Zeratul 415 Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 niezle niezle... odpalilem z nudow sonate po dosyc dluzszej przerwie, 18h na liczniku a jestem dopiero w polowie, ale tez nie przechodze tej gry zbyt szybko, a bawie sie nia, dlatego pewnie jeszcze bede musial zrobic conajmniej jedna przerwe... anyway gram wczoraj i robie fight, a tu nasz kolega chopin odblokowuje atak... uwaga! Orzel Bialy... ktory przez niego wymawiany jest... ozeł biały... fajny motyw, a najlepsze jest to, że cała historia opowiadana miedzy chapterami, to jego zyciorys, z nawiazaniem do Polski... chyle czola przed deweloperem... Cytuj Odnośnik do komentarza
mario87 2 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Ja mam dopiero 6-7h i skończyłem 2 chapter. Ciekwi mnie tylko czy dalej gra jest trudniejsza, bardziej wymagająca? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 nie, banalna caly czas... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ozi 1 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Początki są banalne ale im dalej w las tym ciekawiej; "bonusowy" labirynt to już spore wyzwanie (stworki mają po około 200, 300 tysięcy życia - nie pamiętam dokładnie :] ), zwłaszcza jeśli odpali się "Next Game+" - dmg zadaje się identyczny ale potworki mają 1,5 życia więcej a i ich ataki są o 1,5 raza silniejsze (generalnie bez Party Level 6 jest bardzo ciężko, zwłaszcza przy bossach). Krótko mówiąc jak lubisz wyzwania to przebolej pierwszy raz i odpal grę z końcowego sejwu. Jeśli chodzi o walki jest o wiele ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
helus 1 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 panowie, odświeżam ponieważ zapewne znawcami jesteście, a przynajmniej któryś z was..... ; Powiedzcie mi, dlaczego w "Wah Lava Cave" Salsa dostaje u mnie zawsze stopa, którego nie da się wyleczyć nawet przez "heal stop" dziwne jest to , bo przecież nawet w instrukcji jest ten status, a antidotum już nie podają.... : P o pomoc proszę tych którzy pokończyli, bo gra jest świetna i nie wybaczę sobie jak nie skończę ..... pozdrawiam -helus Cytuj Odnośnik do komentarza
mario87 2 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Pewnie broń której używa ma status stop, zmień jej broń i powinno być w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Jak ktoś nie grał, a chce nadrobić, to warszawski Wirtus ściął cenę do 80 zł :o http://sklep.wirtus.pl//produkt/101497 Cytuj Odnośnik do komentarza
VViking 0 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Wyczytałem, że wersja na PS3 dostępna będzie tylko w Japonii - What the f***! Cytuj Odnośnik do komentarza
systematyk 0 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Wyczytałem, że wersja na PS3 dostępna będzie tylko w Japonii - What the f***! http://ps3.ign.com/articles/820/820146p1.html http://ps3.ign.com/articles/820/820383p1.html nie piszą nic, że będzie japan only. i mam nadzieję, że nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 @systematyk - kiepsko poinformowany jesteś: http://www.videogaming247.com/2008/06/02/n...ps3-japan-only/ Cytuj Odnośnik do komentarza
systematyk 0 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 nie ja, tylko ign ale szkoda w sumie... przyznam, że niezrozumiały jest dla mnie ten krok. może sprzedaż wersji na iksa nie była zadowalająca poza dżaponią. w ogóle to jest jakiś idiotyzm, że iks zgarnia wszystkie jrpegi i rpgi w ogóle, a ps3 ledwo zipie w tej kwestii. dobrze, że przynajmniej fallout 3 wyjdzie na chlebaka i oby w bethesda nie dali dupy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 (edytowane) Ale wypowiedź gościa z Bamco o niczym w sumie nie przesądza i nic nie znaczy. Raz, że jest tylko z amerykańskiego oddziału i nawet jeśli już coś wie, to nie powie do czasu oficjalnej zapowiedzi, a dwa - odnosi się jedynie do obecnej sytuacji. Dziś nie planują anglojęzycznej wersji, ale za tydzień, dwa, miesiąc może być inaczej. Edytowane 3 Czerwca 2008 przez Enkidou Cytuj Odnośnik do komentarza
VViking 0 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Mam taką nadzieję, szczerze.... Cytuj Odnośnik do komentarza
diesvindu 0 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 @ systematyk Jeszcze się zdziwisz jak zobaczysz do końca tego roku kilka jrpgów na PS3. Podejrzewam, że do końca przyszłego roku będzie ich więcej na PS3 niż przez te wszystkie lata na x0 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Moglbys rzucic tytulami? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 997 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Eternal Sonata tylko w Japonii:( : http://www.psu.com/Eternal-Sonata-gets-Jap...a0004075-p0.php Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 A tak się nastawiałem, że może w tym roku jeszcze sobie zagram w ES na ps3. Cóż może jednak po jakimś czasie zdecydują się na wydanie tego poza Japonią, albo niech chociaż dadzą napisy angielskie Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 http://www.cng4u.com/2008/06/27/eternal-so...s3-screenshots/ Obrazki z PStrójkowej Sonaty. Moze jednak wypuszcza, chociażby do USofA Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Eternal Sonata jednak wyjdzie poza Japonię http://www.psu.com/Eternal-Sonata-to-see-l...a0004234-p0.php Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Ja narazie widze takie RPG-i na PS3: Valkyrie Chronicles, Eternal Sonata, FF XIII, Versus, Record Of Agarest War, White Knight Story, Enchanted Arms, Tales Of Vesperia (ponoć) Ktoś zna jeszcze jakieś tytuły ?. Edytowane 17 Lipca 2008 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
artur_z 3 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Ja narazie widze takie RPG-i na PS3: Valkyrie Chronicles, Eternal Sonata, FF XIII, Versus, Record Of Agarest War, White Knight Story, Enchanted Arms, Tales Of Vesperia (ponoć) Ktoś zna jeszcze jakieś tytuły ?. Last Remnant, Fallout 3, Oblivion, Folklore (chyba też RPG) Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Od Nippon Ichi jest jeszcze jakiś tajemniczy tytuł, Makai Wars, które zostało zepchnięte na dalszy plan oraz Disgaea 3 z dodatkami. Poza tym Cross Edge i DLC do Agarest Senki Pozostają jeszcze projekty, o których wiadomo było do pewnego momentu że powstają, ale teraz sytuacja mogła się pozmieniać. Hudson coś robił ponoć, ale w niedawnym wywiadzie ich prezes powiedział, że na PS3 nic nie planują. Cavia coś majstrowała... Skromniutko. Mam nadzieję, że PS Premiere odbędzie się niedługo po E3 tak, jak w zeszłym roku i że coś się tam pojawi. Na TGS również. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Disgaea 3 wychodzi już niedługo....trzeba będzie importować bo w Europie mają gdzieś takie tytuły niestety....problem z DLC będzie tylko, bo pre paid karty PSN US z 50$ na koncie chodzą po 40-50 euro na ebay....lol nie ma to jak scam Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Z dziwnych względów bardzo niechętnie podchodziłem do tej gry. Chyba przez demo, które mi kompletnie się nie spodobało. Pełna gra jednak mną pozamiatała. Zapowiada się rewelacyjnie. Nie wierzę, że okaże lepsze od genialnego, mocno finalowo-fantazowego Lost Oddyssey, ale teraz spodziewam się bardzo mocnego RPG. Gdzieś tak na 9. Piękna grafika i cudna muza. Do tego, mimo infantylnej otoczki, poruszane są dość poważne tematy. Niech wspomnę tylko rozmowy o śmierci, czy podatkach. Nie mogę uwierzyć, że tak się wzbraniałem przed świetną grą. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sanryu 0 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Z dziwnych względów bardzo niechętnie podchodziłem do tej gry. Chyba przez demo, które mi kompletnie się nie spodobało. Pełna gra jednak mną pozamiatała. Zapowiada się rewelacyjnie. Nie wierzę, że okaże lepsze od genialnego, mocno finalowo-fantazowego Lost Oddyssey, ale teraz spodziewam się bardzo mocnego RPG. Gdzieś tak na 9. Piękna grafika i cudna muza. Do tego, mimo infantylnej otoczki, poruszane są dość poważne tematy. Niech wspomnę tylko rozmowy o śmierci, czy podatkach. Nie mogę uwierzyć, że tak się wzbraniałem przed świetną grą. Polecam. Aby jakis jrpg okazal sie lepszy od tego "genialnego" LO wiele nie potrzeba ES ma jedna dosc istotna wade...jest baaaardzo latwy. Na dodatek poprzez robienie zdjec potworom i sprzedawanie ich w sklepach za duze pieniadze powoduje, ze raczej nie odczujemy braku gotowki. Fajnie jednak bylo uslyszec "Polando, Warsała" w grze jrpg Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi