DJ1988 15 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 To znaczy, ze wy jestescie tacy dobrzy, czy po prostu malo osob gra? To drugie raczej. Jestem ciekaw jak Leaderboard na X360 wygląda pod tym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 mozecie mi powiedziec na czym polega opcja "Automatic" ktora mozna wlaczyc lub wylaczyc na poczatku gry?? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Gra ,,upraszcza" rozrywkę, Dante/Nero wywijają automatycznie określone ciosy za nas, nie męczysz się w masherowanie przycisku od gnata. In other words - świetna sprawa dla masherów (zwłaszcza jak postać jest 100 % podpakowana) zgroza dla hardcore-owców. Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 hmmm ciekawe... ale nic takiego nie zauwazylem u siebie.... dla pewnosci spytam jak jest na "on" to dziala to wspomaganie prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Tak...... wtedy działa....., nawet jeśli nei masz napakowanej postaci to Nero np - powinien robić uppercut po 2 cięciach (cios posyłający wroga do góry), tzn że automatic mode działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 hmm... troche to oszukanstwo jest.... no ale niewazne kazdy lubi co innego... i tak zawsze wyciagam S pod koniec misji... a wlasnie S to jest najwyzsza ocena?? i jesczez mam pytanie o co chodzi w "Auto Skill Up" sa tam 3 opcje do uruchomienia.... co one daja..? Cytuj Odnośnik do komentarza
drk2 7 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) hmm... troche to oszukanstwo jest.... no ale niewazne kazdy lubi co innego... i tak zawsze wyciagam S pod koniec misji... a wlasnie S to jest najwyzsza ocena?? i jesczez mam pytanie o co chodzi w "Auto Skill Up" sa tam 3 opcje do uruchomienia.... co one daja..? Ja tego nie uzywalem ,ale zdaje sie ,ze gra automatycznie dobiera Ci skile i ciosy w zaleznosci jaka opcje wybierzesz S to najwyzsza ocena Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez drk2 Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 MAM NIECIARPIACY ZWLOKI PROBLEM!!!! podczes niektorych loadingow konsona zacina mi sie ze nie moge nic zrobic jest napis "loading" ktory nie mryga. przycisk PS na padzie nie reaguje... pozostaje mi zywaczenie konsoli a zatem utracenie gry... Czy to jest normalne i czy wam tez sie cos takiego zdarza?? z gory dzieki... Cytuj Odnośnik do komentarza
drk2 7 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Normalne to nie jest ,mi sie nie zdarzylo .Moze skasuj ta instalke i zainstaluj jeszcze raz ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jazdaone 3 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 ja tez nigdy nie mialem tego problemu, a gram w ta gre dokladnie od dnia premiery. na liczniku grubo ponad 150h i nigdy zadnej zwiechy. Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 k***a no to ladnie.... ej jak odinstaluje i zainstaluje od nowa to czy nie strace mozliwosci kontynuowania gry od tamtego momentu (czyt. seve-u)??? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Save jest gdzie indziej przechowywany na PS3. Przez przypadek nie skasuj seva wlasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 ok wielkie dzieki mam nadzieje ze ta zwieche sie juz nie powtorzy u mnie choc nie wiadomo... jesczez raz wielkie dzeki za pomoc... pzdr. tak z ciekawosci: zdobyl ktos z was stroje super dante i super nero?? czy poziom DMD jest o wiele trudniejszy od poprzednich (hardcorowy) tak ze naprawde nieliczni sobie z nim poradza?? Cytuj Odnośnik do komentarza
DJ1988 15 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 tak z ciekawosci: zdobyl ktos z was stroje super dante i super nero?? czy poziom DMD jest o wiele trudniejszy od poprzednich (hardcorowy) tak ze naprawde nieliczni sobie z nim poradza?? Nie. DMD w DMC4 jest taki sobe jeżeli chodzi o poziom trudności. Grając jako Nero nawet się nie spocisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Ale ta gra jest kiczowata. W pierwsza części wszystko trzymało się w ryzach. Postacie oraz lokacje miały równy design. W "czwórce" lokacje są wykonane świetnie ale postacie już niestety nie. Rozumiem, że jest to japońska gra, rządząca się własnymi prawami ale bez przesady. Kiedy pierwszy raz zobaczyłem gilgamesha wybuchnąłem śmiechem. Najlepiej obrazują to pierwsi dwaj bossowie. Berial budzi szacunek ale ten drugi może budzić jedynie politowanie. Beznadzieja. Po kiczowatej i lamerskiej trójce spodziewałem się więcej. Nie jest źle ale mogło być znacznie lepiej. Ogólnie rzecz ujmując seria zaczęła się i zakończyła na części pierwszej. Na szczęście nie ma już tych żenujących, kretyńsko-głupich akcji kiedy to Dante co pięć minut rozwala tuziny wrogów jednocześnie jedząc pizze i parząc herbatę. Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Nie wiem co chesz od trojeczki. Mi sie bardzo podobala. Byla to jedna z niewielu gier ktora zaliczylem na wszystkich poziomach, a taki luzacki Dante mi bardziej odpowiadal od ponuraka z jedynki ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
HikiQmori 0 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Najlepiej obrazują to pierwsi dwaj bossowie. Berial budzi szacunek ale ten drugi może budzić jedynie politowanie. Politowanie to dopiero budziła wesoła zgraja z pierwszego DMC, zmutowane pająki rodem z Resident Evil, przerośnięte kurczaki, na deser jakieś ścierwo...tak naprawde to tylko Nelo Angelo i Mundusa można uznać za naprawde udanych bossów. Chociaż tutaj musze się z tobą zgodzić, w DMC4 w sumie też jest kiepsko jeżeli chodzi o design bad guyów. A najlepszych sratafakerów i tak miał DMC3. Beznadzieja. Po kiczowatej i lamerskiej trójce spodziewałem się więcej. Nie jest źle ale mogło być znacznie lepiej. Ogólnie rzecz ujmując seria zaczęła się i zakończyła na części pierwszej. Seria przeniosła się w 'nieco' inne klimaty, rzekłbym bardziej jak w anime; wszędzie pełno rozbłysków, ludki biegają po ścianach, tłuczą demony jedną ręką sadząc młyńce mieczem, a drugą zajadając pizze, efekciarstwem i kiczem waląc z każdej sceny. Mi się to nawet podoba, znudził mnie już poważny klimat większości dzisiejszych produkcji, grając w DMC mogę przynamniej spodziewać się 100% nieprzerwanej, cholernie wciągającej akcji w najlepszym wydaniu i najbardziej wykręconych filmików których nie zobaczę w żadnej innej grze wideo. A jeżeli chodzi o samą grywalność to ta niezmiennie, od części pierwszej, aż do dziś utrzymuje serie na piedestale wśród najlepszych slasherów ever. Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 (edytowane) Sam gameplay jest genialny. Trochę irytujące jest to, że cios kończący wykonuje się naciskając jeden przycisk. Pozostaje niedosyt. Niektóre ciosy w ogóle nie sprawdzają się w praktyce ale jest ich na tyle dużo, że nie ma się czym przejmować. A co do kiczowatego klimatu, nie wiem czy to dobrze, że twórcy poszli w tym kierunku. Jedynka sprawiała, że można było poczuć diabelską moc . Kretynizmy, które pojawiają się w tej części sprawiają, że klimat siada. Gdyby nie oprawa i oszałamiające lokacje odechciałoby mi się grać. Roznegliżowane rusałki zapowiadały się ciekawie do póki nie wyskoczył ten ropuch A trójki nie przeszedłem bo fabuła w ogóle się nie rozwijała. Parcie do przodu i rozwalanie kolejnych przeciwników. Historia Nero jest dobrze poprowadzona a to, że jest płytka jak kałuża to inna sprawa. A backtracking to istny śmiech na sali. Trzy razy walczyć z każdym napotkanym bossem. Lekka przesada. Na szczęście na każdego jest pewien szybki sposób. Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez rkBrain Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 z tymi ciosami to mozesz wybrac sobie na poczatku gry. nie pamietam jak to sie nazywalo Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 co masz na mysli....??? Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 na poczatku byla tam opcja do wyboru dla graczy ktorzy maja pierwszy raz stycznosc z DMC (konsolka sama wprowadza niektore ciosy) i dla tych ktorzy grali juz wczesniej w inne gry z serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 racja racja nazywa sie automatic i mozna ja w kazdej chwili wlaczyc.... mam pytanie jesli posiadam nie swojego save'a na konsoli i moge go odpalic czemu nie zapisuje mi sie lista punktow w network?? pisze cos ze nie ten sam id czy cos ale nie powinno to przeszkadzac bo chyba w samym savie nie ma zapisane ID itp. tylko stan gry a w zapisie network jest ID itp.//// Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 w save jest chyba zapisane ID tworcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Gra zaliczona,pękła na Human w 10h co jest i tak lepszym wynikiem niż 8h spędzonych przeze mnie w Uncharted.Trzeba też przyznać,że grę przechodziłem na szybko,nie ruszałem dodatkowych misji i nie lizałem ścian. Co do samej gry mam mieszane uczucia.To dalej stary Devil w nowej oprawie-dalej denerwujące mnie rozwiązania(jak kamera,jakiś głupi labirynt gdzie nie wiadomo gdzie iść-chodzi o las) itp.A już głupotą świata jest backtraking-twórcą starczyło pomysłów na połowę gry,kpina,potem znowu to samo i Ci sami bossowie-żenada panowie.Wiem,że seria słynęła z backtrakingu ale w tej części to przesada.Ogółem jeśli uważasz,że starym częścią nic nie brakowało i ich mechanika jest do Ciebie spełnienień marzeń to atakuj-nie zawiedziesz się bo to dobra część,reszta niech do gry podchodzi z rezerwa. Gra na 8/10 i nic więcej w serii dopiero na 3 miejscu(1-DMC;2-DMC3;4-DMC2) Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 ej mozecie mi powiedziec co daje przejscie Bloody Palace?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi