Opublikowano 17 kwietnia 200916 l Jednak zdecydowałem się kupić monitor samsung 2333sw. Monitor ma 23" i jest full hd, 16:9. Wprawdzie brakuje mu wyjścia Hdmi ale i tak będe podłączał przez vga bo chce podłączyć logitechy x-540. Mam nadzieję że dobrze wybrałem, a Wy jak sądzicie?
Opublikowano 17 kwietnia 200916 l I tak możesz podłączyć przez HDMI jak kupisz przejściówkę na DVI. Ale nie widzę związku między kablem, a głośnikami.
Opublikowano 17 kwietnia 200916 l Ale nie widzę związku między kablem, a głośnikami. No bo będę podłączał przez te 2 chinche od vga. Jest jakiś prostszy sposób?Dodam że ten monitor nie ma głośników. Edytowane 17 kwietnia 200916 l przez pspkowiec
Opublikowano 17 kwietnia 200916 l mam pytatnie: posiadam monitor asus 22" 16:10 , jaka mam dac rozdzialke zeby nie bylo wszystko porozciagane do gory? albo jak ustawic zeby bylo 16:9?
Opublikowano 17 kwietnia 200916 l Jeśli monitor jest Full HD to ustaw maksymalną, a jeśli nie to 1650 : 1050 chyba tak:)
Opublikowano 17 kwietnia 200916 l Ale nie widzę związku między kablem, a głośnikami. No bo będę podłączał przez te 2 chinche od vga. Jest jakiś prostszy sposób?Dodam że ten monitor nie ma głośników. Przecież przy HDMI możesz tak samo podłączyć dźwięk.
Opublikowano 18 kwietnia 200916 l Ale nie widzę związku między kablem, a głośnikami. No bo będę podłączał przez te 2 chinche od vga. Jest jakiś prostszy sposób?Dodam że ten monitor nie ma głośników. Przecież przy HDMI możesz tak samo podłączyć dźwięk. Nie wiedziałem. W takim razie gdzie będę musiał podłączyć głośniki, gdybym korzystał z hdmi?Mam vga microsoftu, i co będzie lepszym rozwiązaniem do 1080p, vga czy hdmi podłączone przez przejściówkę?
Opublikowano 18 kwietnia 200916 l Jak już masz dobre VGA to możesz przy nim zostać, DVI zawsze może się też przydać do czegoś innego, co nie działa tak dobrze przez VGA jak X360. W każdym razie można też kupić HDMI do obrazu i przerobić inny kabel na kabel do dźwięku (np. kabel z zestawu), albo kupić HDMI Microsoftu z adapterem i dokupić odpowiedni kabelek dla dźwięku. Masz w temacie o okablowaniu.
Opublikowano 18 kwietnia 200916 l Jak już masz dobre VGA to możesz przy nim zostać, DVI zawsze może się też przydać do czegoś innego, co nie działa tak dobrze przez VGA jak X360. W każdym razie można też kupić HDMI do obrazu i przerobić inny kabel na kabel do dźwięku (np. kabel z zestawu), albo kupić HDMI Microsoftu z adapterem i dokupić odpowiedni kabelek dla dźwięku. Masz w temacie o okablowaniu. No a dałbym radę podłączyć do monitora odtwarzacz dvd? jak bym mógł to w jaki sposób i jak bym musiał podłączyć głośniki? Wiesz coś może o tym?
Opublikowano 26 kwietnia 200915 l Czy warto by było do takiego monitora podłączać X360: http://www.funtech.pl/product-pol-56-Monit...ay-FHD2400.html ? Bo prawdopodobnie kupuje monitor do "grafikowania" no i może przy okazji xbox opuscilby wysłużonego CRT-ka.
Opublikowano 27 kwietnia 200915 l O, o, ja znalazlem cos takiego na Allegro, pare dni temu i teraz jak patrze to ten sam model co Rafal podal wyzej, tylko troche taniej bo uzywane, ale chyba tez bym sie na cos takiego zdecydowal. Warto? Edit - w sumie jesli chodzi o mnie to niewazne poki co ;] Edytowane 27 kwietnia 200915 l przez Happymieso
Opublikowano 29 kwietnia 200915 l Pytania kierujcie do użytkownika Thomas PL On ma to cudo. Z tego co mi pisał tuż po zakupie do Xklocka się nadaje bardzo. Czy do obróbki grafiki? Nie mam pojęcia.
Opublikowano 11 maja 200915 l Mam monitor 19 lcd samsunga , jaka jest najlepsza rozdzielczość ? 1280 x 720 czy 1280 x 1280 , dodam że największa jaką mogę ustawic to 1920 x 1080 Edytowane 11 maja 200915 l przez Raiga
Opublikowano 25 maja 200915 l Witam. Noszę się z zamiarem kupna monitora 24". Znajomy zaproponował mi coś takiego (sam tego używa na codzień) -> http://allegro.pl/item642929252_przecena_2...24m_gratis.html Co myślicie? Monitor chcę kupić z myślą wyłącznie o X0, ewentualnie oglądaniu filmów divx/dvd Ile jako używany (końcówka gwarancji - jeszcze miesiąc jej ma jest ten monitor warty? Jest w stanie bdb)
Opublikowano 26 maja 200915 l Cześć Kupuje monitor 24" do xbox360. 99% firmy modeli LG ma matryce anti-glare. Czy w tej chwili nie są bardziej popularne glare? Inwestować w taki monitor czy szukać od innego producenta?(lg ma dobrą gwarancje)
Opublikowano 15 lipca 200915 l Witam. Noszę się z kupnem Samsunga T260HD. W jednym z tematów nt. monitorów jeden z forumowiczów posiadających ten monitor napisał w kwestii ustawień: "ja swoje wykombinowalem sobie sam, powstaly z polączenia uzytkownika + film. dynamiczne sa za jasne no i ten czerniejący obraz gdy na ekranie robi sie ciemno, jak mnie to wknrwia" Nie znam się na ustawieniach. Chciałbym kupić monitor, podłączyć konsolę i po prostu grać (nie licząc lekkich redukcji typu kontrast itp. które są oczywiste). Czy muszę liczyć że kupując monitor Samsunga (górna półka jakby nie patrzeć) za około 1700-1800 złotych (mało to nie jest) będę musiał kombinować co tu zrobić, żeby pograć z obrazem takim jaki powinien być. Poza tym o co chodzi z tym "czerniejącym obrazem"? Jak widzę takie wpisy to mnie trochę odrzuca od tego monitora. No i chyba nawet temu samemu forumowiczowi ten monitor się sypnął - ale to już zupełnie inna kwestia, bo przecież wiadomo, że nawet Samsung perfekcyjny nie jest i takie rzeczy się zdarzają. Proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tym czerniejącym obrazem i ustawieniami jeśli chodzi o ten monitor. Będę bardzo wdzięczny. Edytowane 15 lipca 200915 l przez misiak75
Opublikowano 17 lipca 200915 l Witam, mam takie pytanie: mając monitor o proporcji 16:10 i natywnej 1440/900 po podpięciu XO i ustawieniu w dashu takiej samej rozdzielczości będą pasy na górze i dole, albo obraz będzie rozciągnięty? Wiem, że to noobowe pytanie ale kiedyś o uszy obiło mi się, że nawet po ustawieniu natywnej rozdziałki są pasy. Aha i proszę o odpowiedź ludzi którzy mają takie monitory, a nie w stylu "raczej nie będzie" ^_^
Opublikowano 18 lipca 200915 l Bedziesz mial pasy na gorze i na dole. Mam tak samo tylko ze na monitorze 22" i rozdzialce 1680x1050.
Opublikowano 19 lipca 200915 l Witam. Noszę się z kupnem Samsunga T260HD. W jednym z tematów nt. monitorów jeden z forumowiczów posiadających ten monitor napisał w kwestii ustawień: "ja swoje wykombinowalem sobie sam, powstaly z polączenia uzytkownika + film. dynamiczne sa za jasne no i ten czerniejący obraz gdy na ekranie robi sie ciemno, jak mnie to wknrwia" Nie znam się na ustawieniach. Chciałbym kupić monitor, podłączyć konsolę i po prostu grać (nie licząc lekkich redukcji typu kontrast itp. które są oczywiste). Czy muszę liczyć że kupując monitor Samsunga (górna półka jakby nie patrzeć) za około 1700-1800 złotych (mało to nie jest) będę musiał kombinować co tu zrobić, żeby pograć z obrazem takim jaki powinien być. Poza tym o co chodzi z tym "czerniejącym obrazem"? Jak widzę takie wpisy to mnie trochę odrzuca od tego monitora. No i chyba nawet temu samemu forumowiczowi ten monitor się sypnął - ale to już zupełnie inna kwestia, bo przecież wiadomo, że nawet Samsung perfekcyjny nie jest i takie rzeczy się zdarzają. Proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tym czerniejącym obrazem i ustawieniami jeśli chodzi o ten monitor. Będę bardzo wdzięczny. Ja mam ten monitor i musze Ci powiedziec, ze jak dla mnie jest genialny. Duzo czasu stracilem na ustawienie go, na poczatku bylem troche niezadowolony z jakosci obrazu (przerzucilem sie z monitora CRT na taki monitor), ale teraz (po ustawieniu) jest super. Mam do niego podlaczonego jednoczesnie peceta i x360, sprawdza sie elegancko w obydwu przypadkach. Nie wiem o co chodzi z "czerniejacym obrazem", u siebie czegos takiego nie odnotowalem. Moze ten ktos trafil na jakis wadliwy egzemplarz.
Opublikowano 29 lipca 200915 l Witam. Noszę się z kupnem Samsunga T260HD. W jednym z tematów nt. monitorów jeden z forumowiczów posiadających ten monitor napisał w kwestii ustawień: "ja swoje wykombinowalem sobie sam, powstaly z polączenia uzytkownika + film. dynamiczne sa za jasne no i ten czerniejący obraz gdy na ekranie robi sie ciemno, jak mnie to wknrwia" Nie znam się na ustawieniach. Chciałbym kupić monitor, podłączyć konsolę i po prostu grać (nie licząc lekkich redukcji typu kontrast itp. które są oczywiste). Czy muszę liczyć że kupując monitor Samsunga (górna półka jakby nie patrzeć) za około 1700-1800 złotych (mało to nie jest) będę musiał kombinować co tu zrobić, żeby pograć z obrazem takim jaki powinien być. Poza tym o co chodzi z tym "czerniejącym obrazem"? Jak widzę takie wpisy to mnie trochę odrzuca od tego monitora. No i chyba nawet temu samemu forumowiczowi ten monitor się sypnął - ale to już zupełnie inna kwestia, bo przecież wiadomo, że nawet Samsung perfekcyjny nie jest i takie rzeczy się zdarzają. Proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tym czerniejącym obrazem i ustawieniami jeśli chodzi o ten monitor. Będę bardzo wdzięczny. Ja mam ten monitor i musze Ci powiedziec, ze jak dla mnie jest genialny. Duzo czasu stracilem na ustawienie go, na poczatku bylem troche niezadowolony z jakosci obrazu (przerzucilem sie z monitora CRT na taki monitor), ale teraz (po ustawieniu) jest super. Mam do niego podlaczonego jednoczesnie peceta i x360, sprawdza sie elegancko w obydwu przypadkach. Nie wiem o co chodzi z "czerniejacym obrazem", u siebie czegos takiego nie odnotowalem. Moze ten ktos trafil na jakis wadliwy egzemplarz. Jeśli tak to mógłbym prosić, tak jak kolega powyżej, o optymalne ustawienia? Będę bardzo wdzięczny.