Skocz do zawartości

Anime godne polecania

Featured Replies

Opublikowano
jakies anime o zespole muzycznym(rockowym)?

ale nie np. kaikan pharse.

i zeby bylo jakies "nowsze".

jest wogole cos takiego?

W sumie to Nana, ale nie wiem na ile ci klimat podejdzie.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 449,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja to w sumie tylko napiszę, że oglądanie chińskich bajek z angielskim dubbingiem to mocne zezwierzęcenie.

• Robią drugi sezon dorohedoro  

• Od wczoraj na Netflixie jest dostępne anime "Devilman Crybaby" i... Pan Masaaki Yuasa znowu dostarczył   Zaznajomionym z twórczością tego Pana mogę napisać, że zdecydowanie widać to jego ch

Opublikowano
Beck: Mongolian Chop Squad ;)

Także polecam. Dobry kawał animca, realistyczny, bez tych wszystkich typowo japońskich udziwnień.

Opublikowano
Beck: Mongolian Chop Squad ;)

Także polecam. Dobry kawał animca, realistyczny, bez tych wszystkich typowo japońskich udziwnień.

z muzycznych jeszcze lemon angel project o gwiazdkach pop, babskie anime, ale wciaga -troszke futurystyczne:>

polećcie mi jakieś _dobre_ anime z serii - jest świat fantasy a wnim jacyś speszyl bohaterowie i jest demon, który pragnie zniszczyć świat.

coś w tym stylu własnie bedzie w sam raz dla mnie ;] d.gray-man bardzo mi się podobał [szkoda tylko, że anime tak szybko skonczyli ;/ a dalej weź i czytaj tą lipnej jakości mangę

Akonia....looknij 07 ghost klimacik d.gray mana i rozwija sie ciekawie....

Opublikowano

"Akonia....looknij 07 ghost klimacik d.gray mana i rozwija sie ciekawie...."

nie nie dam rady tego ;] to juz zwuczajna słabizna jest

Opublikowano
"Akonia....looknij 07 ghost klimacik d.gray mana i rozwija sie ciekawie...."

nie nie dam rady tego ;] to juz zwuczajna słabizna jest

hmm nie wiem dlaczego wydaje ci sie slabe ja czytam mange i musze przyznac ze z poczatku nic ciekawego ale manga mnie mile zaskoczyla anime swoja droga tez ... hmm i czekam na nowe odcinki klimat coraz bardziej staje sie mroczny 0 wiec nie oceniaj po 1 odcinkach - wiekszosc anime na poczatku robi wprowadzenie do fabuly przeciez....no ale potrafie zrozumiec jesli cie tematyka nie pociaga ..

Opublikowano

ja lubię fantasy itp ale to jest po prostu tandetne, przewidywalne i dziecinne. gusta i guściki, widocznie ja wolę seineny oglądać, choć dga też raczej nic ambitnego, ale miało tę niebanalną fabułę i świat. Nie bylo tak tendencyjne ja ghost, nawet w pierwszych epach. Ale dzięki za chęci polecenia czegoś ;]

oólnie to zdejmuje kominiarę i ide dalej czytać mange claymora, bo juz dawno nie widziałem co sie tam dzieje : <

Edytowane przez Ak0nia

Opublikowano

Polecam "To Love-ru" ;D

Yuuki Rito jest chłopakiem nieszczęśliwie zakochanym w Harunie. Haruna również kocha Rito i żadne z nich nie wie, że ta miłość jest odwzajemniana. Rito próbuje wyznać Harunie od jakiegoś czasu co do niej czuje, ale chłopak ma ogromnego pecha - zawsze się wydarzy coś, co mu w tym przeszkodzi. No i tak jest też w 1-ym odcinku - Yuuki omal nie zostaje zabity przez statek kosmiczny, który zleciał z nieba. Wieczorem zastanawiając się nad swoim żywotem w kąpieli, doznaje szoku, gdy to nagle w wannie ląduje naga dziewczyna. Dziewczyna o imieniu Lala okazuje się być księżniczką planety Deviluke i córką wielkiego mocarza podbijającego różne planety. Rito na dodatek zostaje przypadkiem wrobiony w narzeczeństwo z młodą dziewczyną (no, bo skąd mógł wiedzieć, że przypadkowe chwycenie kosmitki za biust oznacza "Czy wyjdziesz za mnie?" ;P) i jeśli zerwie zaręczyny to Ziemię czeka koniec.

No i tyle. W skrócie - nieszczęśliwa miłość i szalona dziewczyna.

Opublikowano

Kojarzy ktos Bokurano?

Przeczytalem (o zgrozo na 4chanie), ze podobne do NGE i to wystarczylo, zebym sie zainteresowal. Na razie slucham openingu (mega!) i szukam subow. Jesli macie pod reka jakas opinie, to z checia poslucham. Tylko darujcie sobie recke z tanuki - czytalem.

Edytowane przez Flik

Opublikowano
Kojarzy ktos Bokurano?

Przeczytalem (o zgrozo na 4chanie), ze podobne do NGE i to wystarczylo, zebym sie zainteresowal. Na razie slucham openingu (mega!) i szukam subow. Jesli macie pod reka jakas opinie, to z checia poslucham. Tylko darujcie sobie recke z tanuki - czytalem.

Chyba jedyną rzeczą jaką to anime łączy z NGE są duże "roboty", na /a/ ostatnio widziałem temat z ostatnim rozdziałem mangi, więc fabuły w anime całej nie uświadczysz.

Opublikowano

Znacie coś podobnego do "Cowboy Bebop" ? w sumie minęło już trochę czasu od kiedy to obejrzałem, ale nadal pozostaje jak dla mnie numerem 1.

widziałem też "Trigun" - fajne, chociaż brakowało mi jakiejś dobrej muzyki, co jak co, ale Cowboy Bebop na tym polu nie ma sobie równych ( przynajmniej jak dla mnie, aż tyle anime nie oglądałem, więc nie wiem czy nie ma czegoś podobnego ;) )

"Samurai champloo" ( nie wiem czy dobrze napisałem ) też obejrzałem, tu jest raz lepiej a raz gorzej, mimo wszystko całkiem fajne anime.

no nic, jak znacie coś podobnego w klimatach Cowboya Bebopa, piszcie,

z góry dzięki za odp.

Opublikowano

Po cowboy bebob zacząłem oglądać samurai champloo ;d tak to się chyba piszę ,całkiem w porządku jest .

Opublikowano

Michiko to Hatchin, podobny mechanizm fabularny. Anime twórców Champloo i Ergo Proxy. Nie dorównuje Bebopowi ale jest przyjemną serią.

lol nie zauważyłem posta Grigoriego :D

Edytowane przez Aramis

Opublikowano
Michiko to Hatchin, podobny mechanizm fabularny. Anime twórców Champloo i Ergo Proxy. Nie dorównuje Bebopowi ale jest przyjemną serią.

lol nie zauważyłem posta Grigoriego :D

Tak tak Grigoriego latwo przeoczyc...

Ja z kolei chce polecic Antiqua Bakery i Ristorante Paradiso oba spokojne podobny klimacik lekkie latwe i przyjemne....

Opublikowano

Dzięki za odp. niekoniecznie muszą być statki kosmiczne itp, chodziło mi właśnie o sposób prowadzenia fabuły, przedstawienia bohaterów, muzykę, humor i to, jak to wszystko stanowiło spójną całość, nawet wątki/odcinki które teoretycznie były co najmniej dziwne, potrafiły przykuć uwagę i wszystko rozwiązać w genialny wręcz sposób. tak czy siak, najpierw sprawdzę to "Michiko to Hatchin" , zobaczymy czy się nada ;) a brak polskich napisów to nie problem. ciężko byłoby być fanem anime nie znając przynajmniej angielskiego ;)

a tak przy okazji, od jakiegoś czasu przymierzam się do obejrzenia "Wolf's rain" - fajne to? oglądał ktoś?

Opublikowano
a tak przy okazji, od jakiegoś czasu przymierzam się do obejrzenia "Wolf's rain" - fajne to? oglądał ktoś?

Dosyć niezłe anime z dobrą muzyką (tej samej babki co robiła muzę do Bebopa), olej tylko odcinki od 15 do 18 (są to odcinki powtórkowe) i koniecznie upewnij się, że masz odcinki od 27 do 30 (które wyszły trochę później i są właściwym zakończeniem).

Jeżeli chcesz czegoś w stylu Cowboy Bebop to obejrzyj Outlaw Star, chociaż do geniuszu Bebopa tu daleko, coś w stylu Triguna bardziej.

Edytowane przez Zarathustra

Opublikowano
Hm, ciekawa recka, ktoś tu jeszcze to poleca?

Zrobiłem do wszystkich odcinków polskie tłumaczenie, więc tak polecam. ;)

Jeżeli oglądałeś Eurekę 7, to powinno ci się spodobać, seria jest odrobinę bardziej poważna. Oprawa audio wizualna jest rewelacyjna, dla niej samej warto to obejrzeć.

Opublikowano

Grigori a nie wkurzały Ciebie japońskie imiona i nazwiska postaci? Bo jak dla mnie (i nie tylko) to troche psuło klimat (murzyn imieniem Satoshi, no litości).

Opublikowano
Szczerzę jak słyszę Angielskie imiona w anime czuje do takich postaci jakąś "szutczną" barierę (D.Gray-Man) ....

A moim zdaniem wszystko ma swoje miejsce, nie wyobrażam sobie FMA z japońskimi imionami.

Mógłbym polecić film Memories, to kompilacja trzech różnych filmów, ale 2 i 3 można sobie darować (chociaż Cannon Fodder jest ciekawie zrobiony od strony graficznej w dziwnym stylu). Pierwszy film zatytułowany Magnetic Rose wypada obejrzeć jeżeli lubi się Sci-fi, jest naprawdę świetny. W każdym razie nie warto oglądać filmu drugiego Stink Bomb, jest zwyczajnie durny i psuje tylko szyki dziełu jakim jest Magnetic Rose.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

polecam Eureka Seven , 50 odcinków ,ciekawa fabuła(ośmiele sie powiedziec ze cos w stylu NGE tylko mniej ryje banie) i mam pytanie co do pelnometrazowki bo obejrzalem i nie wiem o co chodzi o.0 czy to jakas alternatywna historia ? Moze ktos wie cos na ten temat?

Opublikowano

Przedwczoraj ją sobie obejrzałem, tak to historia w świecie alternatywnym, chociaż w pewnym momencie ten film zahaczył o świat znany z telewizyjnej wersji Eureki.

Jeżeli nie kumasz zakończenia to

Renton i Eureka zginęli pod koniec, ale odrodzili się w swoim wspólnym śnie, gdzie mogli być już na zawsze ze sobą. On chciał ją zawsze zobaczyć w długich włosach (stąd jej wygląd), zaś ona pragnęła być z nim nawet za cenę utraty swoich wspomnień.

Edytowane przez Zarathustra

Opublikowano

Excel Saga !

Dziś skończyłem, i mogę powiedziieć, że to anime jest genialne.

Maksymalny absurd, połączony z nabijaniem się z różnych serii (niekoniecznie anime - 'Oberwało' się choćby Star wars, czy też Rambo) tworzy zabójczą mieszankę, szczególnie jeśli dodać do tego bohaterki : jeżeli do pierwszej z nich - czyli Excel - przyrównać dziecko z ADHD, to wyjdzie ono na aniołka. A druga, czyli Hyatt, z powodów ktore w sumie są nam nieznane, lubi sobie rzygnąć krwią, bądź nawet umrzeć od czasu do czasu ;].

Nie będę opisywał o co biega, bo jak napisał wyżej Grigori - lepiej wejść na jakąś stronkę z reckami, ona opisze ten fabularny bajzel lepiej niż ja :P

A, i w sumie - nie polecam tego anime każdemu, bo wiem, że nie wszyscy mają umysły przystosowane do takich ilości randomu na minutę ;]

Ale Ci którzy się w takich klimatach lubują - uderzać śmiało !

Edytowane przez Zaton.