Opublikowano wczoraj o 15:01 1 dzień 52 minuty temu, suteq napisał(a):Nie powiedziałbym że remake to taki bardzo tani koszt. Wbrew pozorom sporo gier trzeba projektować od nowa jak się zabiera za grę, która ma na karku 10+ lat a to już pochłania trochę kasy.3 lata robiły to ponoć 2 studia. Ubisoft Milan i Ubisoft Montpellier.Dla porównania zrobienie oryginalnego Legends zajęło Ubisoft Montpellier 2,5 roku... tylko że to już było po Origins(też go robili ~3 lata), więc silnik ogarnięty i pare leveli z tamtego też dorzucili. Edytowane wczoraj o 15:03 1 dzień przez Kangus
Opublikowano wczoraj o 19:52 1 dzień 5 godzin temu, Sebas napisał(a):Wygląda gorzej. Chyba trzeba kupić oryginał znowu, tym razem na steam, bo jeszcze im przyjdzie do głowy wycofać go ze sprzedaży.u mnie na steam jest taki problem, ze gra się nie odpala, co zabawne kopia z ubi connect działa bez problemu
Opublikowano wczoraj o 19:59 1 dzień 4 godziny temu, Kangus napisał(a):3 lata robiły to ponoć 2 studia. Ubisoft Milan i Ubisoft Montpellier.Dla porównania zrobienie oryginalnego Legends zajęło Ubisoft Montpellier 2,5 roku... tylko że to już było po Origins(też go robili ~3 lata), więc silnik ogarnięty i pare leveli z tamtego też dorzucili.To co oni tam robili? Bez przesady.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Gunon dla Polygonu:"Zaczynamy nową erę Raymana, będą nowe gry. Naprawdę chcemy na serio wznowić serię. Więc omawialiśmy to w gronie: jak najlepiej wskrzesić serię? Nie tylko jak zrobić najlepszą grę, ale by ZRIMEJKOWAĆ serię na nowo? A więc chodzi o zdobycie szerokiej klienteli, o odzyskanie kontaktu z fanami, i generalnie rozpoczęcie nowej przygody"Gra na pewno musiała mieć nowy klimat i 3D. Ale też musiała to być gra bardzo wysokiej jakości. Aha, no i jednocześnie musiała być zrobiona szybko."Co mogliśmy zrobić na dany deadline, co będzie naprawdę dobre, zadowoli część fanów, i może wprowadzi serię do nowych graczy? Tutaj wyszło nam Legends, bo to taka kompletna gra. To najpełniejsza realizacja tego świata, postaci. Uznaliśmy, że nie chcemy robić Raymana 1. Chcemy Raymana oraz Globoxa, i Grand Minimusa, i Barbarę, i narratora""Gra ma też rzeczy, które możemy poprawić, bardziej niż by było z Origins. Na przykład chodzenie po galerii obrazów było trochę cienkie. Zakończenie opowieści było takie chaotyczne, niezbyt dobre". Gra będzie miałą nowy ostatni oświat.Robienie gry ma też być dobrą szkołą stylu dla nowych pracowników, bo Raymana nie będą robić starzy - starzy albo odeszli, albo ślęczą nad głównym projektem studia, BG&E2."Capcom robi podobnie. Wprowadza nową jakość do remake'ów, może nawet potem wprowadza pomysły z remake'ów do nowych części. Popatrzcie na Nintendo - nowi pracownicy często "szkolą się" na remake'ach, spinoffach, zanim wejdą w główną serię. To dobra metoda, by nowi nauczyli się tej serii"Why Rayman Legends is getting a remake, instead of an older game
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Czyli oprócz funkcji beta testerów gracze mają finansować szkolenie nowych pracowników.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Legends i Origins kocham bezgranicznie i pewnie w którymś momencie życia ten remake też zaliczę ale powtórzę to co pisze wielu - to jest psychiczne że oni na tym silniku nie robią nowej gry (a sam silnik wg mnie super bo w jakimś tam stylu jednak w 3d oddaje ducha tej oprawy 2d), a biorą się za remake gry wręcz idealnej z nieśmiertelną oprawą 2d
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Dla mnie oprawa origins i legends na porównaniach wypada lepiej niż ten remake, dalej wygląda świetnie ma swój unikalny klimat a wersja 2.5D no gdzieś to wyparowało, za szaro, za mało czytelnie i bez bajkowego klimatu.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 6 godzin temu, BRY@N napisał(a):Czyli oprócz funkcji beta testerów gracze mają finansować szkolenie nowych pracowników.Zawsze finansują.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Dla mnie ten remake to kolejny powód żeby tych Ubizjebów niecierpieć, po skasowaniu Prince'a teraz to, chuj im w dupę i na imię(w Legends mam platynę i uwielbiam tę gierkę) Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez Bjały
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Po pierwsze to przypomniałbym, że Ubisoft od DWUDZIESTU LAT funduje marzenia Montpellier o Beyond Good & Evil 2, na który musiało przez cały ten czas pójść jakieś nieskończone mnóstwo pieniędzy. Nawet gdy po kilkunastu latach z firmy odszedł Michel Ancel, dalej utrzymują setki ludzi, by próbować coś wyrzeźbić tam w Montpellier z ich wielkich wizji ambitnej gry.Tak że w pewnym sensie i tak jestem pod wrażeniem, że udało im się w ogóle przekonać, by dostać jakieś fundusze na Raymana. Nie jestem jakoś w szoku, że stanęło na największym "pewniaku", jakiego mogli wymyślić - i jasnej komunikacji, jak wyżej w wywiadzie, że ma to być włożenie stopy w drzwi, by się sprzedać i umożliwić zrobienie nowych, innowacjnych gier z serii, według Gounona tak odważnych jak swego czasu Rayman 2. Czy oni byliby w stanie faktycznie taką innowacyjną, ambitną platformówkę zrobić? Z sukcesem? Do końca? Patrząc na wiele innych projektów, mam wątpliwości.Legends było grą niesamowicie dopieszczoną, udaną, cenioną wśród fanów - ale w porównaniu do hiciorów AAA, sprzedawało się mocno średnio (dziś, po portach na 10 platform i latach obniżek do 30 zł, pewnie przebiło co najmniej 5 mln sztuk). Od tego się zaczął cały problem z serią. W postaci Rayman Legends, Ubisoft dał graczom niby dokładnie to, czego chcieli - gracze nie rzucili się do sklepów aż tak tłumnie.