LooKaZ 8 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Kolega zakupił sobie te biczesy x11 i mowi ze troche szumia gdy jest cicho To tak jest w tych sluchawkach czy jakies felerne dostal? Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 mam te słuchawki już kilka miesięcy i mi tam nic nie szumi .Ogolnie polecam bo wygoda cholerna Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Kolega zakupił sobie te biczesy x11 i mowi ze troche szumia gdy jest cicho To tak jest w tych sluchawkach czy jakies felerne dostal? Przeciez to nie słuchawki szumią tylko zakłócenia sa na karcie dzwiękowej X360. Poza tym zależy jak ktoś ma je podłączone do klocka. Cytuj Odnośnik do komentarza
LooKaZ 8 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 (edytowane) Co znaczy "zalezy jak ma podłączone?" Ma przez TV podlaczone, zasilanie na USB do konsoli, probowal przez USB w Tv ale tak czy siak szumi. Edytowane 25 Listopada 2010 przez LooKaZ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Można miec podłączone bezpośrednio do czincz w konsoli, można mieć przez elektronikę TV, przez PC który robi jako zmachol. No na wiele mozna podłączyć, a ty się pytasz co znaczy jak podłączone. Podłączenie przez tv to strata jakości dzwięku, przez pc trzeba uważać na głośność regulowaną na PC by nie przedobrzyć a bezpośrednie do X360 daje najlepszej jakości dzwięk. tak samo jak podłaczenie do amplitunera lub wzmacniacza. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 ja mam podpiete pod x360 i smigaja elegancko nic nie szumi, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
LooKaZ 8 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 (edytowane) To ja myslalem ze podlaczenie przez TV jest lepsze bo tv robi dodatkowo jako wzmacniacz, a to mowisz ze najlepiej podlaczyc przez chinche na kablu od xboxa? Powiem znajomkowi zeby tak podlaczyl i zobaczymy czy to da jakis efekt... Edytowane 25 Listopada 2010 przez LooKaZ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 TV nie działa jedynie jako wzmiacniacz. Dzwięk przechodzi przez z(pipi)aną elektronike telewizora (Czemu z(pipi)aną? Posłuchaj chwilę dzwięku jaki wydaja z siebie wbudowane w niego pierdziawki) i jest obcinany tu i ówdzie. Moga dzięki temu wystąpić szumienie przy braku dzwięku oraz słabej jakości dzwięk (Pierdzący bas, skrzypiące wysokie tony i tym podobne). Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 podbijam...jakies sluchawki do grania powiedzmy do 300 lub mniej uwzgledniajac cne do jakosci?? Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 podbijam...jakies sluchawki do grania powiedzmy do 300 lub mniej uwzgledniajac cne do jakosci?? Osobiście używam TYCH Kupiłem je prawie rok temu i spisują się świetnie , jakościowo BDB , dźwięk zaskakująco dobry no i co najważniejsze bardzo wygodne . Reguacja na pilocie osobno dla czatu i gry . A jak chcesz coś lepszego ze wzmacniaczem to np http://www.turtlebeach.com/products/xbox-gaming-headsets/ear-force-dx11.aspx Ogolnie polecam TURTLE BEACH Cytuj Odnośnik do komentarza
misika 8 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Ja mam np. skullcandy lowrider dedykowane do x360 muzyka na + dzwięki w grach jak da się ustawić też na + ale (pipi) jak ludzie gadają to słabo słychać. Ogólnie fajnie wykonane, może trochę za małe na uszy ale zdecydowanie na bardzo duzy plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
FalsoVero 3 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Sam używam TB x11 do słuchania muzyki, grania na x360, PS3 i PC. Wygodne nawet po dłuższej sesji nie ciążą na głowie. Bardzo dobry sprzęt za taką cene. Przy okazji używał ktoś nowych słuchawek od Razera dla X0? Edytowane 18 Maja 2011 przez FalsoVero Cytuj Odnośnik do komentarza
tomci23 55 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 używa ktoś Tritton ax720 albo pro ? Cytuj Odnośnik do komentarza
duzyBYK 14 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 używa ktoś Tritton ax720 albo pro ? AXPRO Cytuj Odnośnik do komentarza
tomci23 55 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 dzięki Byku przymierzam się do kupna do x360 i szukam czegoś dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza
duzyBYK 14 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 AXPRO sa bardzo dobre chociaz polecam ci tez Astro a40. Sam ich nie mam ale podobno sa ciut lepsze niz Trittony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Nowy Headset 7.1 dla bogatych http://uk.gear.ign.com/articles/117/1172158p1.html Ciekawe. Tylko ta cena, jak na razie "poniżej 300 USD", jak tutaj te wypasione DX11 kosztują oficjalnie 129... Ale i tak czekam obszerniejsze info, bo akurat zamierzałem coś kupić na wakacje, a lubię rozwiązania wireless. Cytuj Odnośnik do komentarza
tomci23 55 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 a miał ktoś styczność z takimi Turtle Beach Wireless Headset Ear Force X41? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Nowy Headset 7.1 dla bogatych http://uk.gear.ign.com/articles/117/1172158p1.html Ciekawe. Tylko ta cena, jak na razie "poniżej 300 USD", jak tutaj te wypasione DX11 kosztują oficjalnie 129... Ale i tak czekam obszerniejsze info, bo akurat zamierzałem coś kupić na wakacje, a lubię rozwiązania wireless. propaganda, rownie dobrze by napisali 9.2 czy 11.5 i na jedno by wyszlo, xbox jest max 5.1 i tyle moze miec niezaleznych kanalow, reszta to pic na wode... po za tym w sluchawkach efekt 7.1? 5.1 to mizeria, powielanie glosniczkow nie zmieni niczego cena kosmiczna bo wiedza ze to towar niszowy i niewielu znajda na to jeleni, przy produkcji maloseryjnej cena jest zawsze wieksza niz masowki tego samego, im seria mniejsza to cena rosnie, a towar lepszy w cale nie jest, dlatego nie ma co myslec ze towar bedzie jakosci adekwatnej do tej ceny... to te same cuda jak odzielne WIFI do Xa za kwoty poronione... PS. stwierdzenie ze to dla bogatych chybione, bogaty to ma sale kinowa w domu i ma prawdziwe 7.1, to raczej jest produkt dla ubogich, ktorych nie stac na prawdziwe 7.1 i mysla ze kupujac to beda mogli poczuc takie 7.1 i pozniej opowiadac ze gra w gry w 7.1 czy slucha muzy w 7. 1 (tylko nie doda ze odtwarza mp3 sciegnieta z neta w 128kb stereo), ale przeciez najwazniejsze ze ma 7.1 i juz... Edytowane 6 Czerwca 2011 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
tomsecret1993 20 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Kupowanie jakichś słuchawek od firm dla graczy typu Razer oferujących rzekomo dźwięk przestrzenny, dobrą izolację i wysokiej jakości mikrofon to kpiny. Liczą się tylko i wyłącznie dobre słuchawki firm, które mają zaplecze techniczne i doświadczenie na rynku jak AKG, BeyerDynamics, Shure, Denon, czy tanie i bardzo dużo oferujące Grado. Skupiamy się na stereo. Nie ma czegoś takiego jak dźwięk przestrzenny w słuchawkach, a na pewno nie na kieszeń nawet bogatego gracza. Do tego kupujemy jakikolwiek mikrofon z niskiej półki bo te z headsetów tylko zawyżają cenę słuchawek i są tragicznej jakości. Jeszcze raz, drogie słuchawki przeznaczone dla graczy to farsa. Edytowane 6 Czerwca 2011 przez tomsecret1993 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 (edytowane) firmy powazane na rynku audio wiedza ze nie istnieje nic takiego jak slyszenie w 5.1 itp. czlowiek ma 2 uszu i slyszy w stereo, reszte oblicza mozg, dla tego skupiaja sie na stereo bo reszte to farsa, sluchawki zawsze beda sprowadzlay sie do stereo bez wzglednu na to ile glosniczkow tam nie dadza dobre stereo potrafi wytworzyć przestrzeń dookolna i to nie tylko w sluchawkach ale i w kolumnach Edytowane 6 Czerwca 2011 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Master_Lukas 202 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 a miał ktoś styczność z takimi Turtle Beach Wireless Headset Ear Force X41? Kupiłem tydzień temu na brytyjskim Amazonie, jestem zadowolony. Wcześniej miałem Tritton AX360, ale wkurzały mnie kable, dlatego kupiłem teraz bezprzewodowe. Co do słuchawek 5.1, 7.1, itd., a kinem domowym, to pewnie, że lepszy efekt daje to drugie, ale w nocy kiedy wszyscy śpią, ciężko na głośnikach odpalić Call of Duty lub Battlefielda A więc w ciagu dnia kino domowe, w nocy słuchawki Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 a miał ktoś styczność z takimi Turtle Beach Wireless Headset Ear Force X41? Ja używam od ponad roku i jestem mega zadowolony. I, mimo , że ma 7.1 nie jest to: "raczej jest produkt dla ubogich, ktorych nie stac na prawdziwe 7.1 i mysla ze kupujac to beda mogli poczuc takie 7.1..." o nie, g*wno prawda . Jest produkt dla osób które jak ładnie podsumował Master Lukas , grają głównie nocami , a 7.1 wyciągam choćby na tunerku ,więc się przydaje. Dźwięk jest na prawdę wysokiej jakości , dobry bas , powiedziałbym nawet , że to taka Ferarka wśród słuchawek. W MW2 wszystko pięknie słychać dookoła , więc jakieś 35% mojej gry to gra na słuch, jedyne co żałuje , że nie słychać góra-dół, wszystko jest na jednym poziomie, może kiedyś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czaja PL 8 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 firmy powazane na rynku audio wiedza ze nie istnieje nic takiego jak slyszenie w 5.1 itp. czlowiek ma 2 uszu i slyszy w stereo, reszte oblicza mozg, dla tego skupiaja sie na stereo bo reszte to farsa, sluchawki zawsze beda sprowadzlay sie do stereo bez wzglednu na to ile glosniczkow tam nie dadza dobre stereo potrafi wytworzyć przestrzeń dookolna i to nie tylko w sluchawkach ale i w kolumnach Poruszasz temat poruszany na tym, jak i wielu innych forach wielokrotnie. Niepotrzebnie, bo domorosłych "znawców" tematu nie przekonasz. Szkoda na to nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 firmy powazane na rynku audio wiedza ze nie istnieje nic takiego jak slyszenie w 5.1 itp. czlowiek ma 2 uszu i slyszy w stereo, reszte oblicza mozg, dla tego skupiaja sie na stereo bo reszte to farsa, sluchawki zawsze beda sprowadzlay sie do stereo bez wzglednu na to ile glosniczkow tam nie dadza dobre stereo potrafi wytworzyć przestrzeń dookolna i to nie tylko w sluchawkach ale i w kolumnach Poruszasz temat poruszany na tym, jak i wielu innych forach wielokrotnie. Niepotrzebnie, bo domorosłych "znawców" tematu nie przekonasz. Szkoda na to nerwów. Mógłbyś podać swoje "kwalifikacje" ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi