Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Supernatual

Featured Replies

Opublikowano

Nowy odcinek rewelacja - znowu team z Crowleyem, fabułę popchnęli trochę do przodu.

No i fajna sprawa była i humoru też sporo.

Ode mnie 8 i pół Mariusza na dziesięć Mariuszów.

• Odpowiedzi 661
  • Wyświetleń 66,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A jak dla mnie odcinek swietny, zwlaszcza koncowka, sporo sie dzialo ale nie chce spoilerowac.

• Supernatural do 5 sezonu włącznie to dla mnie serial numer jeden, potem zaczął się powolny upadek i przeciąganie na siłe. Sam cierpliwość straciłem po zakończeniu 11 sezonu, chyba się teraz wezmę

• Moim zdaniem Supernatural to ewenement wśród seriali, wiekszosc z kolejnymi sezonami sie szmaci jak PB np, a tutaj jest odwrotnie, od sredniej pierwszej serii doszli do genialnej trzeciej.

Opublikowano

No i jak tu nie kochać Króla Piekła. Odcinek świetny. Drobne smaczki jak

oznaczenie Dean'a w telefonie Crowley'a: "Not Moose", próba starcia zarysowań z samochodu czy podryw przez babkę z oznaczeniem cougar

sprawiają, że chce się oglądać ten serial.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak wszyscy wiedzą szykuje się spin-off do Supernatural, którego ostatni odcinek jest niejako wprowadzeniem. Po sieci lata plota, że jest to najsłabszy odcinek tego sezonu. I trudno się z tym nie zgodzić bo nagromadziło się sporo absurdów, a sam spinoff jakoś nie zachwyca. 

Odcinek był robiony chyba na odwal bo postacie (oprócz Sama) sypią sucharami na prawo i lewo. Sam młody protagonista to jakiś dziwny typ. Narwaniec ale bez charyzmy. Historia trąci mieszanką zmierzchu, Ojca Chrzestnego (?) i romea i juli. 5 rodzin potworów rządzi Chichago i dzielą się "posiłkiem", a w tle zakazana miłość zmiennokształtnego i wilkołaczycy.
Absurdów sporo. Od świra ze szponami, który jako zwykły człowiek robi sieczkę w klubie pełnym potworów, a skończywszy na spotkaniu braci Winchester z młodym i zmiennokształtnym. Wszyscy się przedstawiają i wsiadają radośnie do auta. No bez jaj. Dean nie dość, że na wiadomość o zmiennokształtnym nie próbuje skrócić potwora o głowę to jeszcze na spokojnie wpuszcza go do swojej bryki? Co to ma być? Przecież on się wkurwił jak Sam woził psa w samochodzie i kazał mu nawet wy(pipi)ać ipoda...

Martwię się o finał bo tendencja znów spadkowa.

Opublikowano

Farmer wymienił chyba wszystkie idiotyzmy, słabiutkie to było.

Opublikowano

allelujah!

Stacja CW ogłosiła, że rezygnuje z realizacji spin-offu serialu "Nie z tego świata". 

Pilot "Bloodlines" został wyemitowany w kwietniu. Krytyka, z jaką się spotkał, sprawiła, że szefowie stacji postanowili zamknąć produkcję. Co ciekawe, CW rozważa jednak powstanie innego serialu na bazie "Nie z tego świata". 

"Bloodlines" to opowieść o rodzinach potworów, które niczym mafia kontrolują Chicago. Na ich tropie jest jednak Łowca próbujący oczyścić miasto z nadprzyrodzonego elementu. 
Opublikowano

Solidny finał z konkretną niespodzianką na końcu,

Pierwsze Ostrze, podobnie jak wcześniej Kaina, zamieniło Deana w demona.

Co cieszy strasznie bo to oznacza mnóstwo Crowleya w następnym sezonie.

Opublikowano

dobry sezon w porównaniu z 6,7,8

Opublikowano

Finał solidny, zwłaszcza końcówka. W momencie gdy w serialu wspomniano o Kainie i Ablu oraz pierwszym ostrzu już wiedziałem dokąd to wszystko zmierza.

A gdy Crowley wspomniał w kawiarni o 

tym, że tylko demoniczna natura jest wstanie utrzymać w pionie posiadacza znamienia

moje przypuszczenia się potwierdziły. Choć za finał obstawiałem, że w amoku

Dean sprzątnie również Crowleya i jako demon przejmie krwawe rządy w piekle.

Co ciekawe doczekaliśmy się spełnienia obietnicy z "koszmaru" Dean'a:

http://www.youtube.com/watch?v=fYCtt7Oc46o#t=217

Ploty chodzą, że 10 sezon ma być ostatnim i wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazują (choćby kombinacje ze spin-offem). Podejrzewam, że podobnie jak w 5 sezonie będzie o

walce braci po przeciwnych barykadach gdzie na koniec braterska miłość zwycięży wtedy wyskoczy Chuck, który okaże się być Bogiem i pięknym monologiem uświadomi wszystkim (aniołom, demonom i ludziom) co tak na prawdę jest ważne.

Ogólnie to był dobry sezon choć niektóre wątki spieprzyli jak np. sprawa z Garth'em czy nie do końca przemyślane losy Kevina.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pomimo tego, że ostatni sezon był dobry, to cały ten serial powinien się zakończyć... swoim pierszym zakończeniem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nieoficjalnie Iza Miko ma się pojawić jako demon w jednym odcinku

Opublikowano

Scena z rozwalaniem drzwi to ewidentnie oczko w stronę "Lśnienia" z Nicholsonem. Może być dobry sezon byle tylko nie wyskoczyli z jakąś tajemnicą, którą przez pół sezonu, któryś z braci będzie starał się ukrywać.

Opublikowano

A w 14 sezonie demonem będzie Sam, gdy przypomni sobie jak to było, gdy ćpał ich krew, Crowley pół - aniołem, po tym jak bracia przy pomocy krwi dinozaura dwa sezony wcześniej sprawią, że stanie się człowiekiem. Cas okaże się potomkiem Noego, natomiast Dean umrze, po czym i tak na koniec 22-go odcinka, po miesięcznej przerwie w emisji ktoś go wskrzesić po raz 458, tym razem przy pomocy żywicy z deski Arki Noego...

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Mogliby zakonczyc juz fakt

Opublikowano

Nie chce mi się tego dalej oglądać, ale jak już 9 sezonów przemęczyłem, to już dociągnę do końca.

Tak sobie powtarzam od ostatnich 3 lat.

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

Ja oglądam z przyjemnością cały czas, nie jest to Moda na Sukces i 2 odcinki dziennie aby się przejadło.