Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Halloween [2018] - całkiem zgrabnie zrealizowany sequel oryginalnego filmu z 1978 roku. Michael jako totalnie odczłowieczona maszyna do zabijania wypada przerażająco. Laurie, teraz już babcia, zniszczona psychicznie po dramatycznych wydarzeniach zdaje egzamin. Gó.wnażeria  w filmie nie jest jakoś mega irytująca, jest nawet niezły komediowy akcent z małym murzynkiem. Jest kilka scen dla fanów smaczków. Muzyczkę robił John Carpenter i jest zaje.bista. Ogółem to 3/4 filmu bardzo klimatyczne do momentu pewnego twistu i przejścia do finału, który wypada dość miałko.

ps. tak wiem, nie umiem uporządkować myśli

ps2. prawilnie obejrzane w Halloweenowy wieczór :lapka:

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Wyświetleń 458,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Czy rozumiem że film jest kontynuacją pierwszej części,  z anulowaniem wszystkich pomiędzy?

Opublikowano

Gonjiam Haunted Asylum - polecam dobry horror koreański. Nie wiedziałem czego się po nim właściwie spodziewać i bardzo miło się zaskoczyłem. W wielu momentach mi Silent Hilla przypominał. 

Opublikowano
28 minut temu, milan napisał:

Czy rozumiem że film jest kontynuacją pierwszej części,  z anulowaniem wszystkich pomiędzy?

Dokładnie tak.

Opublikowano

Hereditary nie porządził za długo jako najlepszy horror XXI w. - Suspiria jest niesamowicie ciekawa, posiada mnóstwo wątków, duży potencjał interpretacyjny, a jednocześnie można ją z przyjemnością oglądać chłonąc po prostu wrażenia audio-wizualne. Film jest bardzo luźnym rimejkiem, można wyłapać jednak pewne nawiązania do pierwowzoru, jak i innych filmów Argento. Muzyka i udźwiękowienie doskonałe, zdjęcia pierwsza klasa, gore obecne, a kilka scen na luźno przejdzie do historii. 

9/10 i serduszko, więcej takich rimejków prosz.

Opublikowano

Hereditary to jednak inny typ filmu i bardziej klasyczny horror. 

Suspiria mnie zniewoliła. Pod względem klimatu to chyba moje top życiowe... ten podzielony, deszczowy, szary Berlin i niepokój wiszący w powietrzu, zaciemniona szkoła pełna tajemnic :banderas:Wiedziałem, że Luca dostarczy wyjątkowe dzieło. Ogromnie bogaty film poruszający mnóstwo ciekawych tematów. Jak zagrany (Tilda z podwójną rolą wow, piękna Dakota), nagrany, "szarpanie" poprowadzony co mi akurat pasowało. 

Scena

"łamanego tańca" oczywiście przejdzie do historii i jest mega festiwalem gore z późniejszym wynoszeniem ciała na hakach 

:mog: 

. Takich jest oczywiście więcej. Zastanawiam się czy nie iść drugi raz do kina. Thom Yorke przeszedł samego siebie - OST jest tak podskórny, depresyjno-przerażający, no (pipi)ww... posłuchajcie tylko tego:

Renesans horroru trwa. To fakt. I niech trwa jak najdłużej - 9/10.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam zachwyty nad Suspirią.

Świetnie zrealizowane kino. Strefa audio-wizualna to majstersztyk. Sceny tańca, ujęcia, praca kamery, wszystko okraszone muzyką robioną przez Thoma Yorke. Fabuła niby prosta i dość szybko zostaje przed nami odkryta główna tajemnica jednak jest sporo niedopowiedzeń co zostawia pole do interpretacji. Aktorsko jest bardzo dobrze, Tilda Swinton może zagrać wszystko, reszta w porządku.

Jedna z tych produkcji  typu 'kochaj albo nienawidź'. Ja wybieram pierwszą opcję i plasuję ten film pomiędzy Hereditiary a Mandy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko jeśli ktoś nie widział jedynki a ma ją przed sobą to ten zwiastun to momentami spojler odnośnie wydarzeń które w niej nastąpiły, więc ostrzegam.

Opublikowano

Nie ma podstaw by watpic w ten film

Opublikowano

Po świetnej jedynce idę do kina fo sure

Opublikowano

O kurde zaskoczenie.Jedynka byla naprawde swietna.Kocham ta glowna aktorke :D

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano

wy serio z tą jedynką xd?

jakie to było chu,jowe jezuuuuuuuuu, slasher bez krwi, niesamowita sprawa

Opublikowano

i-dont-understand-gif-10.gif

w kinach jakiś horror  jest "nocne istoty", nawet dobrze oceniany, dajcie znać jak co czy warto.

Opublikowano

dobra, zaczyna się z grubej rury :obama:

milan odpalaj

Opublikowano
Teraz, Masorz napisał:

Jest to na którymś streamingowym, czy trza ukraść?

legalnie na cda

xD

dzisiaj oglądam

Opublikowano

skończyłem, nie było jakoś wspaniale, ale zdecydowanie powyżej przeciętnej jeśli chodzi o horrory. Dla paru naprawdę creepy scen warto obejrzeć.

scena gdy policjant wsiada do auta i ta pokrzywiona kobita potwór na niego leci

:obama: 

Opublikowano

Też chyba zrobię, bo mam nockę w robocie  :D

Opublikowano
W dniu 30.11.2018 o 21:15, Sep napisał:

Tylko jeśli ktoś nie widział jedynki a ma ją przed sobą to ten zwiastun to momentami spojler odnośnie wydarzeń które w niej nastąpiły, więc ostrzegam.

Niech mi ktoś przypomni w spojlerku jak jedynka się skończyła. Przez kogo i dlaczego się to zadziało wszystko. Dziura w pamięci.