Opublikowano 1 stycznia 201015 l Video > Types of files that can be played Types of files that can be played The following types of files can be played under (Video). * Memory Stick Video Format * - MPEG-4 SP (AAC LC) * - H.264/MPEG-4 AVC High Profile ?AAC LC? * - MPEG-2 TS?H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC? * MP4 file format * - H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC) * MPEG-1 (MPEG Audio Layer 2) * MPEG-2 PS (MPEG2 Audio Layer 2, AAC LC, AC3(Dolby Digital), LPCM) * MPEG-2 TS?MPEG2 Audio Layer 2, AC3?Dolby Digital?, AAC LC? * MPEG-2 TS?H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC? * AVI * - Motion JPEG (Linear PCM) * - Motion JPEG (?-Law) * AVCHD ?.m2ts / .mts? * DivX * WMV * - VC-1?WMA Standard V2? takie pliki odtwarza
Opublikowano 1 stycznia 201015 l Dzięki. No właśnie i jak byk pisze, że odtwarza AVI i WMV. To czemu mi nie chce, no nic będę jeszcze kombinował.
Opublikowano 1 stycznia 201015 l aby odpalal wmv trzeba w system seting odchaczyc. I jak ma jakies tam zabezpieczenie przed kopiowaniem to moze sie wykrzaczyc. co do avi to zalezy od filmu. ja np mialem jeden podzielony na 2 czesci. W czesci B mam glos w A nie mam
Opublikowano 3 stycznia 201015 l Tak mam zaznaczone w ustawieniach odpalanie wmv. Na szczęście po przekopaniu multum stron i programów poradziłem sobie. Tzn. na pewno Ps3 ma problem z czytaniem AvI, na 10 odpalonych plików jakaś połowa tylko działa. Po za tym często jest tak jak pisałeś, że w ogóle nie ma dźwięku. Wmv w zasadzie czyta bez problemu tyle, że ciężko było mi dorwać program który ściąga filmiki w formacie wmv i zarazem zachowuje rozdziałke 1280x720. W końcu znalazłem stronkę "kickyoutube" można z niej ściągać każdy filmik w formacie mp4 ale co najważniejsze z zachowaniem rozdzielczości HD. Nic nie ucina, nie nie zmniejsza po za tym mp4 elegancko śmigają na PS3. Pozostaje tylko kwestia słabego dźwięku (i tylko stereo) ale da radę przeżyć.
Opublikowano 3 stycznia 201015 l Jesli chcialbym zakupic nowa PS3, to czy bez problemu przeniose wszystkie sejvy ze starej?
Opublikowano 3 stycznia 201015 l przeniesiesz wszystkie oprocz tych co sa zabezpieczone przed kopiowaniem a to zalezy od gry. wiekszosc sie da E: w sumie to zle napisalem bo te zabezpieczone mozna przerzucic robiac backup dysku bez bawienia sie w kopiowanie pojedynczych savy'ow Edytowane 3 stycznia 201015 l przez vip77
Opublikowano 3 stycznia 201015 l Po godzinie-dwóch już się pojawiają. Mam taki problem ale po kolei. Mam kilka programów do ściągania filmików z youtube ( choćby yt downloader hd); ściągam głównie trailery filmowe w hd. Nagrywam potem na płytkę RW i problem w tym, że Ps3 żadnych nie chce odtworzyć. Wyskakuje napis "uszkodzony plik" albo "nieprawidłowe dane do odczytu". Próbowałem już z różnymi formatami: mov, avi 720p, qe, flv, wmv (niektóre wmv czyta ;/). Jedyny format jaki czyta to mp4 ale nie dość, że mp4 mają słaby dźwięk to roździałka ssie. Niewiele ma wspólnego z hd, walą pikselami. To w jakim formacie mam ściągać żeby bez problemu plej odczytywał no i żeby to było w hd. Nie w pseudo hd jak w mp4. Może złych programów używam do ściągania;/. a czy przypadkiem nie robi sie tak ze naciska sie trojkat na ikonce swojego nicku i tam jest opcja sync with serwer, jk tak robilem to od razu sie pojawialy.
Opublikowano 4 stycznia 201015 l Mam pytanie i nie wiem o co biega. Mianowicie,wiele osob ma gamecard ze strony playstation,zadne customy,tylko ten oryginalny prawdziwy. Problem jest w tym ze ilekroc w niego klikam na kimkolwiek (nawet sobie) to zamiast przenosic mnie na liste trofeow tego osobnika to dostaje ta strone --> http://uk.playstation.com/registration/ O co do cholery chodzi,czy jestem zalogowany czy nie,zawsze to samo -_-
Opublikowano 4 stycznia 201015 l Mam głupie pytanie Jakiej przejściówki muszę użyć, aby podłączyć słuchawki (minijack) bezpośrednio do konsoli ?
Opublikowano 5 stycznia 201015 l Mam głupie pytanie Jakiej przejściówki muszę użyć, aby podłączyć słuchawki (minijack) bezpośrednio do konsoli ? Taką http://www.allegro.pl/item845448072_adapter_gniazdo_jack_3_5mm_stereo_2_gniazdo_rca.html Podłączasz ją kablem multi out (tym co był w zestawie z konsolą).
Opublikowano 5 stycznia 201015 l Mam, tylko pomyślałem, że lepiej podłączyć bezpośrednio do konsoli Edytowane 5 stycznia 201015 l przez Szejdj
Opublikowano 8 stycznia 201015 l Szukam jakiegoś prostego programu do dzielenia filmów o rozrzerzeniu mkv na dwie części(bez kompresji, zmiany rozszeżenia, rozdzielczości itp.). Niestety polecany VirtualDubMod nie potrafił załadować pliku. Ewentualnie jakiś program do lekkiego przycięcia rozmiaru (zeby było poniżej 4 GB), ale bez widocznej utraty jakości.
Opublikowano 8 stycznia 201015 l Idzie kopiować save z jednej konsoli na drugą bez żadnych przeszkód? czy są jakieś blokady?
Opublikowano 8 stycznia 201015 l Generalnie tak ale niektóre gry na to nie pozwalają , killzone2, lbp
Opublikowano 8 stycznia 201015 l + save stworzony na jednej konsoli uniemożliwia zdobywanie trofeów na innej nie prawda,ja 1,5 roku temu zmieniałem dysk z 40gb na 250gb i przegranie savów na inną konsole nie umożliwia w zupełności zdobywanie trofeów.Możliwość zdobywania trofeów jest przypisana do danego konta.Jeśli skopiujesz save na inną konsolę i na niej utworzysz swoje konto to dalej będziesz mógł zaliczać pucharki. Swego czasu modne było kopiowanie save i udostępnianie danych konta na chwilkę by ktoś znajomy z eye toyem zrobił trofeum w burnoucie ,które w większości oznaczało platynkę
Opublikowano 8 stycznia 201015 l Swego czasu modne było kopiowanie save i udostępnianie danych konta na chwilkę by ktoś znajomy z eye toyem zrobił trofeum w burnoucie ,które w większości oznaczało platynkę Nie rozumiem. Jaki w tym sens jak trofea są liczone dla każdego konta usera osobno?
Opublikowano 9 stycznia 201015 l Akurat odnośnie tego trophy wystarczy dać passy do konta, save jest niepotrzebny.
Opublikowano 9 stycznia 201015 l Pomozcie! Moj brat ogladal film na konsoli i od tego czasu obraz sie powiekszyl. Tzn. obraz wychodzi po za ramy ekranu. Stalo sie to po ogladaniu filmu. Co ma zrobic? Bawilem sie w ustawieniach, ale nic nie pomaga. dodam, ze mam Samsunga 40cali full HD.
Opublikowano 9 stycznia 201015 l W opcjach wyświetlania w tv ustaw 'Bez overscanu' (just scan). Zgraj sobie TO zdjęcie i zobacz ile Ci ucina obrazu na normalnych ustawieniach. Bez overscanu powinno wyświetlać co do pixela.
Opublikowano 9 stycznia 201015 l Taki problem: Mam Film podzielony na 2 części jest w formacie avi i dzwięk digital 1części działa bez głosu a 2 normalnie a na kompie bez problemu oby dwie części ! Jest jakiś dobry program darmowy do konwerscji audio ? z góry thx za odp