Opublikowano 18 kwietnia 200916 l tak btw, to nie wstyd ci grać na czitach? A Tobie nie wstyd z FAQ-ów korzystać?
Opublikowano 18 kwietnia 200916 l Ewentualnie mógłby przysłać kopię, która wg niego powinna działać na dowód, że nie skaszanił. DVD-Video powinno działać na Modbo 760? Jeżeli tak to już mam prawie wszystko wyjaśnione. Moja konsola nie była dużo używana (jakiś rok na SwapMagic), a pozniej leżała w pudełku wiec chyba laser jest w dobrym stanie.
Opublikowano 18 kwietnia 200916 l Eee... Prawdziwe DVD-Video (płyta z filmem) powinno działać nawet bez przeróbki (choć bywa, że po przeróbce pojawiają się kłopoty z obrazem, ale to chyba zależy od chipa). DVD-Video i Audio-CD nie są zabezpieczone przed kopiowaniem (Sony nie trzyma łapy na tych standardach). Natomiast płyta z grą na Pleja - oryginał lub kopia - powinna być widoczna jako PlayStation albo PlayStation 2 disc. Jeśli browser twierdzi, że to DVD-Video, to albo płyta jest do niczego, albo coś nie tak z przeróbką. U mnie zdarzyło się to raz i winna była płyta.
Opublikowano 18 kwietnia 200916 l Bo miałem ojca chrzestnego na dysku. Mialem konkretne pliki, a nie obraz (.ico) i nagrałem na dvd (TDK) przez Nero (utwoz dysk z danymi) Właśnie po nagraniu w ten sposob w browser ukazuje sie DVD-Video. [na matrixie działa] czyli to musi być wina przeróbki nie ma innej opcji...
Opublikowano 18 kwietnia 200916 l Musisz mieć porządny obraz płyty i napalić go wedle reguł sztuki napalania, żeby kopia działała jak należy. Ja tak robię i nie narzekam. Nigdy nie próbowałem napalać plejowych gier z danych luzem. Edytowane 18 kwietnia 200916 l przez Sonotori
Opublikowano 18 kwietnia 200916 l napalić go wedle reguł sztuki napalania to jest ta reguła ? http://peb.pl/sony/412949-jak-nagrywac-gry...tation-2-a.html
Opublikowano 18 kwietnia 200916 l Po co nagrywać gry w formacie DVD-Video? Może się nie zrozumieliśmy. ESR owszem, fajnie, ale myślałem, że chcesz po prostu uzyskać kopię gry działającą na konsoli przerobionej Modbo. Choćby tu na forum jest przywieszony wątek o kopiowaniu (czyli de facto sporządzaniu obrazów i wypalaniu ich na płytach). Kiedy mam np. *.iso jednowarstwowej płyty, napalam Alcoholem i właściwie jedyne, co mogę przy tym wybrać w opcjach Alcohola, to prędkość (tryb zapisu DVD DAO jest narzucony). Podobno Alcohol dziwnie współpracuje z niektórymi nagrywarkami, ale u mnie dobrze wypala na Verbatimach i TDK. Są inne formaty obrazów, jak również inne programy do wypalania, ale kopia wcale nie musi być w formacie DVD-Video, żeby działała. P.S. Po raz pierwszy spotykam się z ideą przerabiania grów na DVD-Video i jeszcze nie dociera do mnie, czemu to ma służyć. Edytowane 18 kwietnia 200916 l przez Sonotori
Opublikowano 19 kwietnia 200916 l To nie program wypala tylko nagrywarka (nie wiem jak bardzo musiałby być sp* kod aby kszaczyć coś przy nagrywaniu...). DVD-Video i jeszcze nie dociera do mnie, czemu to ma służyć. Poczytaj o mechaconie to się dowiesz.
Opublikowano 19 kwietnia 200916 l To nie program wypala tylko nagrywarka (nie wiem jak bardzo musiałby być sp* kod aby kszaczyć coś przy nagrywaniu...). Ach, sofistyka. To nie ja twierdzę, że Alcohol jest be. U mnie spisuje się należycie, ale zakładam, że sobie czymś zasłużył na krytykę.
Opublikowano 20 kwietnia 200916 l tak btw, to nie wstyd ci grać na czitach? A Tobie nie wstyd z FAQ-ów korzystać? Nie porównuj szukania podpowiedzi w wypadku zacięcia się w jakiejś grze na dobre do biegania z "infinite health, unlimited ammo i all weapons"
Opublikowano 20 kwietnia 200916 l tak btw, to nie wstyd ci grać na czitach? A Tobie nie wstyd z FAQ-ów korzystać? Nie porównuj szukania podpowiedzi w wypadku zacięcia się w jakiejś grze na dobre do biegania z "infinite health, unlimited ammo i all weapons" Będę porównywał, bo przeciwnicy w grach są po to, żeby ich zaciukać bez czitów, a zagadki w grach są po to, żeby je rozwiązać bez podpowiedzi (nie licząc podpowiedzi wmontowanych w samą grę). Czitowanie (w grach singleplayerowych) i korzystanie z bryków to ta sama kategoria ułatwiania sobie życia.
Opublikowano 29 kwietnia 200915 l Witam,chodzi mi konkretnie o gry Final Fantasy 7,8 i 9 z PSone.Czy bedą one kompatybilne z moją PS 2 slim,seria 9004?Czyli po prostu czy odpalą na mojej konsoli?Jeśli tak to czy mój model odpali wszystkie gry z PSone?Chętnie bym znów pograł w te hity,ale boję się inwestować w związku z powyższym.Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź,pozdrawiam.
Opublikowano 30 kwietnia 200915 l chyba niewiele jest gier z psxa ktore nie dzialaja na ps2 w kazdym razie finale smialo kupuj, odpala na bank
Opublikowano 30 kwietnia 200915 l Modele SCPH-9004 to nie PS2 Slim, tylko PSOne... I po co pytasz o to samo w kilku tematach?
Opublikowano 1 maja 200915 l Dokładna nazwa modelu to PS 2 slim SCPH 90004,najnowszy model PS2.Pytałem w dwóch tematach żeby więcej osób to przeczytało i mogło mi odpowiedzieć,ale jeśli to przeszkadza to sorry.Berion,Siwy,dziękuję wam bardzo za odpowiedź,ucieszyło mnie to,że będę mógł jeszcze pograć w klasyki. Edytowane 3 maja 200915 l przez Alien00
Opublikowano 7 maja 200915 l Siama.Znalazłem aukcję, na której koleś sprzedaje karty pamięci do ps2 z wgraną jakąś przeróbką FREE MCBOOT.Twierdzi, że można dzięki nie odpalać piraty. Czy to jest możliwe?Czy może potrzeba czegoś dodatkowego. http://www.allegro.pl/item619117727_lepsza...mb_wroclaw.html
Opublikowano 7 maja 200915 l Temu złodziejowi powinni konto zablokować... Ten uLE jest do wgrania jeszcze raz, a konkretnie do jego cnf. ROTFL http://images48.fotosik.pl/101/20752d363522f63c.jpg --- Przeczytaj tutorial bo nie o wszystkim Ci tam napiszą na aukcji. http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2-FreeMCBoot-ESR/ Edytowane 7 maja 200915 l przez Berion
Opublikowano 7 maja 200915 l To jaki jest dobry sposob na - że tak powiem odpalenie kopii zapasowej. A co ze swamp magic-iem? Dodam, że mam najnowszy model ps2 90004 na gwarancji Edytowane 7 maja 200915 l przez Kisa v16
Opublikowano 7 maja 200915 l To zależy co chcesz na tej konsoli robić. Jeśli TYLKO grać w gry dla PS2 to bezkonkurencyjny jest FMCB+ESR. Tyle, że skoro masz SCPH-90004 to musisz sprawdzić wersję biosu i/lub datę produkcji. Po marcu (bodajże literka D i wyższa przy numerze katalogowym produktu) OSD Update został wyłączony i żaden exploit tego rodzaju już nigdy nie będzie działać na PS2. SM to (pipi). Przeczytaj szczególnie drugą stronę. http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2swapshitFAQ/ Edytowane 7 maja 200915 l przez Berion
Opublikowano 7 maja 200915 l EEEE widzę, że tyle warunków musi być spełnionych i jeszcze pewnie ciężko dostać tego chipa. Więc niestety dalej będę kupował 1 grę na 2 miesiące, zamiast ściągać 1 dziennie.
Opublikowano 27 maja 200915 l Witam, Mam pytanie odnośnie kabla component. chciałbym moją starą PS2 podłączyć do telewizora Full HD kablem component jednak mam problem - po takim podłączeniu tv w ogóle nie widzi PS2. To dziwne, bo np. Xbox 360 czy PS3 po componencie nie mają zadnych problemów. Mam PS2 model bodajże 30004R czy coś takiego, w ustawieniach zmieniłem tryb wyświetlania z RGB na tej componentowy (yr/y.....), jednak tv pokazuje jedynie czarny obraz. O co chodzi? Czy może mieć znaczenie to że moja PS3 przerobiona jest Ripperem? Czyżby przez to nie można było jej odpalić po componencie? Help!
Opublikowano 28 maja 200915 l Też tak początkowo miałem (nie mówię, że na pewno tak samo jest w Twoim przypadku). W ustawieniach zmieniłem, ale nie zatwierdziłem. Po zatwierdzeniu zmian reset konsoli. Dopiero wtedy ruszyło. Niby nic a jednak pomogło. Może i Tobie pomoże
Opublikowano 31 maja 200915 l Witam. Mam możliwość przywiezienia sobie gier na ps2 z Chin. Będą się one uruchamiać na polskiej czarnuli ? Tutaj ponoć też jest system PAL ale pewności nie mam. Ktoś zna dobrze ten temat ?
Opublikowano 31 maja 200915 l Na pudełku jest napisany region. Ale jak z Chin to ja obstawiam na tłoki by Czesiek Xiang z bazaru (a może to stereotyp...?). ;P Z tego co ja kojarzę w całej Azji jest NTSC/A (SCAJ_xxx.xx). Edytowane 31 maja 200915 l przez Berion