Opublikowano 16 marca 200817 l Juchy to doskonale wiem <_< chodzi mi o to czy da się zrobić coś takiego, abym mógł przejrzeć zawartość karty pamięci w telefonie jesli fon potrzebuje sterow w systemie a nie zglasza sie jak masowe urzadzenie magazynujace to nic nie zobaczysz podalczaj do Xa tak jak to robisz w polaczeniu z piecem i wszystko bedzie jasne czy widzi go czy nie Paweł Dziuba: nawet przy rozdzialkach takich samych jak matryca po sygnalach analogowych nie jest to prawda ze to idzie pixel w pixel, takie cos da sie uzyskac tylko po sygnale cyfrowym po analogu trzeba obraz rozciagac poza krawedz widoczna zeby nie bylo brzydkich anomalii, w cyfrze automatycznie dopasowuje pixel w pixel. Juchy , oświeć mnie - Kablem VGA wysyła się obraz cyfrowo , czy analogowo ??? O w pakowaniu obrazu " pixel w pixel " przez VGA ( tak jak podawałem powyżej ) pisał w " PSX extreme " Hiv - czy się mylił ???? Juchy to doskonale wiem chodzi mi o to czy da się zrobić coś takiego, abym mógł przejrzeć zawartość karty pamięci w telefonie jesli fon potrzebuje sterow w systemie WIN/LINUX a nie zglasza sie jak masowe urzadzenie magazynujace to nic nie zobaczysz podalczaj do Xa tak jak to robisz w polaczeniu z piecem i wszystko bedzie jasne czy widzi go czy nie Paweł Dziuba: nawet przy rozdzialkach takich samych jak matryca po sygnalach analogowych nie jest to prawda ze to idzie pixel w pixel, takie cos da sie uzyskac tylko po sygnale cyfrowym, a wlasnie VGA to analog po analogu trzeba obraz rozciagac poza krawedz widoczna zeby nie bylo brzydkich anomalii, w cyfrze automatycznie dopasowuje pixel w pixel. jak ktos ma monitor z wejsciem VGA i DVI to moze sobie sam sprawdzic ze tak jest, po DVI w menu moniotra nie bedzie takich opcji jak ustawianie pozycji obrazu czy rozszezanie go itp. a po VGA sa... Juchy , jakbyś był jeszcze łaskaw odnieść się do tego co pisał na ten temat znawca Hiv ( czyli 1360na768 wpasowane - jak rozumiem :?: :?: :?: - " pixel w pixel " w matrycę LCD 1366na768 ) , a może ... " znawca " . A tak wogóle to ( tylko ? ) ta plazma ma - ponoć - kiepską jakość przez VGA - ktoś wie jak to wygląda z innymi plazmami ? Powyższe pytania kieruję - oczywiście - do wszystkich forumowiczów .
Opublikowano 16 marca 200817 l 2 szybkie pytanka (wiem, wieją lamerstwem i pewnie słyszeliście je już 1000 razy): 1. Czy konsolę kupioną w Anglii w razie nie daj bóg usterki będę mógł reklamować w M$ Polska? 2. Jak przedstawia się sprawa awaryjności X360 Arcade? Bo mam baaaardzo atrakcyjną ofertę (bardzo zaufane źródło - mój stary kumpel) na Arcade'a + 5 oryginałów (Halo3, Bioshock i inne) + dodatkowy pad kupionego w Anglii (700zł) <_< . Z góry dziękuję za odpowiedź .
Opublikowano 16 marca 200817 l Arcade'y sie nie psuja. Co do gwarancji to nie wiem, ale jestem moim zdaniem nie(choc oczywiscie moge byc w bledzie). Oferta jest atrakcyjna, a ze jest to konsola w technologii 65nm brak gwarancji(chociaz tego nie jestem pewien)mozna przebolec. Ile ten zestaw ma na karku?
Opublikowano 16 marca 200817 l ja tam reklamowałem konsolę z niemiec więc nie widzę powodu dla którego nie mógłbyś reklamować konsoli z Anglii Za taką cenę to brać nie pytać Nie można powiedzieć że się nie psują, wszystko może się zepsuć, mniej awaryjne to bardziej pasujące stwierdzenie.
Opublikowano 17 marca 200817 l To teraz ja mam pytanie odnosnie dziwnego zachowania mojej konsoli.A sprawa wyglada tak: Od zawsze mial problemy gdy chcialem go wylaczyc,wszystkie diody gasly,ale w tle bylo slychac dzwiek pracy,musialem wtedy od nowa wciskac POWER,i znowu i sie wylaczal na dobre.Trwalo to rok. Wczoraj kupilem sobie upragiony HDTV,podlaczam konsole,gram sobie gram...i po zakonczeniu grania standardowo shut down console i nagle 3 RING OF RED?Az sie zaczalem smiac,nowy hdtv,ida swieta a tu taki BABOL?Upewniam sie,kilka razy probuje wlaczyc konsole i dostaje 3 RoD.Potem jakos pod wplywem impulsu odlaczylem zasilacz,podlaczylem ponownie do konsoli,odpalam...LOL?konsola sie wlacza,zapuszczam gre i sobie gram spoko bez problemow.No to wylaczam konsole...3 RoD.Probuje wlaczyc ponownie,nic z tego,3 RoD.No to odlaczam wtyczke od kontaktu,znowu podlaczam spowrotem,uruchamiam konsole no i cholera,dziala bez zarzutow.Potem byly problemy z wylaczaniem ale udalo mi sie wkoncu ja wylaczyc bez wyskakiwania 3 RoD. Co to moze znaczyc?dlaczego tak sie dzieje?bo ja tego kompletnie nie rozumiem
Opublikowano 17 marca 200817 l Co do tego pierwszego, ze wylaczales, a konsolka delej sobie smigala to na 99% miałes sciąganie w tle właczone, bo własnie wtedy tak sie dzieje. Co do reszty nie wiem <_< Moje pytanie Włączam Xa, daje polacz z usługa live, polaczy sie elegancko, ale po zalogowaniu do live'a w dashu mam caly czas ikonke ladowania (xbox i kropki dookoła niego) i tak cały czas i nic wiecej . Wie ktos co jest tego przeczyna i jak zrobic zeby w po podlaczeniu do liv'a dash działał normalnie?
Opublikowano 17 marca 200817 l Co do tego pierwszego, ze wylaczales, a konsolka delej sobie smigala to na 99% miałes sciąganie w tle właczone, bo własnie wtedy tak sie dzieje. Co do reszty nie wiem <_< Moje pytanie Włączam Xa, daje polacz z usługa live, polaczy sie elegancko, ale po zalogowaniu do live'a w dashu mam caly czas ikonke ladowania (xbox i kropki dookoła niego) i tak cały czas i nic wiecej . Wie ktos co jest tego przeczyna i jak zrobic zeby w po podlaczeniu do liv'a dash działał normalnie? Nie moglo sie nic sciagac bo konsolka odlaczona od netu:D
Opublikowano 17 marca 200817 l Moje pytanieWłączam Xa, daje polacz z usługa live, polaczy sie elegancko, ale po zalogowaniu do live'a w dashu mam caly czas ikonke ladowania (xbox i kropki dookoła niego) i tak cały czas i nic wiecej . Wie ktos co jest tego przeczyna i jak zrobic zeby w po podlaczeniu do liv'a dash działał normalnie? Też tak dzisiaj miałem, raczej problem niezależny od twoich ustawień.
Opublikowano 17 marca 200817 l jak stoi sprawa z podlaczeniem neta bezprzewodowego (kostka USB jak do laptopa,wkladam, instaluje sie ,smigam) do ixa
Opublikowano 17 marca 200817 l mam modem huavei czy jakos tak,net w vodafone. niestety do x0 bezposrednio nie podlaczysz, czyba ze udostepniajac przez pc,ale niestety: down.512 ale upl.98 najwiecej.mozesz co najwyzej sciagac rzeczy z rynku.mozna tez w linuxie instalnac do przegladarki,o graniu zapomnij.
Opublikowano 17 marca 200817 l nikt nie jest w stanie odpowiedziec na moje pytania?moze Juchy chociaz?
Opublikowano 17 marca 200817 l Autor proste, jak masz 3 ROD to ja zdiagnozuj jaki blad szczegolowy ma tu szczegoly sprawdzania http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=484726
Opublikowano 18 marca 200817 l proste, jak masz 3 ROD to ja zdiagnozuj jaki blad szczegolowy matu szczegoly sprawdzania http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=484726 Dzieki wielkie!
Opublikowano 20 marca 200817 l Nie wiem czy to dobre miejsce na to pytanie ,ale jade z tym węglem: A więc mój Xbox zaczął się od 3 dni zacinac . Włączam grę ,i po ptokach , konsola się zacina.Włączam konsolę jeszcze raz i ta sama czynnośc się powtarza.Najlepsze jest to ,że dopuki nie miałem neta podłączonego do konsoli gra nie miała ani jednej zwiechy.Czy to jest zapowiedź nadejścia gromowładcy , Kręgu Śmierci ?! Mam wersję Premium.
Opublikowano 20 marca 200817 l Jeśli dzieje się to z jedną grą, to może płyta jest porysowana. Jeśli jest tak w każdej grze, to upewnij się, że konsola ma odpowiednią wentylację, czyli dużo miejsca dookoła. Jak to nie dotyczy twojej konsoli, to pozostaje naprawa.
Opublikowano 21 marca 200817 l Se gram dzisiaj i wpada acziw za 20GS.. Przed jego wpadnieciem bylo 3120.. No i wpadł, ale kurde ciagle mialem 3120 . Uruchomiłem inna gre i pokazało sie 3130. Może mi ktoś wytłumaczyc o co biega, gdzie te GSy zniknęły i czemu nie chcialo sie zsumowac ?
Opublikowano 22 marca 200817 l Co daje wyczyszczenie cache'u? Jakie to ma plusy, minusy? Jak to zrobić?
Opublikowano 22 marca 200817 l Mam xboxa podlaczonego kablem z pctem i moge ogladac na xboxie wszystko co jest w formacie wmv lub wma, a czy da sie cos zrobic zeby chociaz mp3ki widziało? albo aviki? Bo to troche uciążliwe jest ;/
Opublikowano 23 marca 200817 l jak stoi sprawa z podlaczeniem neta bezprzewodowego (kostka USB jak do laptopa,wkladam, instaluje sie ,smigam) do ixa nie instaluje sie. xbox nie posiada driverow do zewnetrznych urzadzen. poza tymi oficjalnymi.
Opublikowano 23 marca 200817 l Jako, że zmieniam niedlugo neta, mam pytanie: czy będę musiał zmieniać w ustawieniach konsoli (albo gdzieś indziej) IP, bramkę domyślną.
Opublikowano 23 marca 200817 l Planuję przerzucić się na monitorek CRT co by mieć więcej swobody w graniu, bo duży LCD stoi u rodziców, ale whatever. Planuję w tym celu kupić kabel VGA do Xa i pytanie (wiem, było miliony razy): kupować oryginalny czy jakiś tańszy zamiennik? Słyszałem opinie, że te lepsze (droższe) kable po prostu lepiej 'siedzą' w konsoli, tzn. są lepiej dopasowane i nie wypadają za łatwo. Co polecacie? Warto rzucać się na tę oryginalną drożyznę? Edytowane 23 marca 200817 l przez qb3k