Dynius 0 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Pomoże ktoś???? Plissss Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Dynius. Robisz dokładnie tak jak w poradniku http://www.onlinecenter.pl/Artykuly/Konfig...-Xbox-Live.html Ja robiłem jeden błąd, bo przepisywałem DNSy neostrady w ixboxie, a trzeba było wpisac tam DNSy połączenia lokalnego, czyli - Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34 - Alternatywny DNS: 217.98.63.164 i wsio poszło, nawet firewalla nie musiałem wyłączać... Cytuj Odnośnik do komentarza
nuniol 0 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 ale Ty mówisz o neostradzie, a ja jestem ciekaw czy ktoś z np iPlusem lub play próbował Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Zwracałem się do Dyniusa. W linku, który podałem jest tez opisane jak podłączyć się z podobnego ustrojstwa z zaznaczeniem że pograć raczej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pchela 7 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Witam, mam pytanie natury czysto technicznej. Czy ktoś znający sie na temacie może polecić solidny router kompatybilny z xbox live? Znalazłem taką liste o TUTAJ . Stawiam jedynie na linksysy, ale z tej listy to strasznie slaby wybor jest. Dlatego chcialbym się dowiedziec o innych działających z XBL routerach z Linksysa. Może ktoś coś polecić ? Pozdrawiam Edytowane 27 Listopada 2008 przez Pchela Cytuj Odnośnik do komentarza
bigbird 12 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) czy ktoś próbował podłączyć iXa do netu za pomocą mobilnego dostwacy? chodzi mi o np play online czy iPlus. Ja mam tylko taką możliwość i jestem ciekaw czy ktoś już się w to bawił no i jaki był rezultat. Ja już od paru miesięcy (tzn. od kiedy jest internet w PLAY) tylko tak łączę iksa z siecią i jeżęli chodzi o granie online to żadnych większych problemów nie ma, COD 4, BF:Bad Company, GoW 2, FIFA, GRiD działają jak na "normalnym" łączu (bez lagów, przycinek itp.), bez problemu działa też komunikacja przez headset. Wady znalazłem dwie: po pierwsze - jak nie masz routera do HSDPA/3G to trza kompa mieć włączonego do udostępniania łącza, a po drugie KOSZMARNIE długo ściągają się pliki z marketplace (niby łącze jest 1-mbit, ze stron internetowych wyciąga max prędkość, a z marketplace jest cieniutko). P.s.: aha, a z racji tego że w takich sieciach są jeszcze limity transferu danych od razu mówię/piszę, godzina grania na livie to średnio 40MB danych przesyłanych w obie strony... Edytowane 27 Listopada 2008 przez bigbird Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 MrSatan: Właśnie robie DOKŁADNIE tak jak w poradniku na Onlinecenter i dupa. Może przez to że niedawno zainstalowałem Pande Antivirus 08? Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 MrSatan: Właśnie robie DOKŁADNIE tak jak w poradniku na Onlinecenter i dupa. Może przez to że niedawno zainstalowałem Pande Antivirus 08? Wyłącz atywirusa i firewalle. Te windowsowskie też... Może to pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Ativirusa wyłączam, Firewalle(tego z win i Pc Firewall +) i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
thirian 0 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Mam problem z połączeniem z Xbox live. Mam taki sam modem, jak "Sztajniec" na 16 stronie tego topicu: http://www.psxextreme.info/index.php?showt...5068&st=300 Przy sprawdzaniu sieci wyświetla się coś takiego Karta sieciowa: podłączono Adres IP: potwierdzony Serwer DNS: niepotwierdzony (czy jakoś tak) Mam internet przez kablówkę (Vectra) do wejścia ethernet modemu (podłączonego do kompa przez USB) podłączyłem kabel skrosowany i tak połączyłem modem z konsolą. Informatyk twierdzi, że konsola powinna połączyć się z internetem automatycznie - jednak wg niego nie mogę połączyć się przez wejście ethernet modemu, bo nic to nie da - powinienem podłączyć modem bezpośrednio do konsoli (komp ma być odłączony) - nie wiem tylko jakim kablem, bo modem który łączy się z kompem ma 2 końcówki (jedną podłączam się do gniazda USB, drugą z modemem - i ona przecież jest za mała żeby spiąć ją z konsolą). Jak już wspominałem modem ma też drugie wyjście, własnie na ethernet, więc właśnie przez to wejście podłączyłem konsolę (wpisawszy wcześniej dane kompa: IP, maskę, bramę) - jednak nie akceptuje mi serwera DNS. Przeczytałem ten wątek, byłem na kilku stronach, ale nie widzę odpowiedzi, więc proszę o jakąś radę. Edytowane 8 Grudnia 2008 przez thirian Cytuj Odnośnik do komentarza
Mango0700 1 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. Podłączyłem xboxa według tego poradnika http://www.xboxsite.pl/Centrum-Techniczne/...0-do-sieci.html i wyskakuje mi błąd Serwer DNS nie zmienił nazwy serwerów xbox live i xbox.com" Mam Netie.Co zrobic? Edytowane 14 Grudnia 2008 przez Mango0700 Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. Podłączyłem xboxa według tego poradnika http://www.xboxsite.pl/Centrum-Techniczne/...0-do-sieci.html i wyskakuje mi błąd Serwer DNS nie zmienił nazwy serwerów xbox live i xbox.com" Mam Netie.Co zrobic? Nie przepisuj DNSów z połączenia internetowego, tylko z lokalnego - mi to pomogło podłączyć się neta. Edita: A, i w połączeniu lokalnym trzeba wpisać: Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34 - Alternatywny DNS: 217.98.63.164 Edytowane 15 Grudnia 2008 przez MrSatan Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 740 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ja mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedź, bo już dłużej tak nie wytrzymam ;D. Może nie dotyczy to bezpośrednio tematu, ale nie miałem pojęcia gdzie o to spytać -.-. Więc tak; Mam neta 1MB z Dialogu (od zawsze) a kumpel miał Neostrady, też 1MB. Zawsze mogliśmy grać razem, dochodzić do grupy, do prywatnej, i na PS3 i na Xboxie. I normalnie się grało. Zmienił neta, podłączył do kafejki od kumpla (też 1MB) i za nic nie możemy ani grać ani gadać. Nic po prostu kiedy ja lub on jest hostem (bo np. jeśli grę shostuje ktoś inny a my się dołączymy to możemy - ale jak tu przechodzić coopa we dwóch?! Ehh..). Co więcej, ja mogę się połączyć z KAŻDYM oprócz niego a on z KAŻDYM oprócz mnie. Dla mnie to jest porąbane, nie widzę związku, jestem w tym zielony i w ogóle dziwi mnie to. Czego to jest wina? I jak to naprawić? Z góry dzięki za odpowiedź. Btw a tak w ogóle kiedy np gram w GoW2 online to zawsze wyskakuje, że NAT czy bramka jest zamknięta i może działać wolniej. Jak to naprawić? A może to też ma związek z tym wyższym problemem? Z góry dzięki znowu za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Arek_ 20 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) Btw a tak w ogóle kiedy np gram w GoW2 online to zawsze wyskakuje, że NAT czy bramka jest zamknięta i może działać wolniej. Jak to naprawić? A może to też ma związek z tym wyższym problemem? Z góry dzięki znowu za odpowiedź.Sam sobie odpowiedziałeś, ale niedokładnie, bo nie wolniej, ale nie z każdym. Pewnie już wcześniej miałeś Closed (i popsułeś innym setki gier), a on Open. NAT-a masz mieć Open i to bez dyskusji (poszukaj jak to zrobić, bo to bardzo dużo, ale prostych konfiguracji), zaś kumpel pewnie nie da rady z takim "dostawcą" netu, ale może Moderate da radę uzyskać (lub już ma). Edytowane 20 Grudnia 2008 przez Arek_ Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 a ja mam podobny problem ja mam kablówkę a kumpel radiówkę i przy próbie zagrania co-opa np w h3 pisze jemu i mnie ze party members has open nat oczywiście przez headset nie mogę z nim rozmawiać tylko wiadomość głosowa da się wysłać szukałem info jak zropić open nat ale wszedzie jest jak to zrobić na routerze a ja mam net w xie normalnie kabel podłączony do drugiej karty .gdzie to pisze jaki ma się ten nat w starym daszbordzie wszystko było w nowym jest tylko ten zielony pasek i nic nie pisze jest gdzieś jakiś poradnik najlepiej z obrazkami :bow: Cytuj Odnośnik do komentarza
flesiek 2 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 ja tez juz walcze z udostepnienem lacza dla xboxa przez lapa z vista i nie mam juz pomyslu! internet mam z Vectry, modem wpiety jest do routera a ten daje mi sygnal wifi na lapa i po kablu do innego kompa. i teraz chce zeby z lapa kablem skrosowanym polaczyc xa! wywala mi przy dnsach!! juz kombinowalem wszystkie mozliwe kombinacje i dalej lipa ;/ wpisaywalem dnsy z Vectry i tez nic! odblokowalem te porty na routerze i dalej nic!! ;/ ma ktos jakis pomysl??? plissssssss Cytuj Odnośnik do komentarza
HeXa 435 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Bo Vectra tak robi ze jak chcesz rozdzielic na wiecej trza doplacic 10zl idz sie zapytaj dla pewnosci ale kolega tak musial =d Cytuj Odnośnik do komentarza
flesiek 2 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Przeciez przez router dzieli mi na kilka kompow wiec o czym Ty mowisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza
HeXa 435 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 No on tez tak robil =d i mial router chcial zrobic clon IP czy jakos tak ale nie wychodzilo xd i byl skazany zaplacic 10zl dodatkowo =d Cytuj Odnośnik do komentarza
Graciuch 0 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam, ja mam kilka pytan odnoście xbox live. Wreszcie udalo mi sie odlażyc kaske na xboxa:) Niestety nie posiadam dużej wiedzy odnośnie spraw technicznych zwiazanych z 360:P Oto kilka moich pytan: -Czy neo 1MB wystarczy do plynnego grania? -Na jaki kraj zalożyc konto XL? - tzn, podobno można zakładać już na Polske, ale czy sa tego jakies minusy? -jak to jest z uaktualnieniami, gdzies czytalem o nowym dashboardzie. Czy wszystko robi sie automatycznie? -ze względu na to ze posiadam neo chce udostępnic polaczenie przez pc. Na lapku posiadam viste. Czy wystarczy podlaczyc xa z PC kablem scrossowanym i wszystko skonfiguruje sie auto? -kupiłem x-a arcade, czy powinienem w miare szybko zaopatrzec sie w dysk? Tzn, czy sa jakieś ważne uslugi do których nie bede mial dostępu bez dysku?(poza sciaganiem dem czy filmow) -jestem studentem wiec czesto kursuje miedzy jednym a drugim miastem, w jednym domu mam neo w drugim siec osedlowa, czy za kazdym razem bede musial zmieniac ustawienia zeby grac przez neta? z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
genetyk@ 0 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam, ja mam kilka pytan odnoście xbox live. Wreszcie udalo mi sie odlażyc kaske na xboxa:) Niestety nie posiadam dużej wiedzy odnośnie spraw technicznych zwiazanych z 360:P Oto kilka moich pytan: -Czy neo 1MB wystarczy do plynnego grania? TAK -Na jaki kraj zalożyc konto XL? - tzn, podobno można zakładać już na Polske, ale czy sa tego jakies minusy? UK lub US (us ma wile bonusów) -jak to jest z uaktualnieniami, gdzies czytalem o nowym dashboardzie. Czy wszystko robi sie automatycznie? nie zawsze, masz w menu xbox live pokazane czy jest cos do aktualizacji, jesli chodzi o gry akceptujesz aktualizacje -ze względu na to ze posiadam neo chce udostępnic polaczenie przez pc. Na lapku posiadam viste. Czy wystarczy podlaczyc xa z PC kablem scrossowanym i wszystko skonfiguruje sie auto? nie, musisz wpisac adresy, udostępnienia itp, na forum jest -kupiłem x-a arcade, czy powinienem w miare szybko zaopatrzec sie w dysk? Tzn, czy sa jakieś ważne uslugi do których nie bede mial dostępu bez dysku?(poza sciaganiem dem czy filmow) lepiej było kupić z dyskiem, niektore gry potzrebują dysku by grać w sieci -jestem studentem wiec czesto kursuje miedzy jednym a drugim miastem, w jednym domu mam neo w drugim siec osedlowa, czy za kazdym razem bede musial zmieniac ustawienia zeby grac przez neta? Tak z gory dziekuje za pomoc proszę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
mj 13 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 kup sobie router, i nie bedziesz mial problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza
mj 13 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 obojetnie chyba, mialem juz 3 routery i na kazdym x dzialal pieknie zapytaj w media tam panowie wiedza mniej wiecej co polecic Cytuj Odnośnik do komentarza
SierraPL 1 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Witam Niedługo mam zamiar kupić nowego iksa i podpiąć go do netu. Mam pytanie czy jeżeli przepnę dysk z mojego starego iksa to mój profil z całym dotychczas zdobytym gamescore będzie chodził na tym nowym? Cytuj Odnośnik do komentarza
barcelona fan 33 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam próbuje się połaczyc z tym cholernym livem ale potrzebuje malej pomocy.Czy DHCP musi byc wlaczane jezeli tak to jak to zrobic??.Ktory adres IP trzeba podac konsoli Neostrady czy karty sieciowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi