Ukukuki 6 855 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Skończyłem ostatnią kampanię Starcraft II. Ogólnie czuć ,że korzenie gierki to poprzednia dekada. Grafika nawet niezła ale sama fizyka dosyć biedna. Świetne graficznie przerywniki, zarówno te na silniku gry jak i wstawki filmowe. Muzyka niestety to ciągle drugi plan a szkoda bo jak się człowiek wsłucha to słyszy świetne melodie. Sama historia jakoś mnie nie porwała ale grało się świetnie. Zakończenie to happy end o którym nawet komedie romantyczne nie śniły No kurde nie tego oczekuję od RTSa jeśli chodzi o historię. Jeśli chodzi o kampanię jako całokształt (wliczając pozostałe dwie kampanie) to w moim odczuciu nie umywa się do Warcrafta 3. Samo połączenie 3 zupełnie różnych frakcji sprawdza się świetnie i jak dla mnie to jest wystarczająca ilość. Chociaż pierwszego Dawn of War pod tym względem pewnie już nic nie pobije jeśli chodzi o multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Tytuł mówi wszystko, nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Czy w misje Co-op można jakoś grać z botami, tudzież samemu? Wiem, że gryzie to się z całą ideą, ale nie mam ochoty na grę z randomami, a znajomych nie posiadam. Tymczasem przez jakiś czas wszyscy dowódcy są dostępni za darmo do pogrania. A tymczasem pogrywam sobie w misje Novy. Nie wiem, po cholerę zawracam sobie głowę Achievementami, ale tak już mam. Nawet spoko póki co, fajna mechanika, tylko pewnie za krótkie to będzie względem reszty kampanii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) @Suavek Co do botow to nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze tak. Jestem pewien ze jak ktos wyjdzie z gry to przejmujesz wszystko co mial w grze. Mozemy pograc bo juz dawno nie gralem, jak masz ochote zagrac to napisz Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez _Forum_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Pytanie do użytkowników gry, chciałbym pograć z synem 1 na 1 przez Battlenet w darmowej wersji gry, czy jest taka możliwość? Wybaczcie głupie pytanie ale na pc grałem dwadzieścia lat temu, uruchamiam 1 na 1 i nie mam opcji graj, czy to jest ograniczenie darmowej wersji? Dziękuję za ewentualną pomoc. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Absolem Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) SC2 jest na ta chwile free to play. Na pewno jest gdzies opcja gry 1/1 ale jest duzo trybow gry wiec musisz pogrzebac i znalezc. Jasne musicie miec osobne konta na Battlenet Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez _Forum_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Konta mamy osobne, tak jak pisałem opcja 1na1 jest tylko nie ma odnośnika żeby rozpocząć grę coś jak po lanie, nie wiem... Granie na pc mnie przerasta Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Po LANie? Nie mam pojecia, zagrajcie lepiej przez internet. Nawet mobilny hotspot ze smartfona daje rade bez lagow Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 już mam, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Starcraft kończy 25 lat. Dla mnie jedna z gier życia. Kończyłem kampanię nieskończona ilość razy, graliśny z kumplami po LAN i grałem trochę na Battlenet. Genialna gra z ponadczasowymi bohaterami, rewelacyjna muzyka i designem. Uwielbiam Starcrafta i smuci mnie, że Blizzard nic nie robi z Universium Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Zaraz pewnie wyjdzie StarCraft Ghost bo już coś długo robią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 W hierarchi ich wielkiej trójcy, starcraft jest raczej na końcu. Do tego schyłek gatunku rts i ciężko powiedzieć, kiedy coś więcej zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Mi się wydaje, że ten schyłek mamy za soba. Wiadomo, że czasy dominacji nie wróca, ale gatunek nie jest aż w takiej dupie. W ostatnich latach wyszły Age of Empires 4, Company of Heroes 3 z takich totalnie klasycznych. Nie zawiodły odświeżenia Command&Conquer i Age of Empires 2. Jest Anno 1800, sa Total War. Te ostatnie to nie klasyczne, ale jednak z rtsami maja dużo wspólnego. Smaży się nowy Homeworld. Nie jest to masa tytułów, ale w porównaniu do lat ubiegłych jest znaczaca poprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Zabili scenę esportową, małe szanse na powrót Starcrafta. Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 6 minut temu, Ukukuki napisał: Zabili scenę esportową, małe szanse na powrót Starcrafta. Trochę zależy jak na to spojrzeć, wg mnie gry MOBA zabiły scene Starcrafta i ogólnie popularność RTSów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Jest kilka filmów w polskim necie o tym dlaczego rtsy wymarły i większość zgadza się z tym, że nastapił przesyt oraz z tym, że skomplikowane i szybkie gry były za trudne do ogarnięcia. No i trudno się z tym nie zgodzić. Cóż, zostaja do ogrania klasyki plus te kilka nowych tytułów. U mnie miłość do rtsów ciagle żywa Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Ja też oczywiście za młodego w SC1 się zagrywałem jak szalony, nocki z komputerem pod pachą i LAN, ale niestety z wiekiem już nie nadążam za tym co się dzieje na ekranie i po prostu nie ogarniam:( stąd przestałem grać. Miałem kilka lat temu mały epizod z SC2 oraz tymi specjalnymi trybami jak poker StarCraft czy inne Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Dlatego liczę na kupno acti przez Microsoft, bo jest jakaś większa szansa, że zrobią kolejnego rtsa, albo port starszych gier na konsole. No ale to takie tam marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 2 godziny temu, Homelander napisał: oraz z tym, że skomplikowane i szybkie gry były za trudne do ogarnięcia. Tak jak kolega wyżej wspomniał MOBa zabiła RTSy, żaden nie będzie popularny i odnosił sukcesów bez dobrego trybu rywalizacji. Jednocześnie w DOTA2 potrafi grać 1 000 000 graczy w LoLa 5 000 000! Są to chore liczy nie do osiągnięcia na żadnej innej platformie. RTSy kiedyś też przyciągały masy przed ekrany. Sam oglądałem turnieje w Warcrafta III czy Dawn of War tak jak teraz w DOTA2. MOBA wywodzi się z RTSów i tym samym ubiła ten gatunek w multi. Gra się też bardzo podobnie jak w RTSa, palce pianisty dają przewagę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Moby to przecież zupełnie inne gry. Podobny jedynie jest rzut kamery. Stwierdzenie, że moby zabiły rtsy jest tak samo prawdziwe, jak to że mobilki zabiły handheldy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 14 minut temu, Homelander napisał: Moby to przecież zupełnie inne gry. Podobny jedynie jest rzut kamery. Stwierdzenie, że moby zabiły rtsy jest tak samo prawdziwe, jak to że mobilki zabiły handheldy. Przecież MOBA wywodzi się z RTSa, nie ma bliżej spokrewnionego gatunku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 2 minutes ago, Ukukuki said: Przecież MOBA wywodzi się z RTSa, nie ma bliżej spokrewnionego gatunku. Wiem jak powstały gry moba, mod do Starcrafta itp. Ale przecież gra się w nie zupełnie inaczej niż w rtsy. Może lekko porównać do misji z rtsów gdzie mamy konkretne jednostki i nic nie budujemy a tylko eksplorujemy i walczymy. Także nie sadzę, żeby to moba zabił rtsy. To same rtsy się wykończyły Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Dla mnie to jest o tyle smutne, że z jakiegoś powodu RTSy w pewnym momencie zaczęto wręcz utożsamiać z multiplayerem, esportem i rywalizacją. W jakimś stopniu może właśnie to się nieco przyczyniło do śmierci gatunku? Przynajmniej dla niektórych. MOBA nie cierpię, w multi SC2 trochę grałem swego czasu, ale szybko odpuściłem. Tak jak w gry FPS nie gram online, tak samo w RTSach wolę grać samemu kampanię, zamiast multi. A są przecież tacy, co powiedzą, że całą ideą wszelkich Battlefieldów, czy CoDów jest rywalizacja z innymi graczami. Z drugiej strony, w ostatnich latach namnożyło się tzw. boomer shooterów, i to właśnie takich single-playerowych. Może przyjdzie moment, że i RTSy wreszcie otrzymają kolejną szansę w podobnej formie? Ja bym nie miał nic przeciwko. StarCraft jest chyba moim ulubionym RTSem. Dwójkę również bardzo sobie cenię, choć kampania poszła właśnie trochę w stronę zręcznościówki miejscami (misje na czas etc.). Nie liczę już na cokolwiek więcej od Acti-Blizz. Prędzej zrobią spinoff na komórki dla chińczyków, niż pełnoprawną nową odsłonę. Może niech tak już zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Dla mnie RTSy to też kampania. W Starcrafta po LAN grało się super, no ale to grałem z kumplami których znam i robiło się głupie akcje tylko po to żeby potem się pośmiać. Za samym Battlenetem nie przepadałem. Trochę pograłem, ale bez specjalnej podjarki. Kurde, chyba podjadę po mysz na bluetooth i odkurzę mojego macbooka. RTSy powinny na nim śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 3 godziny temu, Homelander napisał: Moby to przecież zupełnie inne gry. Podobny jedynie jest rzut kamery. Stwierdzenie, że moby zabiły rtsy jest tak samo prawdziwe, jak to że mobilki zabiły handheldy. Wydaje mi się, że trochę nie wiesz o czym piszesz. Pierwsza DOTA która była modem do Warcrafta 3 zaczęła zdobywać dużą popularność wśród graczy katujących RTSy zaraz po tym jak powstała. RTSy traciły z czasem na popularności na rzecz Doty i LoLa które celowały w ten sam typ gracza. Widać to było bardzo dokładnie jeśli w tamtym czasie w tym "siedziałeś". Ludzi wtedy jarała perspektywa RTSa bez macro, w którym sterujemy tylko bohaterem i do tego jeszcze gramy 5v5. 3 godziny temu, Homelander napisał: To same rtsy się wykończyły Komu się opłaci robić RTSa jak całe RTSowe community jest na LoLu i Docie? xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi