Jump to content

iPhone

CoATI

Recommended Posts

Posted (edited)

no i mam to ustrojstwo... i pierwszy problem xD

iTunes [PC, win xp] nie chce mi wykryc iPhone'a [soft 1.1.4] :/

przeinstaluje program moze to cos da... chyba, ze to wina starego softu w iTelefonie.

Jest jakas alternatywa dla iTunes na platforme PC?

///edit dobra poradzilem sobie xD poprostu dziala :F

ale teraz bardziej trywialny problem XD jak wgrac na to: cokolwiek, przez iTunes bo zwykle D&D nie dziala :<

///edit

no to wymyslili fon moze byc zsynchronizowany tylko z jednym pc... przynajmniej wszystko dziala

Edited by Coati
Posted

Aby zainstalowac gry z internmetowych wypozyczalni, nalezy miec scrackowany plik mobileinstallation i soft powyzej 2.0. Patch do tego pliku znalezc mozna rowniez w Cydii, bo Installer 4 jest do dupy. Wtedy moge zarzucic linka na pm do takiej wypozyczalni i wszystkie aplikacje z appstore stoja przed wami otworem. Darmowym.

Imho ten telefon jest idealny dla mnie. Nie ma MMSow, a ja tak czy inaczej z nich nie korzystalem. Choc wystarczy aplikacja SwirlyMMS i juz sa. Wideorozmowy tez mi nie potrzebne, bo na wsi nie mam zasiegu 3G. 8GB pamieci i iPod w nim tez robi swoje. Pewnie polowa z hejterow nie miala okazji by go miec choc na pare dni, zeby sie dobrze z nim zapoznac, albo chce byc true bunt preciwko hype'owi. Ja nigdy nie bylem fanem japka, kupilem ajfona i jestem naprawde zadowolony. Solidny telefon za nie tak straszna cene.

Posted (edited)

Stabilnosc dzialania (po przesiadce z N73 to sie naprawde rzucilo w oczy), ekran multi-touch, choc raczej tylko bajer, repo oprogramowania bazujace na linuksowym apt (wlaczasz Cydie i wszystko masz w jednym miejscu, aktualizowane na biezaco), ogrom aplikacji (przy odrobinie kombinowania wszystko z appstore mozesz miec za darmo) tych oficjalnych i nieoficjalnych, bardzo dobra przegladarke safari, natywna obsluge youtube, google maps i yahoo weather (tez w sumie tylko bajery). No i do tego jest ladny i poreczny, co drastycznie zwieksza jego wspolczynnik lansu.

Wymiary? No ok, fakt, jest wiekszy, ale zdecydowanie lepiej (przynajmniej mi) jest trzymac jednego ajfona (ktorego ledwie czuc w ogole w kieszeni, w przeciwienstwie do wlasnie takiej N73), niz mp3 player i telefon osobno. Dolaczone sluchawki apple juz sa nawet dobrej jakosci i posiadaja wbudowany mikrofon, wiec swobodnie mozna ich uzywac jako zestawu sluchawkowego do telefonu i porzadnego odtwarzacza razem.

EDIT: A, i duzy, przejrzysty ekran o wysokiej rozdzielczosci. I te no, czujniki zblizenia i te jakies tam zyroskopy czy cos. Zaraz zarzuce screenami z menu aplikacji i w ogole sie podlansuje troche themem do springboarda.

Oto i ony:

img0008ri0.pngimg0009nx4.pngimg0010hb3.pngimg0011jt4.png

Edited by yasiekk
Posted

Jak najbardziej, trzeba tylko scrackowac albo zakupic to SwirlyMMS, z czym nie ma problemu. Po google tego pelno krazy. W appstore jest jeszcze jedna aplikacja do MMS, ale ponoc jest chujowa.

Posted

a jak to jest z tym netem - wbudowana przegladarka w I to pewnie Safari i ona jest pelnoprawna przegladarka jak Opera/FF/IE tzn odtwarza filmiki z youtube, jakies javascripty, flash, i te wszelkie "technologi" tez?

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Mam pytanie

Jest jakis darmowny program na App Store dzieki ktoremu skopiuje sobie na iPhone pliki w PDF i bede mogl je ogladac ?

Nie mam Wi-Fi....

• 1 month later...
Posted

Istnieje mozliwość podłączenia się pod LIVEBOX-a neostrady przez wi-fi tak, jak komunikuje się PS 3 i PSP ? Chodzi mi o to, żebym mógł korzystać z internetu bez naliczania KB przez operatora sieci komórkowej.

Posted
tak. laczysz sie normalnie przez wifi.

polecam odblokowac itelefon i wgrac aplikacje bossprefs [mozna tam wylaczyc to automatyczne laczenie sie z netem]

bossprefs - zaraz wrzucam w googla .

Coati , Ty nie tylko psp opanowałeś swoim wielkim hakerskim umysłem :)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Kolejne trudne pytanko: korzystanie z GPS- u w iPhonie 3G w sieci Era jest odpłatne ? Ile to kosztuje ?

Nigdzie nie mogę się doczytać na stronach Ery .. .

nikt nie wie ...

Edited by Coati
Posted

gps nie jest płatny tylko ściąganie map z google maps tak ;] tzn jesli korzystasz z płatnego dostepu do internetu, a nie np domowego wifi.

z tego co wiem jest juz oprogramwanie z zgrywania map do pamieci telefonu. poszukaj, ja sie tym zbytnio nie interesuje bo mam iPhone 2g nie 3g ;]

Guest ragus
Posted (edited)

Super sprawa ten iphone, tylko coś za często mi pada. Chyba za bardzo mieszam tymy motywami itd.

Edited by ragus
Posted
gps nie jest płatny tylko ściąganie map z google maps tak ;] tzn jesli korzystasz z płatnego dostepu do internetu, a nie np domowego wifi.

z tego co wiem jest juz oprogramwanie z zgrywania map do pamieci telefonu. poszukaj, ja sie tym zbytnio nie interesuje bo mam iPhone 2g nie 3g ;]

Czyli mapa, która jest już załadowana w moim iphonku od ''nowosci'' i korzystanie z niej na trasie nie jest płatne ,jeżeli dobrze zrozumiałem . Dopiero jeżeli chciałbym wrzucić nowy pack map , to płacę ?