Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Wiem ze liczy się treść ale te okladki to bez napracowanka. Nie wierze, że nie było żadnych dobrych artow z serii RE. Nawet Capcom dal ostatnio coś ciekawego na 30lecie:Wiem, ze format się nie zgadza ale chodzi o sam koncept.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Największy sentyment mam do RE1, ale okładka z RE2 też dobra. Dwóch nie wezmę, więc w łapki wpadną mi Łapki, jako jedyna nie kojarzy mi się z jakąś konkretną częścią (nie grałem w Outbreake'a).
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Autor Pierwsze statsy "okładkowe":Resident Evil 2 - 66Resident Evil 1 - 24Resident Evil 3 - 23Resident Evil Outbreak - 22Total: 135 egz. Będzie można po dobie porównać: SH na Allegro miało jakieś 150, MGS 120, Resident w tej chwili ma już 120, więc do tej 20:00 jeszcze pewnie trochę wpadnie.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Teoretycznie najpopularniejsza marka z tych 3, plus obecnie panujący hajp na Requiem może dodatkowo pomóc.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 11 godzin temu, Pix napisał(a):@Piechota a jeszcze się zapytam, czy będzie zachowany format z poprzednich wydawnictw? W sensie, że zostaną opisane kulisy produkcji 3 pierwszych części (i Outbreak?), a pomiędzy tym wszelkie rimejki, spinoffy, rozkiminy filozoficzne i konstrukty?Fajną ekipę zebrałeś, więc trzymam kciuki, że uda Ci się dowieźć projekt do końca i nie zwariować, bo znając Ciebie, to pewnie podszedłeś do zadania bardzo ambitnie ;)Pod względem treści będzie odrobinę inaczej. Chcemy trochę eksplorować format albumu, nie upodabniać go do magazynu. Plus wzięliśmy na warsztat markę, której historia powstania chociażby jest naprawdę znana, nawet w języku polskim istnieją na jej temat solidne publikacje (mamy przecież "Itchy Tasty"). Podstawą książki jest sześć gier: Resident Evil, RE2, RE3, RE0 oraz oba Outbreaki. Interesują nas także, w mniejszym stopniu, ich remake'i.A i dziękuję. Tak, też podejrzewałem u siebie małe szaleństwo, dlatego książka powstaje od końca listopada w bardzo zdrowym trybie pracy. Choć ostatnie dni były nieco wycieńczające, a na horyzoncie jeszcze sporo do zrobienia.Dziękuję wszystkim pozostałym również <3 okładki to zawsze drażliwy temat, jednak jesteśmy z nich naprawdę zadowoleni. Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez Piechota
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Wzięłem z re2. Mniam.Ciekawe czy każdej z wydanych zrobicie vol 2. Byłoby miło.No i co później? GTA? Jakieś plany dalej?
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 4 minuty temu, Basior napisał(a):Wzięłem z re2. Mniam.Ciekawe czy każdej z wydanych zrobicie vol 2. Byłoby miło.No i co później? GTA? Jakieś plany dalej?Od siebie mogę potwierdzić, że mam mglisty pomysł na ewentualną przyszłoroczną kontynuację :D
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor 5 minut temu, Basior napisał(a):No i co później? GTA? Jakieś plany dalej?Najpewniej tak, bo kolejnej okazji szybko nie będzie raczej :) A tu też co ciekawe, idealnie po przenosinach premiery GTA wpasowuje się to w nasz harmonogram, bo premiera listopadowej książki, wzorem roku poprzedniego, to 20.11, a GTA zaplanowane na 19.11.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 2 minuty temu, Perez napisał(a):Najpewniej tak, bo kolejnej okazji szybko nie będzie raczej :) A tu też co ciekawe, idealnie po przenosinach premiery GTA wpasowuje się to w nasz harmonogram, bo premiera listopadowej książki, wzorem roku poprzedniego, to 20.11, a GTA zaplanowane na 19.11.Tylko że tu będziecie mieli konfrontację ze specjalem cd action. Ciekawe, jak to wpłynie na sprzedaż. 7 minut temu, Piechota napisał(a):Od siebie mogę potwierdzić, że mam mglisty pomysł na ewentualną przyszłoroczną kontynuację :DRE 4-6 w 2027 i RE 7-9 w 2028. Dzięki Panie Piechota
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Ale special cda to będzie gazetka jak ich wszystkie wydania. Zresztą oni to zgapili i zrobili preordery rok przed premierą. Chyba że gta6 przełożą na 2027.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Co prawda tekstów o GTA nie znoszę bo swego czasu wszystkie czasopisma na okrągło wałkowały historie GTA i Rockstara, ale specjał o tej serii chętnie przytulę z okazji premiery szóstki. Szansa że wyjdzie w listopadzie jakaś tam jest. Sony w swoim sklepiku coś tam gmerało przy GTA VI, ponoć to przygotowanie pod pre-ordery.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Też dołożyłem cegiełke żeby sprzedaż zdominowała genetycznie silent hilla
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Może za wcześnie, żeby podnosić alarm, ale uważajcie na literówki! Oczywiście powinno być "Góry Arklay".
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 28 minut temu, TomciooPL napisał(a):Może za wcześnie, żeby podnosić alarm, ale uważajcie na literówki! Oczywiście powinno być "Góry Arklay". Za wcześnie! Ale i tak jest czujność, dzięki. Ten render powstał dzień przed, zmieniliśmy pierwotny tytul w ostatniej chwili. Teksty tym razem przechodzą trzyetapową redakcję, powinno być super na tej płaszczyźnie :)
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 19 minut temu, Piechota napisał(a):Teksty tym razem przechodzą trzyetapową redakcję, powinno być super na tej płaszczyźnie :)Odważna deklaracja
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Jak przy Gameboyu, trzeba rozesłać darmowe egzemplarze do betatesterów przed drukiem Tam chyba najmniej baboli było dzięki temu.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. W gameboyu pomylili okładkę przy jednej gierce z color, a to większy babol niż literówka.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 42 minuty temu, BRY@N napisał(a):Odważna deklaracja No spróbujemy, ej!
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Nakarmiłem czatagiepete fragmentami wydawnictwa o mgsie i podał mi, jak będzie wyglądać album o residencie. Przynajmniej wiadomo, czego się spodziewać
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 14 minut temu, Pix napisał(a):Nakarmiłem czatagiepete fragmentami wydawnictwa o mgsie i podał mi, jak będzie wyglądać album o residencie. Przynajmniej wiadomo, czego się spodziewać Hmmm... panowie, wracamy do tekstów, mam kilka nowych pomysłów! xD
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Godzinę temu, Pix napisał(a):Nakarmiłem czatagiepete fragmentami wydawnictwa o mgsie i podał mi, jak będzie wyglądać album o residencie. Przynajmniej wiadomo, czego się spodziewać To na pewno był chat gpt, a nie redaktor Walkiewicz z filmwebu ?
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Godzinę temu, Pix napisał(a):Nakarmiłem czatagiepete fragmentami wydawnictwa o mgsie i podał mi, jak będzie wyglądać album o residencie. Przynajmniej wiadomo, czego się spodziewać Dosłownie dowolna recenzja Walkiewicza na filmwebie
Opublikowano 54 minuty temu54 min Dobrze że nrgeeka nie wzieliście bo ostatnio robił recenzje re6 i przez 13 minut mylił sherry z rebeccą więc w książce pewnie nazywałby rc silent hillem
Opublikowano 46 minut temu46 min Ale jest Komodo. Przy tekście o RE 1.5 napisał, że w oryginalnym RE2 nie było Marvina.