Opublikowano 7 marca 20241 r 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: Nie grałem w FES, tylko Portable, tam EP Aigis nie było, ale skąd jest fama, że to było słabe? Jednak chyba nie aż tak, bo gracze wyprosili (niby nie mieli w planach tego robić w Reloaded). Coś tam typ wspominał, że będą nowe dungeony i chce, żeby postacie był ze sobą bardziej zżyte itp., więc jest szansa na sporo dobrego i nowego contentu. Bo to jest tak, że ogólnie dodatek był dość kontrowersyjny, zarówno od strony fabuły, jak i gameplay'u, dlatego przyjęcie graczy było raczej mieszane. Mechanika była momentami frustrująca w oryginalnym systemie (ciężkie formacje wrogów, brak kontroli nad drużyną). Natomiast fabularnie było kilka dyskusyjnych scen, które były albo naciągane, albo zbyt mocno zmieniły zachowanie konkretnego bohatera względem tego, co pamiętamy z podstawki. Wiem, że uogólniam mocno, ale nie chcę póki co spoilerować. I tak znajdziesz osoby, które za FES nie tęskniły, jak i którym się podobał, a i znajdziesz ludzi pokroju Pupcia, którzy będą narzekać dla zasady, jaki to Atlus jest zły, brzydki i paskudny, bo wydaje leniwy Remake bez części oryginalnej zawartości. I choćby ta zawartość była po prostu słaba, to dla zasady trzeba firmę skrytykować. Także za to, że wydaje to po fakcie jako DLC. Dlatego z mojego punktu widzenia, wiele będzie zależało od tego, na ile zmienią fabułę/dialogi. Gameplay już na pewno będzie lepszy ze względu na ogół zmian wprowadzonych w Reloaded, więc od tej strony powinno być jak najbardziej spoko.
Opublikowano 7 marca 20241 r Czyli jak nie kupilem jeszcze to najlepiej czekac na Edycje Royal/Golden/Whatever Ehhh Atlus... xD
Opublikowano 8 marca 20241 r No czyli bedzie DLC a pozniej Edycja "Gold/Royal" z DLC i jakimis zmianami
Opublikowano 8 marca 20241 r jakoś muszą persone 6 ufundować,to na pewno będzie reload plus Edytowane 8 marca 20241 r przez banzai nie umiem czytać
Opublikowano 8 marca 20241 r Skończyłem. Warto ograć, chociaż czuć że gra powstała przed P5, uczyli się jeszcze formuły przez co gra ma problemy z tempem/dodatkową zawartością. Tartarus fajny, muzyka zajebista. Social linki to masakra, pierdolenie o niczym. Sam główny wątek ciekawy, chociaż widziałbym żeby trochę rozwinęli historię KirijoGroup/Strega, chociaż z drugiej strony pewnie niedopowiedzenia/informacje z notatek mają swój urok. Zakończenie i powiązany z nim sam motyw przewodni gry czyli Spoiler radzenie sobie ze śmiercią bardzo dobrze poprowadzony. Fabularnie to chyba najlepsza persona. 8/10 Edytowane 8 marca 20241 r przez tlas
Opublikowano 10 marca 20241 r W dniu 8.03.2024 o 23:51, tlas napisał: Fabularnie to chyba najlepsza persona. Ja mam zupełnie na odwrót. Już wiem dlaczego zapomniałem co się w tej grze działo i dlaczego znowu szybko zapomnę xd Tak czy inaczej czekam na nieunikniony remake mojej ulubionej 4. Może w 2026 coś usłyszymy.
Opublikowano 12 marca 20241 r atlus wkurzył taboreciarzy ceną dlc Niezły mindfuck, że w edycji za $200 nazwanej aigis edition nie ma episode aigis xd Tymczasem w gpu perks wleciał expansion pass za friko i właśnie "kupiłem"
Opublikowano 12 marca 20241 r Gracze: Dlaczego w remaku nie ma epizodu The Anwser? Lenie z Atlusa nawet nie chcą zrobić całej gry! Atlus: Chcecie to macie epizod The Answer... Gracze: Ale jak to, nie za darmo?!?! No ale dobra, 35€ lekkie przegięcie. A nie chce mi się wierzyć, że oni wcale nie planowali wydawać tego DLC i robią to tylko ze względu na marudzenie fanów. Ściema jak nic, tak krótko po premierze. I fakt, chujnia perfidna, że okrutnie drogi Digital Deluxe Edition nie miał żadnego Season Passa w cenie. Tym bardziej sobie grzecznie poczekam na solidną obniżkę.
Opublikowano 12 marca 20241 r Rozumiem być fanem gier atlusa bo są wspaniałe ale bronić te ich złodziejskie praktyki które uskuteczniają od lat to
Opublikowano 15 marca 20241 r Czy na konsolach gra też dostała polskie napisy? EDIT: Trójka dostała, nie wiem jak z piątką. Edytowane 15 marca 20241 r przez MacLSkr
Opublikowano 15 marca 20241 r 12 minut temu, MacLSkr napisał: Czy na konsolach gra też dostała polskie napisy? tak P5 nie ma polskich napisów. Za to spinoff Persona 5 Tactica ma dostać w tym miesiącu, ale nie wiem dokładnie kiedy. --- P5 Tactica już ma PL, musiały dropnąć ostatnio @MacLSkr Edytowane 15 marca 20241 r przez KrYcHu_89
Opublikowano 8 kwietnia 20241 r W dniu 8.03.2024 o 23:51, tlas napisał: Skończyłem. Warto ograć, chociaż czuć że gra powstała przed P5, uczyli się jeszcze formuły przez co gra ma problemy z tempem/dodatkową zawartością. Tartarus fajny, muzyka zajebista. Social linki to masakra, pierdolenie o niczym. Sam główny wątek ciekawy, chociaż widziałbym żeby trochę rozwinęli historię KirijoGroup/Strega, chociaż z drugiej strony pewnie niedopowiedzenia/informacje z notatek mają swój urok. Zakończenie i powiązany z nim sam motyw przewodni gry czyli Pokaż ukrytą zawartość radzenie sobie ze śmiercią bardzo dobrze poprowadzony. Fabularnie to chyba najlepsza persona. 8/10 Miałem okazję trochę więcej pograć w P3 Reload ostatnio i muszę powiedzieć, że te zmiany w grafice, voice actingu, ale przede wszystkim w rozgrywce (nowe aktywności z zespołem są lepsze, niż "zwykłe" social linki) i samej walce z gry 8/10 (P3 Portable) robią grę dla mnie spokojnie 9/10. Jeszcze dużo gry przede mną, tak mniej więcej jestem w połowie, natomiast te zmiany przede wszystkim Theurgie, czynią sam system walki w niektórych aspekach nawet lepszy od Persony 5 Royal, czego zupełnie się nie spodziewałem. Gdyby tylko zrobili normalne dungeony i lepsze social linki, ale na nową ultymatywną Personą trzeba poczekać do tej zielonej 6steczki :D.
Opublikowano 19 kwietnia 20241 r Na Steam i Switcha w Japonii wydany zostanie Persona 3 Aigis: The First Mission - gierka z komórek, prequel. 1:04:30 Gówno z komórek, ale ogólnie tych gier jest więcej wydawanych na Steam, także megatenów. Niestety tylko po japońsku. Aczkolwiek może warto by było się zainteresować jakimś programikiem tłumaczącym tekst ekranu "na żywo".
Opublikowano 7 maja 20241 r Skończyłem P3 Reload po 98h, 46/48 aczików, zabrakło mi do platyny social linków i nie chce mi się tego robić w NG+, jeszcze na pewno ogram Aegis DLC, jak się pojawi. Po tym jak w zeszłym roku skończyłem P3 Portable muszę powiedzieć, że Remake wszystko robi lepiej. Lepsza grafika (Ray Tracing xD), lepszy system walki (Teurgie, Monady itp.), jeszcze lepsze dialogi i lepszy voice acting. Dużo dodanych aktywności, których nie było w P3P z chłopakami z SEES, psem i wiele wiele innych małych rzeczy. Najlepsza fabularnie główna historia, gorsza gra niż P5 Royal przez brak dungeonów i słabe, najsłabsze biorąc pod uwagę P3, P4 i P5 social linki z postaciami spoza SEES. 9/10 za remake, jestem gotowy na ReFantazio i SMT V Atlusie. Znowu popłakałem się na endingu
Opublikowano 5 lipca 20241 r Co pomarudziłem na ten "remake" to moje, ale jak człowiek złapie za pada i pochodzi po znanych miejscówkach i zobaczy odnowione cutscenki to człowiek mięknie stara dobra personka 3, piękniejsza niż kiedykolwiek
Opublikowano 7 lipca 20241 r Atlas klei remake'i pozostałych person? Nigdy nie miałem PSP, a po p5 polknalem person owego bakcyla. Muszę przejść je wszystkie
Opublikowano 7 lipca 20241 r Jakieś ploteczki co jakiś czas są ale jak będzie tego narazie nikt nie wie ale jak zrobili trójke to imo nie ma szans że sobie odpuszczą 4ke
Opublikowano 7 lipca 20241 r Wg dość wiarygodnych źródeł wewnątrz Segi P4 jest w produkcji. P1 i P2 to zupełnie inny typ rozgrywki, ale podobno również coś jest na rzeczy i jakaś odnowiona forma jest szykowana. Remake P4 łykam bez zastanowienia, może nawet kolekcjonerkę. Jedna z "gier życia".
Opublikowano 7 lipca 20241 r Znany leaker od Person już dawno potwierdził, Persony są w takim gazie, że spokojnie zobaczymy P4 Remake jeszcze w tej dekadzie. Coś też jest mowa o P1 i P2, w które pewnie większość ludzi nie grała, ale to już więcej roboty.
Opublikowano 7 lipca 20241 r Tylko gdzie 6ka Pięknie się dałem nabrać na tą chińską gadkę po 5tce że na kolejną część już nie będziemy musieli tyle czekać 1 i 2 łyknąłbym nawet tylko z lekkim liftingiem i rzeczami które trochę uprzyjemnią gre w dzisiejszych czasach bo na odświeżenie typu p3 to nie licze