CoATI 1051 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 (edited) no i mam to ustrojstwo... i pierwszy problem xD iTunes [PC, win xp] nie chce mi wykryc iPhone'a [soft 1.1.4] przeinstaluje program moze to cos da... chyba, ze to wina starego softu w iTelefonie. Jest jakas alternatywa dla iTunes na platforme PC? ///edit dobra poradzilem sobie xD poprostu dziala :F ale teraz bardziej trywialny problem XD jak wgrac na to: cokolwiek, przez iTunes bo zwykle D&D nie dziala :< ///edit no to wymyslili fon moze byc zsynchronizowany tylko z jednym pc... przynajmniej wszystko dziala Edited September 11, 2008 by Coati Quote
yasiekk 13 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Aby zainstalowac gry z internmetowych wypozyczalni, nalezy miec scrackowany plik mobileinstallation i soft powyzej 2.0. Patch do tego pliku znalezc mozna rowniez w Cydii, bo Installer 4 jest do dupy. Wtedy moge zarzucic linka na pm do takiej wypozyczalni i wszystkie aplikacje z appstore stoja przed wami otworem. Darmowym. Imho ten telefon jest idealny dla mnie. Nie ma MMSow, a ja tak czy inaczej z nich nie korzystalem. Choc wystarczy aplikacja SwirlyMMS i juz sa. Wideorozmowy tez mi nie potrzebne, bo na wsi nie mam zasiegu 3G. 8GB pamieci i iPod w nim tez robi swoje. Pewnie polowa z hejterow nie miala okazji by go miec choc na pare dni, zeby sie dobrze z nim zapoznac, albo chce byc true bunt preciwko hype'owi. Ja nigdy nie bylem fanem japka, kupilem ajfona i jestem naprawde zadowolony. Solidny telefon za nie tak straszna cene. Quote
Scorp1on 8 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 taniej wyjdzie taniej fon + mp3 player nie mowiac o wymiarach. Co takiego IP ma czego nie posiadaja inne urzadzenia? Quote
yasiekk 13 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 (edited) Stabilnosc dzialania (po przesiadce z N73 to sie naprawde rzucilo w oczy), ekran multi-touch, choc raczej tylko bajer, repo oprogramowania bazujace na linuksowym apt (wlaczasz Cydie i wszystko masz w jednym miejscu, aktualizowane na biezaco), ogrom aplikacji (przy odrobinie kombinowania wszystko z appstore mozesz miec za darmo) tych oficjalnych i nieoficjalnych, bardzo dobra przegladarke safari, natywna obsluge youtube, google maps i yahoo weather (tez w sumie tylko bajery). No i do tego jest ladny i poreczny, co drastycznie zwieksza jego wspolczynnik lansu. Wymiary? No ok, fakt, jest wiekszy, ale zdecydowanie lepiej (przynajmniej mi) jest trzymac jednego ajfona (ktorego ledwie czuc w ogole w kieszeni, w przeciwienstwie do wlasnie takiej N73), niz mp3 player i telefon osobno. Dolaczone sluchawki apple juz sa nawet dobrej jakosci i posiadaja wbudowany mikrofon, wiec swobodnie mozna ich uzywac jako zestawu sluchawkowego do telefonu i porzadnego odtwarzacza razem. EDIT: A, i duzy, przejrzysty ekran o wysokiej rozdzielczosci. I te no, czujniki zblizenia i te jakies tam zyroskopy czy cos. Zaraz zarzuce screenami z menu aplikacji i w ogole sie podlansuje troche themem do springboarda. Oto i ony: Edited September 18, 2008 by yasiekk Quote
yasiekk 13 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 (edited) http://google.com/ - a i tutaj macie wspomniana przeze mnie wypozyczalnie dla obczajenia tytulow, ktore mozna miec za darmo. to tez jest piractwo ;] -CoATI Edited September 21, 2008 by Coati Quote
ShtaS 174 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 MMS można normalnie wysyłać i odbierać? Quote
yasiekk 13 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Jak najbardziej, trzeba tylko scrackowac albo zakupic to SwirlyMMS, z czym nie ma problemu. Po google tego pelno krazy. W appstore jest jeszcze jedna aplikacja do MMS, ale ponoc jest chujowa. Quote
gekon 1787 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Kogoś chyba niezle z cena pokopało. W USA jest za 190 dolców. Quote
Scorp1on 8 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 a jak to jest z tym netem - wbudowana przegladarka w I to pewnie Safari i ona jest pelnoprawna przegladarka jak Opera/FF/IE tzn odtwarza filmiki z youtube, jakies javascripty, flash, i te wszelkie "technologi" tez? Quote
Ölschmitz 1567 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 tak, to normalna przegladarka, jest chyba na windowsa tez to se sciagnij i obczaj Quote
janol 433 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Flash nie działa. Youtube działa, bo filmiki są odtwarzane na iphonie/ipod touch w innym formacie. Quote
Scorp1on 8 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 wiem ze jest na PC aka Windows ale czy na Iphone dziala jak FF/itp ze odpali flv, da sie cos steamowac cos jak newsy z Wp.pl, gierki flashowe, java,itp Quote
CoATI 1051 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 mozliwe, ze jest/bedzie do tego program. scena itelefonu caly czas sie rozrasta. 1 Quote
yasiekk 13 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Trza poczekac na ruch sceny, Apple albo Adobe. Quote
Soniak 3 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Witam, Mam Nokię N82, ale zaproponowano mnie zamianę za nowego iPhone 16 GB 2G. opłaca się? Quote
bartiz 1632 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Mam pytanie Jest jakis darmowny program na App Store dzieki ktoremu skopiuje sobie na iPhone pliki w PDF i bede mogl je ogladac ? Nie mam Wi-Fi.... Quote
Dabman 104 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 jak się nazywa ta kompozycja co ją yasiekk wkleił Quote
Boomcio 4222 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Istnieje mozliwość podłączenia się pod LIVEBOX-a neostrady przez wi-fi tak, jak komunikuje się PS 3 i PSP ? Chodzi mi o to, żebym mógł korzystać z internetu bez naliczania KB przez operatora sieci komórkowej. Quote
CoATI 1051 Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 tak. laczysz sie normalnie przez wifi. polecam odblokowac itelefon i wgrac aplikacje bossprefs [mozna tam wylaczyc to automatyczne laczenie sie z netem] Quote
Boomcio 4222 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 tak. laczysz sie normalnie przez wifi. polecam odblokowac itelefon i wgrac aplikacje bossprefs [mozna tam wylaczyc to automatyczne laczenie sie z netem] bossprefs - zaraz wrzucam w googla . Coati , Ty nie tylko psp opanowałeś swoim wielkim hakerskim umysłem Quote
CoATI 1051 Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 bossprefs instalujesz z cydii po odblokowaniu. ps. heh no tak jakos wyszlo, od wczoraj atakuje ps3 xD Quote
Boomcio 4222 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 (edited) Kolejne trudne pytanko: korzystanie z GPS- u w iPhonie 3G w sieci Era jest odpłatne ? Ile to kosztuje ? Nigdzie nie mogę się doczytać na stronach Ery .. . nikt nie wie ... Edited January 1, 2009 by Coati Quote
CoATI 1051 Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 gps nie jest płatny tylko ściąganie map z google maps tak ;] tzn jesli korzystasz z płatnego dostepu do internetu, a nie np domowego wifi. z tego co wiem jest juz oprogramwanie z zgrywania map do pamieci telefonu. poszukaj, ja sie tym zbytnio nie interesuje bo mam iPhone 2g nie 3g ;] Quote
Guest ragus Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 (edited) Super sprawa ten iphone, tylko coś za często mi pada. Chyba za bardzo mieszam tymy motywami itd. Edited January 4, 2009 by ragus Quote
Boomcio 4222 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 gps nie jest płatny tylko ściąganie map z google maps tak ;] tzn jesli korzystasz z płatnego dostepu do internetu, a nie np domowego wifi. z tego co wiem jest juz oprogramwanie z zgrywania map do pamieci telefonu. poszukaj, ja sie tym zbytnio nie interesuje bo mam iPhone 2g nie 3g ;] Czyli mapa, która jest już załadowana w moim iphonku od ''nowosci'' i korzystanie z niej na trasie nie jest płatne ,jeżeli dobrze zrozumiałem . Dopiero jeżeli chciałbym wrzucić nowy pack map , to płacę ? Quote
Recommended Posts