Skocz do zawartości

Karty pamieci

Featured Replies

• Odpowiedzi 236
  • Wyświetleń 52,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czy wszystkie proponowane na Allegro karty o poj 2 Gb za 49,99 zeta i poj 4 Gb za 98,99 zeta ,to podróby ? Podajecie ceny sklepowe, czyli ok 200 zeta za 4 Gb - stąd moje pytanie .

Opublikowano

Na 99% tak, ale pewny całkowicie nie jestem, musiałbym zobaczyc jakieś duże zdjęcie.

Opublikowano

popatrz się na zgrzewy ^^ nie ważne czy to 1,2 czy 16GB. Zgrzewy na pudełku musza być takie same

Opublikowano

po zgrzewach mozna bylo rozpoznac jeszcze jakis rok temu... teraz to tez jest kopiowane.

niezawodnym sposobem na sprawdzenie oryginalnosci to przeprowadzenie testu przykładowo jednym z HB na psp... bo samo sprawdzenie czy jest MG tez nie jest juz gwarancja 100% oryginalnosci.

Opublikowano
samo sprawdzenie czy jest MG tez nie jest juz gwarancja 100% oryginalnosci.

Co prawda to prawda bo też miałem problemy z takim "oryginałem".... ;)

Opublikowano

Słuchajcie, mam kartę pamięci 8 GB San Disk (jak wszyscy radzą), kupiona w sklepie, więc podróby nie będzie... nie?

Ale mam pytanko: na karcie wszystko powinno szybciej niż na UMD, filmiki itp. nie powinny się ciąć, czy może zależy od gry?

Opublikowano

O ile sie orientuje, jest to oryginal, tyle ze z serii gaming.

Opublikowano

Tak tak, gaming edition.

Phew, myślałem że to nieoryginał przez początkowe problemy z grami, ale wszystko okazało sie do rozwiązania :).

Dziękuję :).

Opublikowano

Mam takie pytanie do posiadaczy orginalnych 4GB SanDisków. Moglibyście mi powiedzieć co wam pisze na odwrocie karty? Ten numerek.

Pozdro

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

SanDiski 4 GB działają bez problemów na najnowszych softach?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może ktoś też ma taki problem. Gdy podpinam psp do kompa w linuksie (debian etch 4.0) wyświetla mi zawsze o 500-600MB mniej wolnego miejsca niż mam na memory sticku. Mój MS to San Disk 4GB. W windowsie widzi wszystko normalnie.

SanDiski 4 GB działają bez problemów na najnowszych softach?

u mnie na 3.90 M33-2 wszystko o.k. Co do wyższych FW to nie mam po co na razie aktualizowac :)

Edytowane przez MoniqaPS2PSP

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazłem TAKIEGO TUTKA. Mam pytanie czy tam jest użyta przejściówka z CF na MSD czy to jest jakiś mini dysk z portem na CF. Jeśli przejściówka to gdzie można taka dostać bo na allegro nie widzę, a dużo roboty z tym nie ma a można zaoszczędzić.

Jaki największy rozmiar pamięci obsługuje PSP.

Opublikowano

tam jest uzyty dysk datela 4gb dla psp [dawny drogi hicior]. autor tutka wybebeszyl psp oraz tego hdd po czym podlutowal do niego karte CF i ladnie to wszystko zmiescil w miejscu czytnika umd ;)

Opublikowano

Czyli to odpada. Ale znalazłem coś innego, to nie powinno być drogie(tylko muszę to znaleźć) a jak się wyciągnie z obudowy to chyba sie zmieści zamiast UMD. Tylko jaką kartę obsłuży psp maksymalnie (nie na linuxie tylko zwykłym CF)

Edit:

Znalazłem to i chyba dam se z tym spokój, liczyłem że bedzie to kosztować gdzieś w okolicach 80zł ale gdzie nieznajdę to kosztuje około 200zł(z 4gb dyskiem) a za tyle to można kupić już MS.

Chyba że ma ktoś coś takiego do sprzedania tanio(albo widział) obojętnie w jakim stanie (byle by działało)

Edytowane przez Krzys PL

Opublikowano

to juz lepiej kupic adapter microsd<>mspd i kupic sobie 8gb...

adapter 30zl, karta microsd 8gb sandiska 90zl

cos mi sie obilo o uszy, ze psp potrafi juz obslugiwac 16gb memorki... no ale to musialbym poszukac jeszcze ;)

btw irshell obsluguje wieksze pamieci.

Edytowane przez Coati

Opublikowano

trudne pytanie :)

niby sandiskow nie podrabiaja tzn podrabiaja ale malo i to raczej zwykle wersje kart....

kup ;) sprawdzisz, bedzie dobra, to i ja kupie xD

ile dales za adapter?

//edit

co do tej aukcji... "karty class 4 prędkość 11mb/s pomyłka w opisie..." hmmm jakies odpady? xD nie wiem co o tym myslec... stawiam, ze podrobka

\\edit2

z drugiej strony te karty mocno potanialy patrzac po innych aukcjach wiec moze oryginal :> za niecale 20zl wiecej jest sandisk 8gb z czytnikiem...

kup, kup i podziel sie wrazeniami :D

Edytowane przez Coati

Opublikowano

łehehe liczylem na inna odpowiedz ;] nadal mam watpliwosci czy dac 20zl wiecej i miec spokoj czy ryzykowac i miec w kieszeni na piwo. Adapter kupielm u Robsona bo nie znalazlem innych ;) 37 zl z wysylka