Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Standardowo pojawiam się co jakiś czas jak sraczka, by dać znać że żyję i dalej ćwiczę(niestety z racji pracy tylko raz w tygodniu). Obecną waga to 92 kg
Opublikowano 19 czerwca19 cze Fotka po pracy, nie będę specjalnie pozował na czczo , taką mam formę na to lato.
Opublikowano czwartek o 14:542 dni Nie no te zdjecie w hełmofonie jednak duzo bardziej korzystniejsze niz oryginał tak obiektywnie
Opublikowano piątek o 15:411 dzień W dniu 25.06.2026 o 16:54, kanabis napisał(a):Nie no te zdjecie w hełmofonie jednak duzo bardziej korzystniejsze niz oryginał tak obiektywnieTeż tak myślę. Tym bardziej mu dziękuję.
Opublikowano wczoraj o 10:48 1 dzień W dniu 25.06.2026 o 16:27, Kierownik Chad napisał(a):Bo wygladasz jak ta postac?Ty a jak ty się czujesz, latami pierdoląc że kreatyna szkodzi a tutaj co chwila wychodzą coraz nowsze badania że to suplement prozdrowotny?W dniu 25.06.2026 o 16:27, Kierownik Chad napisał(a):
Opublikowano wczoraj o 12:42 1 dzień 1 godzinę temu, Litwin81 napisał(a):Ty a jak ty się czujesz, latami pierdoląc że kreatyna szkodzi a tutaj co chwila wychodzą coraz nowsze badania że to suplement prozdrowotny?Yhm, takie to wychodza od producentow suplementow.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 4 godziny temu, Kierownik Chad napisał(a):Yhm, takie to wychodza od producentow suplementow.No zarobią pewnie miliardy, zwłaszcza że pół kg kreatyny kosztuje obecnie 65 złotych u najdroższego olimpa a 28 złotych w sfd xd
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 51 minut temu, Figaro napisał(a):Czezky chyba Cie w konia robi z tą kreatyną.On mi na prywacie batalię prowadził jaka kreatyna jest szkodliwa dla nerek i serca kilka lat temu.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 12 godzin temu, Litwin81 napisał(a):No zarobią pewnie miliardy, zwłaszcza że pół kg kreatyny kosztuje obecnie 65 złotych u najdroższego olimpa a 28 złotych w sfd xd
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. No i pewnie dzielone to jest na jedną firmę która ją produkuje i sprzedaje xd Nie wiem po co Olimp ma tyle supli w ofercie, mógł handlować tylko mono XD
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. No ja nie wiem po co wogole olimp sprzedaje to z przebitką 50 krotną skoro w sumie grosze wedlug ciebie na tym zarabia.Akurat nie mowie o kreatynie bo to jeden z nielicznych wartych uwagi suplementow ale 99% rynku supli to nie dzialajace gowno bez naukowo potwierdzonej skutecznosci, w dodatku bez regulacji porownywalnych do lekow. No i przede wszystkim odnosilem sie do twojego dziwnego rozumowania jakoby na czyms tanim nie mozna by bylo zarobic milardow. To akurat zalezne jest od stosunku wartości do ilosci sprzedanych towarow.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Dobra wytłumaczę ci to prościej. To że globalnie to duży obrót nie znaczy że firmy zarabiają na tym takie krocie że warto im sponsorować badania, gdyż rynek jest bardzo rozproszony. W samej Polsce mamy z 10 firm dużych, znanych a ile jest takich co się pojawiły dopiero, jak tsunami nutrition. Druga sprawa, ja do końca nie wiem jaka Olimp ma marżę a pracowałem tam prawie 8 lat a ty wiesz, zastanawiające. I trzecią kwestia, to że ty nie wiesz gdzie szukać badań nad suplami to nie znaczy że 99 % to szajs. Bo na takim pubmed znajdziesz badania o pqq, q10 czy lion mane.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ale wiesz o tym ze jest cos takiego jak hurt i detal? Ty myslisz ze kazda firma sama produkuje glowny surowiec? xD No olimpowi moze nie zalezec, ale firmom ktore produkuja glowne surowce juz tak. No widzisz ty nie wiesz jaki koszt jest produkcji kreatyny a ja wiem, bo zaden problem znalesc firmy ktore zajmuja sie produkcja suplememtow na zlecenie. Dasz mi hajs i moge ci zalatwic np kofeine o nazwie Litwin extreme. Serio, mozecie sobie sprawdzić, jest wiele firm ktore zajmuja sie takimi rzeczami, mozecie tez miec jakies smieszne certyfikaty na opakowaniu typu 1st choice 2026 itd.Oczywiscie ze 99% to szajs. I to ze substancja faktycznie dziala nie znaczy ze dziala w formie i dawce jaka jest sprzedawana jako suplement. Jak np kwas hialuronowy.Juz nie mowie o tym ze ilosc na etykiecie z faktycznym stanem moze sie sporo roznic (bialko sojowe w sprzedawanym wpc albo rtec jak bylo ostatnio xD) . To ciekawe ze po suplementacji zelaza z poteznego olimpu przez miesiac nie mialo to zadnego wplywu na poziom zelaza, ferrytyny czy transferyny xDJak ktos nie jest idiotą to zamiast supli to co sie da kupuje w formie leku bez recepty. Witaminy z grupy b, cynk, zelazo, kwas foliowy, wapń. Wszystko to kupuje jako leki bez recepty. Nie dosc ze mam pewnosc ze zadzialaja to sa tansze niz u zlodziei od suplementow xD
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. O ja pierdole ile nie zrozumienia.To o czym ty piszesz to jest konfekcja a nie produkcja. Firmy specjalizujące się w robieniu twoich supli, biorą surowiec od producentow, których jest kilku na świecie. I gdybyś ty napisał że to oni sponsorowali badania, to miałoby to jakiś sens, ale nie że badania sponsorują firmy sprzedające suplementy, bo by miało to sens musiałby w nich wyjść ze kreatyna z olimpa jest najlepsza,a nie ogólnie kreatyna.Dużo firm suplementacyjnych bada czy w środku jest taka ilość składnika aktywnego jaki jest ujety na opakowaniu, nikt ci nie każe kupować sfd które jest tańsze kosztem braku systemu kontroli.Ty masz jakieś kompleksy z firmami suplementacyjnymi,pewnie kiedyś kupiłeś hmb wierząc w ich opis i teraz to sobie odbijasz. Wiesz ze Olimp daje suplementy do aptek bo jest firmą farmaceutyczną? XDCo do żelaza, ferrytyny(to białko magazynujace) i Transferyny(to białko transportowe) Jeżeli żelazo dobrze się uzupełnia to poziom transferyny spada. Widocznie dawki były za małe i czas suplementacji był za krótki. A ferrytyna może nie wzrosnąć jeżeli suplementacja trwa zbyt krótko a zużycie krwi nadal jest duże, organizm zużywa żelazo na produkcję czerwonych krwinek i nie ma potencjału do odkładania go.