Skocz do zawartości

Soul Calibur IV

Featured Replies

• Odpowiedzi 723
  • Wyświetleń 75,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Miodzio początek walki zaczyna się tak samo jak w SC ;D

• Oby nie było , nie mów hop di :biggrin: jak na razie jest dobrze , postać wykonane są genialnie (Mitsu!!!) ,masa detali ,ruchome elementy strojów - nie przesadzili z kolorystyką , animacji postać m

• A moim jest i w przeciwieństwie do Ciebie nie wypisuje głupot ( tekst z Di rządzi ;D ) i super powodzenia nikt Ci nie broni.

Opublikowano

Siemka Wszystkim!

Mam do Was nietypową prośbę.. Jestem bardzo zainteresowany SCIV i mam zaoszczędzone pieniądze na nią, ale niestety po opiniach niektórych ludzi, boję się że te pieniądze pójdą na marne ;( Wiem że jest demo na Xbox Live, ale ja niestety nie posiadam go i brak dysku (Core). W temacie Ninja Gaiden 2 bylo do ściągnięcia demo i wypalenia na płytce i zastanawia mnie, czy z SCIV też jest taka sama możliwość? Bardzo był bym wdzięczny za pomoc, bo nie ukrywam że napaliłem sie na tą gierkę, ale muszę sprawdzić jak będzie się w ogóle grało na padzie od X-a :/

Pozdro!

Opublikowano
wiekszosc gra Kilikiem(bo ma daleko siegajace uderzenia),albo Cervantesem. Trudno cokolwiek zrobic przy duzych lagach,a takich doswiadczylem. Mitsurugi tez ma duze "poparcie".

Nawalaja po klawiszach jak leci,albo stosuja najprostsze comba,co w polaczeniu z lagami daje im ogromna przewage. Zreszta gry sie pozbylem,bo tryb online doprowadzal mnie do wscieklosci.

Święta racja. Grę mam 2 dni a online momentami to taka imba i miernota, że nie wiadomo śmiać się czy płakać :). Jednak sporo zależy z kim grasz.

Edytowane przez Gazi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mitsu i Sophie przez neta to straszne postacie. Może i offline te ich podcinki i zgadywanki na wstającego nie są aż tak groźnie, ale on-line to prawdziwa zaraza...

Opublikowano
  • Autor

Ja bym do tej dwójki dorzucił jeszcze Amy - z nią nawet mały delay = absolutna masakra. Masakrycznie szybkie i ciężkie do przerwania customy, szybkie launchery i combo startery o ogromnym zasięgu i statusie TC, maksymalnie pokręcona animacja ciosów i niesamowicie szybkie unblocki. Każdy delay = kłopot z SS = ciągły blok = zasyp błyskawicznych dziobnięć. Jeżeli miałbym wybrać postać z którą gra mi się najgorzej to była by to właśnie Amy.

Pozatym online z amerykańcami jest śmieszny. Np. gość (zapomniałem GT) - ponad 100 level, bardzo duze wins ratio (ponad 80%), a gra tak okrutnie biednie, ze głowa mała - offline gosć po prostu nie istnieje, a winsy trzepie tylko dzięki sekundowemu delayowi, który z nim jest zawsze.

Opublikowano

Uff! Nareszcie po długim czasie mogłem dopaść w swoje rece SC IV!!

Niestety, bądź stety, przypadła mi wersja na X360. Pierwsze wrażenie? Krzyżak w X klocku jednak nie może się równać z tym dual shockowym, cokolwiek mi nie powiecie. Bolą ręce od gry.... anyways, jakie pierwsze wrażenie jako pasjonata serii - kilka postaci wydaje mi się przekalibrowanych pod względem klawiszologii... Przede wszystkim mam na myśli Seong Minę, którą na pierwszy rzut oka troche 'odimbiono' w porównaniu do wydania z III. Mitsurugi wciąż pozostaje zabójcą nad zabójców, z tym, że wydaje mi się być nieco wolniejszy w reakcji niż w III (może to wina tego pada ale góra góra Y, dół dół Y nie wchodza tak płynnie jak w SC III :P)

Wątek jedi to coś, co mnie - jako fana SW uradowało. Liczyłem jednak, że rozbudują trochę bardziej fabułę Yody :D Przybył.. załatwił co miał zrobić, a WALKA WCIĄŻ TRWA... lol :D Poległem :] Ciekaw jestem jaki jest ending Vadera :P

Cóż, SC IV na pewno wygląda ślicznie, ale nie wiem czy technicznie jest tak 'fajne' jak trójka ;) A zresztą, zobaczymy, mam je dopiero 4 godzinki (z czego grałem z 1,5 xD)

Opublikowano
Bo niestety od sc3 sie tekken zrobił <_<

Dokładnie-namco zabiło dusze dzieła jakim był !!soul calibur- pozostała tylko nazwa :( mamy tekkena na mieczyki-(czyt. syf)

Opublikowano
Bo niestety od sc3 sie tekken zrobił <_<

Dokładnie-namco zabiło dusze dzieła jakim był !!soul calibur- pozostała tylko nazwa :( mamy tekkena na mieczyki-(czyt. syf)

Panowie nie przesadzajmy.

Opublikowano
The console-exclusive Star Wars characters for Soulcalibur IV are now available for both systems. Darth Vader is up for download from Xbox Live for 400 points (~$5) while Yoda is up on PSN for $4.99. Check the link below for screens of the two versus each other.

http://www.sdtekken.com

Opublikowano
  • Autor

Co wy gadacie, przecież SC4 zjada 3kę na śniadanie.

Opublikowano

Czy DLC (Yoda) ściągnięty z US PSS będzie działać na europejskiej wersji gry ?

Opublikowano

Nie słyszałem jeszcze, żeby jakaś gra na PS3 była region-free jeśli chodzi o dodatki, więc szczerze wątpię.

Opublikowano

Di, za to ja slyszalem, ze w SC4 lomot zbierasz ;f

Opublikowano

Ja zrezygnowałem z tej gry po dwóch tygodniach. Dla mnie to nie jest dobra bijatyka.

Opublikowano

Ja dzisiaj odpaliłem na chwilę tryb online na xbox live i wrażenia po po paru miesiącach granie w T: DR Online są niesamowite :) Nie ma co porównywać jakości gry online w tych tytułach, to jest niebo a ziemia. Niestety jeśli chodzi o poziom graczy to nie jest już tak różowo, na kilkadziesiąt graczy z którymi grałem tylko kilku potrafiło w miarę grać a reszta to jacyś żałośni 'naciskacze przycisków', podczas gdy w Tekkenie co drugi zawodnik reprezentuje w miarę dobry poziom. Możliwe, że to kwestia platformy (PS3= hardcore gamers, X360= casual gamers) ale niesmak pozostaje :/

Edytowane przez Super Big Boss

Opublikowano
Uff! Nareszcie po długim czasie mogłem dopaść w swoje rece SC IV!!

Niestety, bądź stety, przypadła mi wersja na X360. Pierwsze wrażenie? Krzyżak w X klocku jednak nie może się równać z tym dual shockowym, cokolwiek mi nie powiecie. Bolą ręce od gry....

Sprytna rękawiczka pomaga. :) Ale to fakt krzyżak od ixa to jakieś nieporozumienie, dlatego zamierzam nauczyć się grać na ASie. Ostatnio gdy zakupiłem SC 4 czasami udaje nam się z bratem grać w coś poza VF5. Nie oceniam tego czy gra jest lepsza czy gorsza. Po szoku jaki dostałem przy jedynce na dreamcast'a nic mnie już chyba tak pozytywnie nie zaskoczy. Zwyczajnie gram w to co jest i nie marudzę.

Ja dzisiaj odpaliłem na chwilę tryb online na xbox live i wrażenia po po paru miesiącach granie w T: DR Online są niesamowite :) Nie ma co porównywać jakości gry online w tych tytułach, to jest niebo a ziemia. Niestety jeśli chodzi o poziom graczy to nie jest już tak różowo, na kilkadziesiąt graczy z którymi grałem tylko kilku potrafiło w miarę grać a reszta to jacyś żałośni 'naciskacze przycisków', podczas gdy w Tekkenie co drugi zawodnik reprezentuje w miarę dobry poziom. Możliwe, że to kwestia platformy (PS3= hardcore gamers, X360= casual gamers) ale niesmak pozostaje :/

Poziom graczy online jest żałosny, fakt. Wpadłem tylko na chwilę i się załamałem.

Opublikowano

Poziom jest jak w każdej bijatyce. Tylko 5%-10% graczy coś potrafi.

Nie ma też przewagi ps3 nad Xem. Na początku było wręcz odwrotnie, bo pro z DOA4 i VF5 w to grali.

Jak się trafi ktoś kumaty, to najlepiej dodać listy znajomych i pograć sobie do 10 wygranych z taką osobą.

Opublikowano

Czy aby grać bez lagów na eu wystarczy łącze 512kb/s?

Chcciałbym grać głównie z bratem - on ma łącze 512 a ja 1mb. Czy nie będzie lagów? Czy różnica w łączach dawać będzie mi jakąś przewagę?

Opublikowano

W warszawie ta gra już nie istnieje :lol:

Opublikowano
W warszawie ta gra już nie istnieje :lol:

???

Co przez to rozumiesz?

Opublikowano

Ze wszyscy ja obsrali

Opublikowano

A więc czas teraz na domiancję Śląska :)

Opublikowano
  • Autor

To nie fair ze ktoś szybciej ode mnie przestał w to grać;f

Opublikowano
To nie fair ze ktoś szybciej ode mnie przestał w to grać;f

Aramis nie kracz.

Jeszcze żeśmy dobrze nie pograli, a Ty już wspominasz o odejściu.

Warszawa jest rozbita odejściem Di od turniejowego grania.

To dla nas niepowtarzalna okazja.

Mamy tutaj godną ekipę, która może przyciągać nowych graczy, czego najlepszym przykładem jest Bolgan.

Podsumowując

Myślę o założeniu teamu i regularnych spotkaniach. Mamy Hilde, Taki, Talim, Yuna i kogo tam jeszcze (Ty), Astarotha (Ja), Minę (Kati), Volda (Bolgan), Amy (Camus) i dwóch Mitsurugów (Borys i Wojtek, który w końcu wraca do gry). Tak że całkiem konkretna ekipa, która ma szansę zarządzić :)