Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil: Incydent Raccoon City

Featured Replies

Opublikowano

Wiem ze liczy się treść ale te okladki to bez napracowanka. Nie wierze, że nie było żadnych dobrych artow z serii RE. Nawet Capcom dal ostatnio coś ciekawego na 30lecie:

17725172230971253537817358366673.jpg

Wiem, ze format się nie zgadza ale chodzi o sam koncept.

• Odpowiedzi 50
  • Wyświetleń 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pod względem treści będzie odrobinę inaczej. Chcemy trochę eksplorować format albumu, nie upodabniać go do magazynu. Plus wzięliśmy na warsztat markę, której historia powstania chociażby jest naprawdę

• Najpewniej tak, bo kolejnej okazji szybko nie będzie raczej :) A tu też co ciekawe, idealnie po przenosinach premiery GTA wpasowuje się to w nasz harmonogram, bo premiera listopadowej książki, wzorem

• Kurde, jednak najbardziej podoba mi się biała z rękami z RE Outbreak. Ta grafika z okładki RE2 mnie oblecha odkąd pierwszy raz widziałem w gazecie w latach 90 jako dzieciak i do dzisiaj mi to zostało.

Opublikowano

Największy sentyment mam do RE1, ale okładka z RE2 też dobra. Dwóch nie wezmę, więc w łapki wpadną mi Łapki, jako jedyna nie kojarzy mi się z jakąś konkretną częścią (nie grałem w Outbreake'a).

Opublikowano
  • Autor

Pierwsze statsy "okładkowe":

Resident Evil 2 - 66

Resident Evil 1 - 24

Resident Evil 3 - 23

Resident Evil Outbreak - 22

Total: 135 egz.

Będzie można po dobie porównać: SH na Allegro miało jakieś 150, MGS 120, Resident w tej chwili ma już 120, więc do tej 20:00 jeszcze pewnie trochę wpadnie.

Opublikowano

Teoretycznie najpopularniejsza marka z tych 3, plus obecnie panujący hajp na Requiem może dodatkowo pomóc.

Opublikowano
11 godzin temu, Pix napisał(a):

@Piechota a jeszcze się zapytam, czy będzie zachowany format z poprzednich wydawnictw? W sensie, że zostaną opisane kulisy produkcji 3 pierwszych części (i Outbreak?), a pomiędzy tym wszelkie rimejki, spinoffy, rozkiminy filozoficzne i konstrukty?

Fajną ekipę zebrałeś, więc trzymam kciuki, że uda Ci się dowieźć projekt do końca i nie zwariować, bo znając Ciebie, to pewnie podszedłeś do zadania bardzo ambitnie ;)

Pod względem treści będzie odrobinę inaczej. Chcemy trochę eksplorować format albumu, nie upodabniać go do magazynu. Plus wzięliśmy na warsztat markę, której historia powstania chociażby jest naprawdę znana, nawet w języku polskim istnieją na jej temat solidne publikacje (mamy przecież "Itchy Tasty"). Podstawą książki jest sześć gier: Resident Evil, RE2, RE3, RE0 oraz oba Outbreaki. Interesują nas także, w mniejszym stopniu, ich remake'i.

A i dziękuję. Tak, też podejrzewałem u siebie małe szaleństwo, dlatego książka powstaje od końca listopada w bardzo zdrowym trybie pracy. Choć ostatnie dni były nieco wycieńczające, a na horyzoncie jeszcze sporo do zrobienia.

Dziękuję wszystkim pozostałym również <3 okładki to zawsze drażliwy temat, jednak jesteśmy z nich naprawdę zadowoleni.

Edytowane przez Piechota

Opublikowano

Wzięłem z re2. Mniam.

Ciekawe czy każdej z wydanych zrobicie vol 2. Byłoby miło.

No i co później? GTA? Jakieś plany dalej?

Opublikowano
4 minuty temu, Basior napisał(a):

Wzięłem z re2. Mniam.

Ciekawe czy każdej z wydanych zrobicie vol 2. Byłoby miło.

Od siebie mogę potwierdzić, że mam mglisty pomysł na ewentualną przyszłoroczną kontynuację :D

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Basior napisał(a):

Najpewniej tak, bo kolejnej okazji szybko nie będzie raczej :) A tu też co ciekawe, idealnie po przenosinach premiery GTA wpasowuje się to w nasz harmonogram, bo premiera listopadowej książki, wzorem roku poprzedniego, to 20.11, a GTA zaplanowane na 19.11.

Opublikowano
2 minuty temu, Perez napisał(a):

Najpewniej tak, bo kolejnej okazji szybko nie będzie raczej :) A tu też co ciekawe, idealnie po przenosinach premiery GTA wpasowuje się to w nasz harmonogram, bo premiera listopadowej książki, wzorem roku poprzedniego, to 20.11, a GTA zaplanowane na 19.11.

Tylko że tu będziecie mieli konfrontację ze specjalem cd action. Ciekawe, jak to wpłynie na sprzedaż.

7 minut temu, Piechota napisał(a):

Od siebie mogę potwierdzić, że mam mglisty pomysł na ewentualną przyszłoroczną kontynuację :D

RE 4-6 w 2027 i RE 7-9 w 2028. Dzięki Panie Piechota banderas

Opublikowano

Ale special cda to będzie gazetka jak ich wszystkie wydania. Zresztą oni to zgapili i zrobili preordery rok przed premierą. Chyba że gta6 przełożą na 2027.

Opublikowano

Co prawda tekstów o GTA nie znoszę bo swego czasu wszystkie czasopisma na okrągło wałkowały historie GTA i Rockstara, ale specjał o tej serii chętnie przytulę z okazji premiery szóstki. Szansa że wyjdzie w listopadzie jakaś tam jest. Sony w swoim sklepiku coś tam gmerało przy GTA VI, ponoć to przygotowanie pod pre-ordery.

Opublikowano

Kupione przez Allegro, okładka RE2. Dzięki Panowie!

Opublikowano

Też dołożyłem cegiełke żeby sprzedaż zdominowała genetycznie silent hillaboomer

Opublikowano

Może za wcześnie, żeby podnosić alarm, ale uważajcie na literówki! Oczywiście powinno być "Góry Arklay".

image.png

Opublikowano
28 minut temu, TomciooPL napisał(a):

Może za wcześnie, żeby podnosić alarm, ale uważajcie na literówki! Oczywiście powinno być "Góry Arklay".

image.png

Za wcześnie! Ale i tak jest czujność, dzięki. Ten render powstał dzień przed, zmieniliśmy pierwotny tytul w ostatniej chwili. Teksty tym razem przechodzą trzyetapową redakcję, powinno być super na tej płaszczyźnie :)

Opublikowano
19 minut temu, Piechota napisał(a):

Teksty tym razem przechodzą trzyetapową redakcję, powinno być super na tej płaszczyźnie :)

Odważna deklaracja ;)

Opublikowano

Jak przy Gameboyu, trzeba rozesłać darmowe egzemplarze do betatesterów przed drukiem gayos Tam chyba najmniej baboli było dzięki temu.

Opublikowano

W gameboyu pomylili okładkę przy jednej gierce z color, a to większy babol niż literówka.

Opublikowano
42 minuty temu, BRY@N napisał(a):

Odważna deklaracja ;)

No spróbujemy, ej!

Opublikowano

Nakarmiłem czatagiepete fragmentami wydawnictwa o mgsie i podał mi, jak będzie wyglądać album o residencie. Przynajmniej wiadomo, czego się spodziewać obama

Screenshot_20260303_130523_Chrome.jpg

Opublikowano
14 minut temu, Pix napisał(a):

Nakarmiłem czatagiepete fragmentami wydawnictwa o mgsie i podał mi, jak będzie wyglądać album o residencie. Przynajmniej wiadomo, czego się spodziewać obama

Hmmm... panowie, wracamy do tekstów, mam kilka nowych pomysłów! xD

Opublikowano
Godzinę temu, Pix napisał(a):

To na pewno był chat gpt, a nie redaktor Walkiewicz z filmwebu ?

Opublikowano
Godzinę temu, Pix napisał(a):

Dosłownie dowolna recenzja Walkiewicza na filmwebie

Opublikowano

Dobrze że nrgeeka nie wzieliście bo ostatnio robił recenzje re6 i przez 13 minut mylił sherry z rebeccą więc w książce pewnie nazywałby rc silent hillem

Opublikowano

Ale jest Komodo. Przy tekście o RE 1.5 napisał, że w oryginalnym RE2 nie było Marvina.