Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Zaoszczędź 10%, kupując Crisol: Theater of Idols na SteamCrisol: Theater of Idols to pierwszoosobowa gra z gatunku horror/akcja osadzona w krainie Hispania. Wciel się w Gabriela, żołnierza, którego bronią jest jego krew. Poznaj przeklętą wyspę Tormentosa, oO dziwo ta gra chyba nie ma jeszcze swojego tematu a fanów Residenta na tym forum nie brakuje.Pograłem z dobrą godzinę i jak za tę cenę (59 PLN na Steam) ta gra jest bardzo dobra. Klimacik pierwsza klasa, połączenie Resident Evil Village + klimat RE4R bo zwiedzamy jakieś hiszpańskie gotyckie miasteczko ale czuć w tym też lekko Bioshocka. Ciekawy motyw z krwią.Wiadomo, że nie ma co oczekiwać wielkiej rewolucji w gamedevie ale to dobry przedsmak warty sprawdzenia przed nowym Rezydentem. Solidne 7/10
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Myślałem zawsze, czy nie założyć. Coś czuję, że TA estetyka znajdzie trochę fanów na forumku. Nie ma co, wygląda to niesamowicie stylowo - te postaci, te animacje przeładowywania broni własną krwią, wyreżyserowane sceny kulminacyjne. Inspiracje Bioshockiem, Alien Isolation, Amnesią, z dodatkiem sztywnego gamingu w stylu powiedzmy Residenta. No i alternatywna kraina o subtelnej nazwie "Hispania", inspirowana wszelką sztuką całej Hiszpanii.I niska cena!Umiarkowane recenzje trochę ostudziły. Ale też mocno przegapiona gra, same mniejsze media mają reckę.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Fajnie to wygląda, mam na oku od pierwszej zapowiedzi, pewnie się kupi jak już będzie w konkretnej promocji.