Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Rezurekcja tematu.

 

Jakie lubicie? Mrożone czy świeże? Jakie dodatki? Z sieciówek czy małych pojedynczych pizzerii?

 

Osobiście muszę przyznać, że dawno żadna pizza mnie nie zaskoczyła. Kiedy był boom na pizzerie w tamtej dekadzie jako dzieciak zachwycałem się każdą i każdą traktowałem jak wydarzenie. Teraz, kiedy mam w kuchni stos ulotek z pizzerii większy niż gazet, pizza nie jest niczym szczególnym. Nawet "dupek" mi się nie chce często jeść, mimo że to ciasto powinno być trzonem i gwoździem programu w pizzy. Najbardziej chyba lubię na powrót pizzę z Pizzy Hut, którą po raz pierwszy spróbowałem jak jeszcze Pamela Anderson ją reklamowała

Edytowane przez Hrubaz

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 246,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano
  • Autor

Tylko trochę drogie toto. Jakieś tańsze zamienniki? Wiem już, że Da Grasso ssie, szczególnie ich sosy, których dają tak dużo, że jak zostawicie to zlewają razem i dają następnym klientom. Telepizzy nigdy nie jadłem, ale też nie słyszałem o niej pochlebnych opinii.

Opublikowano

Zamawiam z lokalnej pizzerii, która jest genialna swoją drogą (3 lokale w 3 różnych miejscowościach). W PH jadłem raz, pizza nawet dobra, ale muszę tam się udać ponownie.

Opublikowano

Też najczęściej zamawiam u takiego ziomka. Teraz przeniósł lokal, ale jeszcze z 2 lata temu miał pizzerie niedaleko nas. Opłacało się przychodzić do niego kiedy był najarany. Towaru (na pizzę) wtedy nie żałował.

Opublikowano

Tylko trochę drogie toto.

nie zgadzam sie

Opublikowano

poważnie w da grasso zlewają sosy? Lubię tam jeść, nie ma u mnie ani pizza hut ani telepizzy. No, ale czego oczy nie widzą temu sercu nie żal

Opublikowano

ogólnie pizza hut> inne pizzerie, ale mam w warszawie fajną sieć pizzerii cenowo tez dobrze stoją, czasami do pracy zamawiam, ogólnie lubie jadać w róznych miejscach szczególnie próbowac pizzerii, polecam w warszawie la torre, 2 duże pizze + litr coli 44,90 a preferuje hawajską :)

Opublikowano

Ano nie przyjeżdża już mimo że zamawiamy. Sam w sumie nie wiem czemu. Niektóre rzeczy po prostu znikaja, ale pojawia sie inny odpowiednik, w tym przypadku niestety tak nei było :P

 

5185396.jpg

 

Robiliście własną pizze? Próbowałem dwa razy i zawsze ciasto mi wychodzi cieńkie i sztywne, a wszystko robie tak jak w przepisach na necie ;/

 

 

Z chęcią bym spróbował pizzy z tak reklamowanej Pizza Hut. U mnie w łodzi na retkini rządzi Solo Pizza po prostu super maja ciasto i nie skąpią dodatków. No i Gruby benek tez jest ok. Da grasso mnie wkur.wia bo zawsze pizza jest od spodu przypalona i raczej smakiem nie powala.

Edytowane przez Plugawy

Opublikowano

Ja robiłem i w sumie nadal robię sam pizzę i ciasto wychodzi fajne. Cienkie czy grube to zależy od tego jak rozwałkujesz. Akurat jeśli chodzi o robienie pizzy to tu się muszę pochwalić bo wychodzi mi naprawdę zaje bista a jestem strasznym marudą jeśli chodzi o żarcie i jego jakość i formę.

 

 

Ostatnio robiłem stripsy ala KFC i niestety, po wielu próbach nie ma szans osiągnąć tego co w oryginale. Brak spulchniacza i glutaminianu sodu oraz specjalnego oleju do smażenia.

Opublikowano

Robiłem kilka razy pizzę z 'Pizzerinek Knorra'- w opakowaniu jest mieszanka drożdży itd plus sos w proszku. Całkiem dobre wychodzi, ciasto ujdzie. Plus pełno dodatków na wierzchu (wiadomo, w domu sobie człowiek nie żałuje jak pizzermani. Btw, co za głupie słowo).

Opublikowano

Ciasto i sos trzeba zrobić samemu od podstaw - jest troche z tym je bania ale efekt wszystko wynagradza.

Opublikowano

Ciasto i sos trzeba zrobić samemu od podstaw - jest troche z tym je bania ale efekt wszystko wynagradza.

 

No.

 

Jak się zrobi samemu dobre ciasto i przede wszystkim sosik z pomidorów świeżych (przecier wszystko koncertowo pier­doli), dobierze umiejętnie składniki (bez fury cebuli i kiełbany xD) to wychodzi ogień z du­py. Od dawna nie zamawiałem pizzy z pizzeri, sam proces przyrządzania już mi się podoba, ale ostatnio jak jadłem z jakiejś sieciowej to nie byłem zachwycony.

 

Lucek, ale szaleńcy w Waszej części polski nakładają cały ser na pozostałe składniki i robią zapiekankę, to się nie liczy. :D

Opublikowano

Czasami (np. dzisiaj) rozkrawam bułki na połówki, kładę na nich ser, szynkę, pomidora (jeśli jest), pieczarki (raz były) i wkładam do piekarnika na kilka minut. Po wyjęciu dekoruję keczupem i, wyobrażając sobie, że to pizza, zjadam ze smakiem.

Opublikowano

To zapiekanki.

  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Zastanawiam się nad zrobieniem pizzy z patelni, warto sobie tym dupe zawracać? robił ktos?

Opublikowano

ale, że co? taki udawany omlet czy "prawdziwa" pizza? Ogólnie dają radę obydwie. Jednak wolę z piekarnika. Przyjemniej się robi, swoją drogą, że gotowanie traktuję jako hobby

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=B7zI8kRGCKs

 

Robiłem z tego przepisu tylko dałem salami i szynke i wyj,ebalem to niejadalne guwno do kosza <kucharz>

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, nie ma czegos takiego jak pizza z patelni. No nie robcie sobie jaj. Pączki też na patelni się zrobi ? Szkoda czasu na brudzenie się z tą patelnią. Jeżeli robi sięsamemu dobre ciasto to jak można wrzucić to na patelnie kiedy w 7-12 min upiecze się w piekarniku ?

Opublikowano

To jest dla ludzi nie posiadajacych piekarnika

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.