Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
A na Game Trailers jeszcze wczoraj było odliczanie do 22 do GTA IV Launch Center, a teraz ni ch.uja :nerd:

Jest odlicznie(a raczej reklama jakaś twarz obok twarzy po lewej stronie jest " IV",a po prawej napis Launch Center obok jest Available April 22), bo właśnie co byłem na GT i widziałem. ;)

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 267,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W naprawdę ogromnych bólach, ale udało mi się skończyć. Średnia na Metacritic dla tej gierki, oscylująca w granicach maxa (przypominam - 98%) to największa porażka w dziejach branży i jednocześnie dob

• Nudy nudy nudy, przedsylwestrowe nudy. Jako, że nie lubię tracić czasu na nic nie robienie to postanowiłem stworzyć plakat klubu ze striptizem z Liberty City. Miło wyjść w stylu artworków z GTA IV, al

• Wiesz co Zwyrol sorry za złośliwość ale inaczej nie umiem więc no offence.   Proponuję Ci zagrać w GTAIV, pobawić się kilkanaście godzin (co i tak jest mało) i zrobić 100 % w grze to może nie będzie

Opublikowano

Coś mi się wydaje, że oprawa wizualna (czy jak tam to się nazywa) recki w PSX EXTREME bedzie o niebo lepsza niż tej niemieckiej gazetki. Znając profesjonalizm tej gazety recka będzie za(pipi)ista, i oby pisał ją Myszaq ^_^

A żeby nie było offtopu to ja powiem tyle- dla tej gry kupuje X360, nie ma dla mnie lepszej gry w tym momencie, i wiem już teraz, że spędzę z nią jak nic z 200 godzin. A teksty niektórych, że grafika jest słaba można wyrzucić do kosza- jak na grę która zmusza konsolę do przeliczania tak dużego terenu wygląda bardzo dobrze.

Opublikowano

Kilka nowych newsów :)

Niektórzy gracze podniecają się grafiką, innych interesuje wyłącznie klimat, jeszcze inni zwracają szczególną uwagę na oprawę dźwiękową. Właśnie dla tego ostatniego typu graczy GamesRadar przeprowadził wywiad z Matthew'em Smithem, Craig'em Connerem i Will'em Mortonem. Pewnie dla większości fanów GTA te nazwiska mówią niewiele, więc już śpieszę z wyjaśnieniem. Otóż ci panowie to specjaliści od oprawy dźwiękowej, pracujący przy GTA4.

Przejdźmy teraz do sedna sprawy, mianowicie do tego, co usłyszymy w nadchodzącej produkcji Rockstar Games:

* Dźwięk klaksonu w samochodzie będzie inny, w zależności od tego, gdzie pojazd będzie się znajdował.

* Około 4500 dźwięków w grze będzie łączyć się w 19 tysięcy różnych kombinacji.

* Dźwięk strzału oddanego z broni zależeć będzie od około 10 czynników.

* 740 osób użyczyło swojego głosu w GTA4. Razem przeczytali 80 tysięcy linijek tekstu.

* Główny bohater miał do przeczytania 7 tysięcy linijek tekstu.

Cały artykuł po ang. tutaj - http://www.gamesradar.com/ps3/f/grand-thef...313153735796095

Firma Rockstargames ogłosiła, iż zakończyła prace nad grą roku - GTA IV!!!

Gra jest w pełni gotowa, aktualnie trwa wytwarzanie kopii gry, wydawca musi przygotować gigantyczną ilość pudełek. Po wielu miesiącach oczekiwań firma Take-Two mogła wreszcie ogłosić, że GTA IV osiągnęło status gold.

Potwierdził to dyrektor wykonawczy spółki, Ben Feder, podczas spotkania jej udziałowców. Jak bowiem pamiętacie w GTA IV mogliśmy już grać w Październiku ubiegłego roku, lecz Rockstargames postanowiło przesunąć premierę na II kwartał 2008. Analitycy od razu wskazywali, że winowajcą tej sytuacji jest wersja na PS3 i nieprawidłowa ocena zaawansowania prac nad nią. Przewidywania te potwierdził później sam wydawca.

Teraz to wszystko wydaje się jednak mało ważne.

Do premiery zostało bowiem niewiele czasu, a i tak gorąca atmosfera wokół niej jest notorycznie podgrzewana.

Ostatnio pojawiły się nawet wskazania, że GTA IV może stać się największą premierą wszech czasów przemysłu rozrywkowego. Stanie się tak, jeżeli w ciągu pierwszego tygodnia od pojawienia się produkcji Rockstara w sklepach, rozejdzie się ona w liczbie ponad 6 milionów egzemplarzy. To powinno zapewnić firmie Take-Two przychód na poziomie około 400 milionów dolarów.

Obecnym rekordzistą jest film Piraci z Karaibów: Na krańcu świata, który w ciągu sześciu dni zarobił 404 miliony dolarów. Jego wynik jest więc poważnie zagrożony.

Źródło - gtasite.net

/// nowy news:

Jakiś czas temu, w wielu magazynach pojawiła się informacja, że będzie możliwość słuchania muzyki nie tylko w samochodzie, ale także podczas zwykłego spaceru, przy pomocy telefonu. Pomysł, który mógłby tylko ulepszyć serię GTA, niestety nie przeszedł. Rockstar Games wycięło tą możliwość z finalnej wersji gry. Ową informację potwierdził magazyn Electronic Gaming Monthly, a do premiery zostało tylko 9 dni, więc jest to już raczej postanowione.

Wg. mnie to nawet dobrze...

Edytowane przez Fab3r

Opublikowano

Nie zaóważyłem czy gdzies już to jest ale dodam :

ELECTRO CHOC

W.g mnie i na mój specyficzny gust do GTA IV dali fajne klimaty ^^ wkońcu ELECTRO ^^

Opublikowano

http://www.gtagaming.com/gtagaming/news/comments.php?i=1301

Pełna wersja, a więc nie preview, nie będzie mieć możliwości słuchania własnych MPtrójek podczas poruszania się po mieście na piechotę. Nie wiadomo czy dotyczy to tylko custom soundtracku lub czy przypadkiem nie wycięto w ogóle możliwość słuchania jakiejkolwiek muzy z komórki w grze.

Opublikowano

Pełna wersja, a więc nie preview, nie będzie mieć możliwości słuchania własnych MPtrójek podczas poruszania się po mieście na piechotę. Nie wiadomo czy dotyczy to tylko custom soundtracku lub czy przypadkiem nie wycięto w ogóle możliwość słuchania jakiejkolwiek muzy z komórki w grze.

Na 360 raczej nie będzie to stanowić problemu.

Opublikowano

Na 360 raczej nie będzie to stanowić problemu.

W sumie to... może stanowić :P

Zauważ, ze w niektórych grach na X360 nawet jak masz właczoną własną muzę to jest ona wyciszana w pewnych momentach (np podczas wstawek fmv). Być może dev może na siłę wymusić ciągłe wyciszenie... ale raczej takiego czegoś robić nie będą ;)

Opublikowano

GTA4 nie ma żadnej blokady regionalnej, czyż nie?

Opublikowano

Eee 22.04 ma się otworzyć Launch Center GTAIV na Gametrailers. To chyba w amerykańdżańskim czasie jest liczone, rajt? W takim razie, o której godzinie u nas będzie amerykańdżańska północ z 21.04 na 22.04? :P

Opublikowano

Analiza reklamówki GTAIV: http://www.gametrailers.com/player/usermov...aylist=featured .

Chociaż do premiery już niedaleko (7 dni!) to dowiadujemy się kilku nowych rzeczy. Niestety, pokazuje też, że R* popełnił kilka wpadek/ograniczeń (sztuczka z animacją, wybuch samochodu).

Na Gametrailers pojawił się zegar odliczający czas do recenzji GTAIV. Na chwilę obecną zostało: 4 days:23 hr:41 min. :lol:

Opublikowano
US Xbox Magzine - 9.5/10
A niech to... gdzie telefon??? Szybko odwołać preorder póki można! ^_^

Edytowane przez Nexus-6

Opublikowano

Dobra ta analiza reklamówki GTA IV. Trzeba mieć łeb, że tak wszystko, szczegółowo wychwycić.

"7" :rolleyes:

Opublikowano

Lub być chorobliwie pedantycznym.

Nie ma gier idealnych, zawsze się coś znajdzie.

IMO "błędy" są śmieszne i nie ważne. Ciekawe kto to wychwyci podczas gry.

Opublikowano

bez kitu komus sie mega nudzi i szuka na sile jakis bzdurek :) mnie to nie rusza jak animacja nie bedzie spadac to bedzie lux . 7 dni i gramy jeeeeeeeee :)

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Tia. A przed uderzeniem z łokcia wpierw rozpryskiwane są kawałki szkła, a dopiero później (1 klatka później) szyba znika.

8/10 jak nic za takie niedopatrzenie ;)

Opublikowano

Początkowo nie byłem zainteresowany jako że fanem serii nie jestem, ale po trailerkach etc. poszedł pre-order. Ciekaw jestem co będzie lecieć w radyjku z hardcore'em :D

Opublikowano

Takie sobie screeny, nic specjalnego:

http://www.gta4.net/news/4080/12-new-screenshots/

Chyba, że kogoś interesuje wygląd Statuy Wolności

4375gtaiv-screenshot.jpg

edit:

http://media.gtanet.com/images/4378gtaiv-screenshot.jpg

hm... :huh:

edit2:

Reklamy GTAIV w mieście aniołów

http://www.gtagaming.com/gtagaming/news/comments.php?i=1316

Edytowane przez t3xz

Opublikowano

GTA IV juz trafila do jednego ze sklepow w Australii, oczywiscie juz sa fotki:

dsc00337mediumdq1vr9.jpg

dsc00344mediumec5pm8.jpg

dsc00346mediumyb9dv5.jpg

Zaczyna sie, a do premiery jeszcze tydzien !

Edytowane przez saptis