Opublikowano 9 sierpnia 200915 l Ostatnio poszłam na bazarek, miałam ochotę na jakiegoś soczystego owoca. W ręce wpadła mi czerwoniutka nektarynka- jaka pychotka. Następnego dnia polazłam po 3.
Opublikowano 9 sierpnia 200915 l Ostatnio poszłam na bazarek, miałam ochotę na jakiegoś soczystego owoca. W ręce wpadła mi czerwoniutka nektarynka- jaka pychotka. Następnego dnia polazłam po 3. Ale 3 sztuki już ciężej niepostrzeżenie wynieść ze straganu . Żartuję. Nektarynki moimi ulubionymi owocami tego lata ^_^ .
Opublikowano 9 sierpnia 200915 l Tiaa, wyjątkowo soczyste tego lata :] * wiem, że żartujesz :* Edytowane 9 sierpnia 200915 l przez Kania
Opublikowano 10 sierpnia 200915 l Arbuzy i winogrona żrem non stop, bo tanie są teraz to muszę najeść, bo w zimę będę za nimi tęsknił
Opublikowano 10 sierpnia 200915 l Arbuzy już mi się znudziły, ale przyjdzie jesień i w sadzie będę miała te słodkie, duże fioletowe winogrona. Mrrr.
Opublikowano 10 sierpnia 200915 l No ja kradne je z działek jesienią, więc też kul. Gruszki jeszcze takie jesienne i jabłka "zimówki", nie wiem co to za odmiana, ale są wtedy kiedy idę po te winogrona.
Opublikowano 24 sierpnia 200915 l W postaci surowej tak, ale pod postacią soku jednodniowego marchew jest owocem, bo smakuje wtedy zaje/biście.
Opublikowano 24 sierpnia 200915 l najlepsze są wiśnie, jagody, agrest i faworyt: borówki amerykańskie - 14-16 zł/kg, ale no ku.rwa
Opublikowano 24 sierpnia 200915 l banany, czereśnie i fioletowe winogrona, ale jak są twarde i chrupiące; arbuz kopie dupe i melon też
Opublikowano 25 sierpnia 200915 l W postaci surowej tak, ale pod postacią soku jednodniowego marchew jest owocem, bo smakuje wtedy zaje/biście. No widać, że zapisałeś w liceum cały zeszyt do bioli zdaniami "pier dolę biologię" xd
Opublikowano 23 października 200915 l wszelkiego rodzaju cytrusy, już zacieram łapska w oczekiwaniu na zimowy wysyp pomarańczy/mandarynek
Opublikowano 31 grudnia 201014 l Jadł ktoś z was pomelo? Kupiłem ostatnio w Biedronce, bo mnie ciekawiło co to takiego jest. Okazało się, że to bardzo dobry cytrus. Coś pomiędzy pomarańczą a grejpfrutem. Obieranie tego zajmuje ok. pół godziny, ale warto. Polecam
Opublikowano 1 stycznia 201114 l Pomelo bardzo dobre, ale to obieranie potrafi czasem naprawdę wkurzyć
Opublikowano 4 stycznia 201114 l żydowskie owoce -,- dziwne, bo grejpfrut powstał poprzez skrzyżowanie pomelo z pomarańczą, natomiast sweetie poprzez skrzyżowanie pomelo z grejpfrutem. ciekawe co powstanie jeśli skrzyżujemy pomelo ze sweetie? :potter: gdzie to można dostać?
Opublikowano 4 stycznia 201114 l Ananasy, banany i mandarynki to moje faworyty. Później truskawki, maliny, jeżyny i jagody.
Opublikowano 4 stycznia 201114 l Banany, ananasy i mega kwaśne jabłka i śliwki a i jeszcze mandarynki z puszki Edytowane 4 stycznia 201114 l przez Trundle
Opublikowano 16 stycznia 201114 l kaki smakuje podobnie do gruszki. Liczi za(pipi)iscie pachnie i nawet dobre jest. Ostatnio mialem chec na grapefruity tylko ciezko rozpoznac ktory ma wiecej miąższu a kktory mniej.
Opublikowano 16 stycznia 201114 l Ja ostatnio spróbowałem białego grapefruita... tragedia Gorzki jak sam sukinsyn. Już tego nigdy nie dotknę...