Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pochwal się...

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, ornit napisał:

PIERWSZY, KUHWA!

chyba się jakoś specjalnie nie reklamują z tym LP bo zupełnie zapomniałem i  wczoraj przypomniałem sobie że miało być na początku roku i już leci zakup na allegro ;]

• Odpowiedzi 900
  • Wyświetleń 139,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To ja też się pochwalę, chociaż nabyłem już jakiś czas temu, to nie mogę się napatrzeć na te cudne krążki:

• Od osoby prywatnej która wietrzy kolekcję, za ile ? :) za 110 cena bardzo okazyjna bo kupowałem więcej i łatwiej było negocjować. A tu reszta perełek z dzisiejszego rajdu, wszystko pierwsze tłoki, mus

• Witam, pozwolę sobie to tutaj wrzucić  Dziśiaj rano w końcu przyszło :    W zasadzie żeby nie Gunship, to nawet bym pewnie nie wiedział o tym, dla mnie póki co GOTY albumie, no imo

Opublikowano

Sam dowiedziałem się o tym wydaniu z fejsbuka KM. To chyba jedyne miejsce, w którym o tym napisali. Tak samo będzie z nowym albumem mgły.

Opublikowano

IMG-0621.jpg

Kupiłem od samego Nuclear Holocausto Vengeance więc przy okazji poprosiłem o podpis. Pierwsze i jedyne (nie licząc kolorowych wariantów) wydanie z 2009 roku. Wyziew nienawiści do świata i ludzi. Można potupać nogą przy Axiom, All in Satan czy Pagan Moon:rayos:

Opublikowano

IMG-0647.jpg

To kupiłem już jakiś czas temu ale się nie pochwaliłem, a poniżej...

1-E07610-B-CA63-49-EF-B512-278-B7916-D3-

219-F5-A5-C-EC32-4078-8969-0-D996-D5-A44

576-BF5-BA-D113-4060-A1-FF-9-B46-D890076

69516-C75-BFDF-413-E-AECD-5-EFC5-D170-C1

EB2021-AC-05-D5-4-B67-9313-DEE4-A977-A88

FD105-DAF-946-E-4-B73-A4-B4-F993497-C120

915-C2738-58-F4-4260-8849-1633-D9-BB210-

Bilecik na koncert już czeka na mailu :D

E239382-D-DD64-46-A4-AC12-23621-A18-AEE0

Najlepsze walentynki jakie miałem w życiu! Prezenty ode mnie dla mnie:rayos:

Edytowane przez ornit

Opublikowano

Miałem takiego situłejszona. 21 stycznia zamówiłem płytę z jednej norweskiej wytwórni. Zapłaciłem PayPalem. Czekam tydzień i (pipi). Status bez zmian. Wysłałem maila. Jednego, drugiego i nadal nic się nie dzieje. Odnalazłem ich na bandcampie i typ raczył mi odpowiedzieć "w przyszłym tygodniu". Okej. Czekałem kolejny tydzień. Nic... Wysłałem maila, cisza. W poniedziałek otworzyłem spór i przez PayPala wysłałem wiadomość do sprzedawcy. Do wczoraj się nie odezwał więc pociągnąłem sprawę dalej i po godzinie dostałem maila od PP o zwrocie pieniędzy. Po minucie ta (pipi)a napisała, że rzekomo wysłała mi płytę a nie mają w zwyczaju informować klientów o wysyłce produktów. Poprosił też o zwrot ka$y kiedy dostanę paczkę w swoje ręce:dynia: (pipi)a, ja nie wiem czy ci s(pipi)eni Norwegowie to się za jakiś królów świata uważają i naprawdę tak mają za(pipi)ane w swoich łbach od dobrobytu czy co:rayos:

edit: Oczywiście nie jestem polaczkiem i kiedy odbiorę paczkę wyślę gościowi pieniądze ale póki co nie wierzę mu jak psu.

Edytowane przez ornit

Opublikowano

Nadrobiłem trochę zaległości w płytach

1pW9H6K.jpg

IkFIEZI.jpg

0ZIbGcI.jpg

Mój ulubiony Genesis z Colinsem w pierwszych biciach UK

ndHRs5m.jpg

Opublikowano

@Ornit - potrzebuje tego Musmahhu, skąd brałeś? 

Opublikowano

Brałem z polskiego distro http://fallentemple.pl/. Uderz do nich na fallentempledistr@gmail.com (odpowiadają w ciągu 2 dni :p )

Dałem za to 79,90 + chyba 12 zł za pocztexa

Opublikowano

Tak się pochwalę, że otworzyłem Death - Sound of Perseverance, które tutaj kiedyś już wrzucałem a tam 2 takie same płyty. 2 razy side a i side b, c i d nie ma. :( Miał ktoś tak kiedyś? Kupione w MM. 

Opublikowano

No to idę w poniedziałek reklamować 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj poszedłem na pocztę po paczuszkę z Nuclear War Now! Productions. Zamawiałem od nich już raz i postanowiłem nagrać krótki filmik prezentujący jak należy pakować płyty. Sorry za mlaskanie i braki w słownictwie. Wyższej szkoły nie kończyłem, książek nie czytam, do teatru nie chodzę. Youtuberem też nie będę.

A tutaj to co zamówiłem

IMG-0930.jpg

Leviathan - The First SubLevel Of Suicide czyli pierwsze "legitne" wydanie tego albumu na winylu z błogosławieństwem Wresta.  W USA to TRVE KVLT.

Opublikowano

Emp też bardzo solidnie pakuje płyty. Pudełka podobne gabarytowo, wypelnienie inne ale jeszcze nie miałem u nich żadnego zwrotu, o Japończykach nawet nie wspominam bo oni wynoszą to do rangi sztuki. 

Opublikowano

Z EMP pudełka zewnętrzne często docierają do mnie rozwalone albo ze szparą na 1/3 długości. Poza tym wspieram jedną z organizacji dobroczynnych przez fanimani(kupujesz coś przez ich zakładkę i dany sklep ma obowiązek odliczyć z zakupu kilka procent na daną fundację) i EMP anulowali mi 4 ostatnie wpłaty/dotacje na co złożyłem skargę oskarżając ich o oszustwo (jak już się zobowiązali do brania udziału w tym programie to niech nie robią w (pipi)a potrzebujących :/ ). Już u nich nie kupię.

Opublikowano

Dzisiaj przyszło :)

IMG-0971.jpg

Romek swoją najnowszą płytę pakuje w najprostszy cienki kartonik do LP, skleja raz taśmą i wysyła w siną dal za 20 zł DPD.

Sinmara - najnowszy album Islandczyków na limitowanym winylu. Krążek zbiera bardzo dobre oceny, jednak ja tam nic szczególnego nie słyszę. Ale kolekcyja się rozrasta..

Edytowane przez ornit

Opublikowano

W końcu  jest na czym słuchać. :) 

53570308_267202970868518_858384730049164 

I ostatnie pamiątki po pobycie w empiku i mm. 

53709518_297671947584317_599179271725907 

53553152_346332086089500_785170990085701

Opublikowano

IMG-1041.jpg

Powinienem udać się na terapię uzależnień. To część mojego zamówienia (a to nie koniec na ten miesiąc). Nie pokazuję 7-mio calówek i kaset.

Z góry na dół:

Funereal Presence - Achatius - Black z USA. Pretendent do albumu roku. Poważnie

Thy Dying Light - The Last Twilight MLP - Black z UK. Raczej nie posłucham. Do kolekcji:kaz:

Midnight - Sweet Death and Ecstasy - Uzależniłem się od tego albumu słuchając skradzionych mp3. Amerykańcy thrashowcy za miesiąc zaatakują Warszawską Hydrozagadkę. Super zespół, genialny album

Evilfeast - Elegies of the stellar Wind - Polski black

BLASPHEMY - GODS OF WAR . Specjalne wydanie NWN! z Naszywką naklejką i plakatem oraz czerwoną płytą. Blackmetalowi skinheadzi. Pokazałem ten zespół koledze, który sympatyzuje z takimi ruchami i wykazał tym zainteresowanie. Następnie odwróciłem okłądkę na drugą stronę żeby mu pokazać członków zespołu i zobaczył murzyna:shieeet: Uwielbiam pokazywać albumy tego zespołu rasistom:yao:

Edytowane przez ornit

Opublikowano

@ornit jak Ty sobie radzisz z tym katem? dla mnie to jest synonim wiochy od której dostaję wysypki na jajach. Zupełnie nie trawię tego zespołu a Kostrzewski powinien śpiewać w kabarecie, reszta kozak płytki.

@second super sprzęcik, Rega to solidna firma i będziesz zadowolony, gratulacje za odwagę z Budką Suflera, za smarka kupiłem kiedyś tą płytę, pierwszy press :D. Sentyment do starej Budki z Borysewiczem jeszcze został. Dylan super płytka bardzo lubię i szanuję, wznowienia Gojiry grają bardzo zacnie poniżej też wklejam. Muse nie słucham.

U mnie też kilka "nowości" 

Bardzo lubię tą płytkę Celtic, to właściwie początek Triptykon który również bardzo cenię. Utwór A dying god... powoduje ciary zawsze kiedy słucham. Angel Witch klasyczny heavy metal w za(pipi)istym stylu.

Ec3yZGW.jpg

Ten Venom to jedna z najlepszych koncertówek i do tego greatest hits, Gojira, moim zdaniem najlepsza płyta w dyskografii, wznowienie gra świetnie.

e2l4ZEt.jpg

Dwa klasyki w pierwszych wydaniach.

woWcruB.jpg

Opublikowano

@Absolem Mam cichą nadzieję, że ta płyta Kostrzewskiego będzie coś warta za te 30 lat :yao:

Opublikowano

08-CBA9-C6-5-F4-F-4-B95-932-B-1834-CC8-F

Przyszła paczuszka z niemieckiej Darkness SHall Rise Productions a tam kaseta Nordic Metal - A Tribute To Euronymous. Bardzo ładne wydanie z bonusami w postaci naszywki i bookleta.

Opublikowano

Trochę patriotyzmu tym razem

54374707_1250442958413690_24409260185050

54516345_1475313355937461_52028117346995

Opublikowano

Już prawie ostatnie winyle w tym miesiącu, obiecałem żonie ;) I jeszcze raz chciałem podziękować panu @Absolem za kodzik na darmową wysyłkę.

54264600_623349468113985_416291824731160

Opublikowano

Taka sytuacja...

IMG-1110.jpg

Mediamarkt:ohboy:

@second 

Cytat

Już prawie ostatnie winyle w tym miesiącu, obiecałem żonie ;)

To się tak zaczyna. Potem kupujesz coś nowego, odkładasz na półeczkę a kobieta pyta:

- Kupiłeś coś nowego? Miałeś już nic nie zamawiać w tym miesiącu!

- Nie, to już od dawna tu stało...:frog:

Potem zaczynasz przekierowywać przesyłki do parcel shopów, prosisz listonosza o nie zostawianie awiza w skrzynce aż w końcu wynajmujesz na mieście składzik i wszystko tam trzymasz:yao:

Edytowane przez ornit

Opublikowano

... cierpisz na chroniczny brak gotówki jeżeli myślisz że będziesz to kontrolował jesteś w błędzie i najśmieszniejsze jest to że sam to sobie zrobiłeś. 

Opublikowano

I co miesiąc powtarzasz, że to już ostatnie zamówienie i kolejną wypłatę odłożysz np na nowy sprzęt AGD albo na wczasy.