Opublikowano czwartek o 15:351 dzień No, nikt by się nie zdziwił. Wątek pierwszej księgi odrodzenia był także w Xenosadze. W ogóle bym nie był w szoku, że Genesis połączy uniwersum Xenobladea z Xenogears.Mowa o 6 słońcach, ale w nocy widać dalej 5 tych małych.Ponownie mamy wątek miecza. Na jednym shocie, po włożeniu przez tego starego elfa anima crystone, można wyłapać podobny wizerunek, jak ten po połączeniu mieczy Hikari i Homury z Xeno 2.Nie powiem z każdym kolejnym razem, jak obejrzę ten trailer, to ciekawi mnie nowe Xeno jeszcze bardziej.
Opublikowano czwartek o 16:441 dzień Dla mnie wystarczy goronca anime elfica fantasy z mieczem żeby być zainteresowanym.
Opublikowano czwartek o 20:221 dzień Już się nie mogę doczekać plot twistu, kiedy okaże się, że to jednak sci-fi, a nie fantasy.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 22 godziny temu, hudiny napisał(a):Już się nie mogę doczekać plot twistu, kiedy okaże się, że to jednak sci-fi, a nie fantasy.Bardzo wiele na to wskazuje, że mamy do czynienia z Xenogearsem a raczej chodzi o drugi epizod o jakże umownym podtytule Genesis (jakby kto nie wiedział, to fabuła Xenogears z PSX to epizod 5 z całej tam przygotowanej historii).Słowo Leukos już występowało w Xenogears, więc pytanie czy będzie miało dokładnie te samo znaczenie.Kolejny shot przedstawia górę, która przypomina część statku. Tu z kolei od razu narzuca się wieża Babel, będąca tak samo częścią większego statkuNa tym shocie poniżej widać jeźdźca smoka, który posiada dwie bronie palne, ale nie zdziwiłbym się, jakby strzelały laserami czy coś.Na koniec mamy dwa stworzenia, które jak nic były wzorowane na tych z Xenogears.Ten z tyłu to Gonzales a z przodu przerobiona wersja Jackala albo przynajmniej umaszczenie mocno podobne Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez chrno-x
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Chryste Panie co Ty chłopie wylapujesz i łączysz, ekscytacja rośnie bo kocham zarówno trylogię Xenoblade jak i chyba jeszcze mocniej Xenogears (ehhh jakby dali kiedyś remake tego w 2d-hd)
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 18 minut temu, Daffy napisał(a):Chryste Panie co Ty chłopie wylapujesz i łączysz, ekscytacja rośnie bo kocham zarówno trylogię Xenoblade jak i chyba jeszcze mocniej Xenogears (ehhh jakby dali kiedyś remake tego w 2d-hd)Kto w końcu ma prawa do Xenogears? Nie grałem i nawet oficjalnie nie ma za bardzo na czym, poza tym Ci co grali mówią, że zajebista, ale niedokończona. Trzebaby rozwiązać wreszcie ten problem.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 15 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Kto w końcu ma prawa do Xenogears? Nie grałem i nawet oficjalnie nie ma za bardzo na czym, poza tym Ci co grali mówią, że zajebista, ale niedokończona. Trzebaby rozwiązać wreszcie ten problem.Prawa do Xenogears, Xenosagi oraz Baten Kaitos ma Bandai Namco. Tak, mają świetne relacje z Nintendo i bez problemu są w stanie użyczyć markę czy jakieś tam jej elementy do Xenobladeow. Zresztą Xenoblade 3 a raczej jej dodatek też ma pewne oficjalne powiązania z jednym z poprzednich dzieł Takahashiego., gdy ten pracował jeszcze dla Namco.Btw obejrzałem wielu Youtuberow co się podniecają nowym Xeno i niektórych analizy to śmiech na sali. Zwłaszcza jak słyszę, że seria Chronicles dobiegła końca i mamy zupełnie nowy początek, do ku**y jaka seria Chronicles? Podtytuł dostały tylko zachodnie wydania przez durne Nintendo of America i oddział tlumaczy z Nintendo Treehouse. Oficjalna nazwa każdej z odsłon to po prostu Xenoblade. Nic nawet większość z tych baranów nie mówi o zakończeniu po prostu pewnego epizodu, który jest przez samego Takahashiego nazywany „Klaus Arc”. Zwyczajnie skończyli pewien epizod całego uniwersum. Tym bardziej Genesis nie będzie żadnym rebootem, jest po prostu kolejny rozpoczęciem łączenia całego uniwersum Xeno. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez chrno-x
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 22 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):Kto w końcu ma prawa do Xenogears? Nie grałem i nawet oficjalnie nie ma za bardzo na czym, poza tym Ci co grali mówią, że zajebista, ale niedokończona. Trzebaby rozwiązać wreszcie ten problem.Xenogears to skończoną ma tak na prawdę pierwszą płytę CD, druga to czytanka. Do tego tak jak chrno wspominał to w założeniach był part 5 gigantycznej sagi
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 9 minut temu, chrno-x napisał(a):Prawa do Xenogears, Xenosagi oraz Baten Kaitos ma Bandai Namco.Xenogears sa raczej u Square Enix
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Każdy tytuł jest nadawany przez wydawcę po fakcie. Gra przez lata powstawała pod tytułem, powiedzmy, Monado: Początek Świata, gdzie nazwa miecza oczywiście pochodzi od greckiego "monad" czyli "Jeden" w sensie Boga. Nintendo zmieniło tytuł pewnie po to, by gra bardziej przyciągała uwagę i było ją z czym kojarzyć. Nintendo mogło też dodać Chronicles albo nie, jak wolało.Smaczki takie jak te wolno im robić, nikt ich nie pozwie. Technicznie to trzy gry "Xeno" są posiadane przez trzy różne firmy - Square Enix, Bandai Namco i Nintendo - ale jak chcą na takim poziomie nawiązywać to możliwości mają wystarczająco. Fani i tak wygrzebią który Bóg jest skąd nawet jak się będzie nazywał inaczej.