sama kobyła.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 1 minutę temu, Bzduras napisał(a):Tak, po prostu sformułowałeś wypowiedź tak, że jak ktoś nie chce Windowsa to lepszy Steam MachineJa pisałem o (PODOBNO xd) "curated Windows" w nowym Xboksie, gdzie na SM będziesz miał możliwość instalacji Windowsa i nikt nie będzie ci go ograniczać w żaden sposób. Dziwne by to było, gdybyś na oficjalnym sprzęcie od MS miał możliwość pobierania torrentów z wirusami i obok konsolę w tym samym pudle, jakoś muszą tych zabezpieczeń pilnować.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor Ależ na tym loseless scaling rozwinie skrzydła i nagle protony już niektórym nie będą przeszkadzać xdddddd
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Sprzęt dla casuala co pyka w megabonka czy inne memiczne gowno aktualnie grzane przez streamerów.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Na temat komputerka wypowiem się jak będą jakieś testy. Ale ten pad to dla mnie mega zawód. Układ krzyżak/analog z PS go dyskwalifikuje z normalnego użytku. A dla samych touchpadów go nie kupię. Zmarnowany potencjał.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ładnego "docka" do steam decka zrobili Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez LiŚciu
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Jeszcze wracając do pada to wypuszczenie takiego BEZ touchpadów było z ich perpektywy bez sensu bo to ich selling point. Bez niech masz 2137 alternatyw na rynku, to jest ich wyróżnik. Co do układy a'la PS to przy touchpadach chyba ma trochę więcej sensu bo bliżej z gałek do touchpadów przy takim układzie niż jakby gałka była na górze, wtedy za każdy razem większa droga do touchpada od gałki... czuję że to jeden z powodów takiego układu. Dla mnie spoko bo wolę osobiście taki układ, wiele lat z PSem więc nawet 8bitdo mam właśnie Pro2 więc z takim układem ale rozumiem rozczarowanie wieloletnich userów Xboxów czy Nintendo
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. No i niektórzy je uwielbiają. Nie trzeba korzystać ale są super. Nie jest to myszka ale w FPSy na Decku gram na tym xd
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. a na tych touchpadach da się sensownie grać w RTSy? Bo jeśli tak to odpada mi kupowanie myszy i klawiatury specjalnie pod to.