Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aktualnie ogladam

Featured Replies

Opublikowano

Nie samym ,,Dragon Ball Z" człowiek żyje. Fanowsko w kwestii anime wchodzi u mnie na rozkładzie ,,Dandadan", który to tytuł niedługo kończę (aktualna ocena serii, to mocne: 8/10. Epizod 11, i ten ,,uciekający manekino-ludź" - ale beka, czysta ekwilibrystyka i szaleństwo twórcze!) oraz w planach "Wyjątek", miniserial od Netflixa, realizowany w dość odmiennej od ,,standardu" w technice w animacji 3D, dość stylistycznej i dziwacznie subtelnej; klimacik w "Wyjątek" około post-apo/future sci-fi jest, więc te skromne 6-8 odcinków akurat na kilka dni oglądania w sam raz. "Wyjątek" może być ciekawym doświadczeniem w oglądaniu dość oryginalnych krótkich serii anime. :) 

• Odpowiedzi 780
  • Wyświetleń 186,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Devilman Crybaby - ale to jest wspaniałe i z jaką oprawą muzyczną Ludzie narzekają na kreskę, a dla mnie jest świetna, ze swoim charakterem i ukłonem do chodnika dla klasyki.

• właśnie obejrzałem;   Nausicaä z Doliny Wiatru     jeden z mniej mainstreamowych filmów Miyazakiego, zdecydowanie warty obejzenia

• Ostatnie anime jakie oglądałem to bodajże skończone w 2009 roku "Detroit Metal City". Fakt, w 2012 odświeżałem sobie Dragon Balla, ale dopiero dziś zacząłem coś nowego: Hokuto no Ken Nie wiem skąd to

Opublikowano

Trzyma forme to Sakamoto, w necie narzekaja, ze w mandze niby lepsze te sceny akcji, moze wjade w mange jak sie sezon skonczy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

aaaa.thumb.jpg.b45e932a1557367888f03a7dcbb71891.jpg

,,Ktoś coś?" xD - wybieracie się na tą kinówkę - i jeśli się nie mylę to finalnie zakończenie anime formy Uniwersum AOT? Tytanki na dużym ekranie - smaczek! 

Na pewno dla przypomnienia serii, a może i dla inspiracji, żeby w końcu chwycić za mangę ,,Tytanków", xD.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Oglądałem Wind Breaker, ale po 6 odcinkach drugiego sezonu chyba odpuszczam. Największy downgrade względem pierwszego sez. od czasu Vinland Sagi. Tak gównianego character development głównego bohatera nie widziałem w żadnym anime (badass madafaka ---> cipka rumieniąca się średnio co 5 sekund bez żadnego wyraźnego powodu), do tego smutny weszły przeokrutne, ja rozumiem z jeden czy dwa spokojniejsze odcinki, żeby rozwinąć relacje między postaciami, ale to już trwa zbyt długo i jest tak mdłe, że naprawdę ciężko wytrzymać do końca odcinka. Bonusowo backstory tranzystora xboss Jak go pokazali to stwierdziłem "no dobra, nic nowego w animu, pewnie jakaś poboczna postać, zrobi szybko laskę głównemu hirołowi i szybko się już nie pojawi", ale widzę że fetysz mangaki sięga trochę dalej i przeznacza już mu całe odcinki. Nie będę czekał do końca sezonu aż coś się zacznie dziać, nara.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

,,Mashle" - z początku byłem niepewny, co do tego anime - ,,niepewny", bo słyszało się to i owo w ,,internetach", że jest to seria z magią a'la Harry Potter w tle i temu podobne, że takie ,,toto" gimbazowe i w ogóle. Ale... gdy zobaczyłem angielski zwiastun do ,,Mashle" i zrozumiałem, o co w tym wszystkim będzie chodzić, to wiedziałem, że czeka mnie fabularno-komediowo-fantasy jazda bez trzymanki. Tak też się okazało. 7 z 12 odc. s01 za mną; cóż, łopatologią stosowaną tak to opiszę, tak zepnę w całość swoje wrażenia z tego, co dotychczas tu doświadczyłem, a doświadczyłem... czegoś wręcz arcy-absurdalnie genialnego: tak, dostałem na talerzu bekę a'la One-Punch Man i Mob Psycho 100 w jednym. I prawdą jest, że Mushle to taki miks Harry Pottera i One-Punch Mana, szczególnie widoczny w postaci Masha. I nie wiem jak opisać to, co mnie w tej serii zadowala (wkurza i irytuje jedynie niekiedy debilizm i prostota fabuły, choć nie jest to aż tak zauważalne i namacalne, jak mi się z początku wydawało), bo rozpier*ala mnie tu wszyćko... wszyćko! To jest tak śmiechołkowe i groteskowe, tak naturalne i luźnie kreowane przez twórców, z takim vibe'em na świetną rozrywkę w klimacie HP, że aż ciężko ująć to w proste słowa. Rozbraja mnie już na ,,starcie" kreska, która zawitała w serialu z potężną siłą: jej humorystyczny zakres rysunku jest kooozacki!, jak i sam główny bohater, który jest totalnie (albo i nie; trudna psychika i charakter) oderwany od rzeczywistości. Tak, ludziska, to jest megaaa animajec; mam na niego taki hype, że aż muszę się powstrzymywać z nie obejrzeniem całości od razu... A Mashowi tylko ptysie w głowie. xD....... Tymczasowa, do s01e08 ocena ,,Mashle", to ode mnie: 10/10.

a.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

,,Sportówka" - Kapitan Tsubasa z lat 2018-2019 roku, w wersji (choć niepełnej i okrojonej... no bo, co by działo się po licealnych rozgrywkach? Tu temat i epizody fabuły - to wszystko ucina się niepotrzebnie. I niepotrzebnie mamy kilka lat przerwy do około 40 odcinków jakieś drugiej Sagi, która rozpoczyna całe to ,,Tourne sportowej perfekcji" Tsubasy począwszy od bodaj Brazylii i dalszych zmaganiach w Teamie Japonii) 52 odcinkowej stanowi, jak dla mnie... ucieleśnienie, a może i nie idealnego, ale i tak świetnego anime sportowego: duch samorealizacji, dążenie do perfekcji fizycznej w swojej dyscypliny, pokonywanie przeciwności losu... mimo najgorszych kłód rzucanych pod nogi. Dynamizm i piłkarska estetyka sportowa też są świetnie zrealizowane! Grafika momentami hiperbolizowana, ale i tak... Naaajs! Ogólna ocena tego ,,animu", ode mnie: 8/10