Snake. 9 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Nie jest oryginalna, też ją kupowałem z tego sklepu (tyle że z ich konta na allegro, bo tam wystawiają je po 9.99 ), już po samym opakowaniu widać, że to podróbka Mimo to sprawdza się bardzo dobrze, nakleiłem ją jakieś trzy miesiące temu i do dzisiaj wszystko działa jak należy. Ale jeśli tak bardzo zależy Ci na oryginalnej, to na deal extreme takie sprzedają (te podróbki też, za kilkukrotnie niższą cenę) i mają darmową wysyłkę na cały świat Cytuj Odnośnik do komentarza
Heihajin 0 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Na oryginalnej zależało mi bo słyszałem opinie że te nieoryginalne to shit, przyciemniają ekranik, itp. Ale skoro mówisz że jest ok, to chyba ją zamówię. A cena dwa razy większa niż na allegro chyba dlatego, że w sklepie pisze że dwie sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość coopa Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) Edytowane 25 Czerwca 2011 przez coopa Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake. 9 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Te dwie sztuki to po prostu jedna folia na dolny ekranik, jedna na górny. Z tym że według mnie na górny ekranik nie ma po co nic przyklejać, bo praktycznie nie da się go porysować (w końcu albo gramy, albo konsola jest zamknięta). Więc dalej nie wiadomo, dlaczego cena w sklepie jest dwukrotnie większa niż na allegro ;] Miałem śmieszną sytuacje zamawiając od nich, dostałem tą folię, ale okazało się że w środku jest tylko jedna, w dodatku na górny ekranik. Na szczęście wystarczył jeden telefon i wysłali mi nową całkowicie za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 WITAM! Mam pytanie związane z R4. Kupiłem niedawno R4 wraz z kartą 1GB Kingstone. Na karcie znajdowały się już jakieś pliki i foldery. Pomyślałem że dobrze by było sformatować kartę, więc to zrobiłem, ściągnąłem oryginalny soft do R4 ze strony: http://r4ds.cn/download/r4.html#2 ale niestety gdy wrzucę rom bezpośrednio na kartę konsola nic nie widzi. Co mam zrobić? Ta instrukcja na stronie jest tak napisana że jej w ogóle nie rozumiem. Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 http://r4ds.cn/download/r4_v1.18_kernel.html Ściągnij tę paczkę, umieść ją w katalogu głównym na karcie i rozpakuj. Rom wrzuć tam, gdzie chcesz. Po włączeniu powinieneś mieć do wyboru 3 opcje: aplikacje (Slot-1), Moonshell oraz przekierowanie na Slot-2. Wejdź w pierwszą i znajdź ten rom. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Karta musi być formatowana w FAT-16, czyli jak masz do wyboru FAT i FAT32 to wiadomo które...reszta tak jak podał Di Cytuj Odnośnik do komentarza
Heihajin 0 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Kupiłem folijkę na tacz skrina o którą pytałem parę postów temu (teraz trochę żałuję że nie kupiłem oryginalnej Hori ) i właśnie ją założyłem. Mam kilka pytań. Czy to normalne, że folijka rysuje się kilkukrotnie łatwiej niż goły ekranik (na ekraniku przez 3 miechy gry zrobiłem dwie widoczne pod światło dłuższe rysy, na folijce po paru próbnych minutach jest ich już parę...)? Czy to normalne że folijka obniża czułość touch screena (przy slajdach muszę wyraźnie mocniej naciskać)? Jak najlepiej usunąć parę malutkich bąbelków powietrza które utworzyły się przy brzegach? Ogólnie jestem zawiedziony jej jakością, ale może potrzebuje czasu żeby dobrze się przylepić, czy coś... Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Bąbelki musisz wydusić, po prostu poprzesuwać do krawędzi. Możliwe, że już tam zostaną. Moja folia bardzo szybko się rysze, po miesiącu wygląda tragicznie, kiedy ekranik wcale nie. Ale taki los. Cytuj Odnośnik do komentarza
wielad 0 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) niewazne poradzilem sobie Edytowane 27 Listopada 2008 przez wielad Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Siema, mam od dzisiaj DS, który ma lekko rozkalibrowany TS. Można sobie domowymi sposobami z tym jakoś poradzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 W opcjach konsoli możesz go skalibrować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Wiem, ale nie daje to za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 (edytowane) Wiem, ale nie daje to za dużo. Jeśli zwykła kalibracja nie pomaga, a jeśli rozkalibrowanie jest dość duże to najprawdopodobniej po prostu TS nadaje się do wymiany. edit: no fakt, mogą to być jeszcze paprochy pod obudową Edytowane 3 Grudnia 2008 przez _Shaman_ Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 mojemu DSowi pomoglo czyszczenie. na TSie bylo przesuniecie 4mm w lewo, w okolicach lewego gornego rogu. Nacisnalem go dosc mocno i przejechalem chusteczka po obrzezach TSa, juz pod obudowa. Potem go znowu skalibrowalem i byl jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 yyy, czyli trzeba rozkręcić konsolke?? Może ktoś napisać jak mogę poradzić sobie z tym problemem z rozkalibrowanym Ts?? Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Jak masz czym i umiesz, to rozkrec. Ale mozesz zrobic tak http://www.pocketgamer.co.uk/r/DS/feature.asp?c=2303 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Bardzo dziękuje, ale mógłby mi to ktoś jeszcze przetłumaczyć ? Ja mam problem z TS mniej więcej na środku, więc chyba to nie pomoże? Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Dynius Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Przyciskasz ekranik zeby zrobila sie szpara miedzy nim a obudowa, wpychasz tam szczoteczke, czyscisz calosc i kalibrujesz. Pewnie nie pomoze, ale nie zaszkodzi sprobowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 A ty tak zrobiłeś i zadziałało? Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 mojemu DSowi pomoglo czyszczenie. na TSie bylo przesuniecie 4mm w lewo, w okolicach lewego gornego rogu. Nacisnalem go dosc mocno i przejechalem chusteczka po obrzezach TSa, juz pod obudowa. Potem go znowu skalibrowalem i byl jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ale ja mam problem mniej więcej na środku. Ty tak zrobiłeś, tyle że zamiast szczoteczki użyłeś chusteczki? Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Ok chce pograc z bratem w gre, na zasadach hostowania( DS Download Play) robie wszystko jak w instrukcji ale konsola nie wykrywa rzadnego stuffu do sciagniecia... nie rozumiem gdzie popelniam blad... a dzieje sie tak: Wlanczam pierwszego dsa z gra, zalanczam gre, w miedzy czasie wlanczam drugiego dsa naciskam DS Download, wyskakuje mi informacja, z ekonsola szuka stuffu i nic.... Inne pytanie... skad najlepiej zamowic R4/R5, gdzie mozna dostac takie cos? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mq 73 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Inne pytanie... skad najlepiej zamowic R4/R5, gdzie mozna dostac takie cos? Nie kupuj R4, to programator przestarzaly i gowniany. Nie wychodza do niego update'y, sprzedawane sa tylko klony (oryginalny cart przestal byc produkowany) i jest prymitywny ogolnie. Na dealextreme mozesz se zamowic Acekard 2 (12 $), Edge (18$) albo DSTT (7$, z tej trojki najslabszy), platnosc paypalem, wysylka z Azji za darmo (choc wolnawo). Taniej sie chyba nie znajdzie. Osobiscie polecam Acekarda. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) Dlaczego niezaleznie od wszystkiego nie moge usuwac plikow z acekarda2( wciaz ukazuje sie informacja, ze folder zawiera pliki ktore najpierw nalezy usunac- co oczywiscie nie jest mozliwe) I jeszcze w sumie jedno pytanie... ktory plik na stronie acekarda sluzy do aktualizowania programu? Tak rzeby mi kopie zapasowe nowszych gier nie ciely? Edytowane 16 Grudnia 2008 przez okens Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi