Opublikowano 9 czerwca 20168 l W połowie czerwca ma być jakas większa dostawa do ispotów. Wczoraj dostałem tel. od jednego pana pracującego w jednym z Warszawskich centrów handlowych. Powiedział, że mają dostępne modele. Sam swojego kupiłem niedawno, kiedy rzucali sztuki po sklepach. Rzuciłem się jak szczerbaty na suchary bo codziennie molestowałem sprzedawców telefonami.
Opublikowano 9 czerwca 20168 l Jak kogoś interesuje to Iphone 5S 16GB w Makro jest w wyprzedaży 1353zł do zapłaty, cena chyba warta uwagi. A jednak nie, sprwadziełm na Allegro, że ceny ładnie poleciały w dół Z innej beczki, ma ktoś tą dodatkową baterie połączoną z futerałem do iphona? Jak się sprawuje? Ponoć najpierw bateria schodzi z niego dopiero potem z telefonu. Edytowane 9 czerwca 20168 l przez Arkady
Opublikowano 9 czerwca 20168 l Jak kogoś interesuje to Iphone 5S 16GB w Makro jest w wyprzedaży 1353zł do zapłaty, cena chyba warta uwagi. A jednak nie, sprwadziełm na Allegro, że ceny ładnie poleciały w dół Z innej beczki, ma ktoś tą dodatkową baterie połączoną z futerałem do iphona? Jak się sprawuje? Ponoć najpierw bateria schodzi z niego dopiero potem z telefonu. Masz dostępny tylko lightning więc po prostu to etui to powerbank przyklejony do telefony. Nie ma żadnej grubszej integracji niestety. Edytowane 10 czerwca 20168 l przez NemoKOF
Opublikowano 9 czerwca 20168 l Saturn i MM ma są oficjalnymi sprzedawcami więc bez strachu można brać. Tylko i wyłącznie na wystawach, jak chcesz kupić to nie mają.
Opublikowano 9 czerwca 20168 l Podobno ptaszki ćwierkają, że iPhone 7 ma już być min. 32GB. W końcu. Ciekawe co z nowymi Watchami. Kusi mnie trochę zakup takowego, ale jak za 3 miesiące ma wyjść nowy to wolałbym się wstrzymać trochę.
Opublikowano 9 czerwca 20168 l Tez mi chodzi po głowie xd. Bawiłem sie wczoraj tym mniejszym. Taka tam pierdółka ale w suuuuumie. Za kilka dni mają pokazać drugi model to się porówna.
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Ptaszki też ćwierkają że Apple chce zmienić cykl wydawania ip, zrezygnować z plusów i wypuszczać nowe modele co 3 lata. Ile w tym prawdy? Zobaczymy. Teraz już prawie nic się nie zmienia w tych telefonach. Edit: nie z plusów tylko z wersji S. Sorry. Edytowane 10 czerwca 20168 l przez NemoKOF
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Dzwoniłem do iSpota to nie mają w ogóle pojęcia kiedy będzie dostawa na teren PL lipa straszna, już ponad miesiąc czekam żeby kupić i nie mogę zamówiłem ipada mini 4 w x-komie 28 maja. dopiero 2 dni temu wydusiłem z nich że jest "globalny problem" z dostawą mini 4 i iphone'a se. przewidywany termin 20 czerwiec...
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Nie miałbym nic przeciwko rzadszemu wydawaniu nowych sprzętów chyba. Ale czy im się to opłaca? A Plusy są spoko, ja swojego lubię. Ale 6/6S na dobrą sprawę są wystarczająco duże.
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Poprawiłem post. Nie z plusów tylko z wersji S. Czyli ip7, za 3 lata ip8 itd.
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Chyba za 2. Jaki sens rezygnowac z S i wydawac telefon co 3 lata. Nieważne bo to i tak bzdura.
Opublikowano 10 czerwca 20168 l Trafiłem na 4 takie artykuły. Ci którzy to sugerują trzymali się 2 rzeczy - generalnie sprzedaż spada Apple. To wszystko mogą być TOTALNE bzdury ale patrząc na rynek to jakoś tak nawet pasuje, żeby nie CO ROK wypuszczać bo nie ma już takiego boomu i nie ma co wymieniać. Nie wiem czy akurat 3 lata ale np 1 fon na 2 lata starczy. Co rok to nie ma co wciskać. Co innego jakieś Androidy czy Windowsy - to jest soft i tam zawsze jest coś do poprawienia czy dodania i Android ma od kilku wersji cykl roczny wydań.Zobaczymy, życie pokaże co tam zmajstrują. Dodatkowy impuls to spadająca sprzedaż przed premierą nowego co roku, jak będzie wychodzić co 2 to być może w roku bez premiery sprzedaż się nie zatrzyma. Oczywiście to czysta teoria. http://www.cnet.com/news/apple-iphone-slickest-releases-may-hit-3-year-upgrade-cycle/ http://9to5mac.com/2016/05/31/opinion-3-year-iphone-cycle/ http://fortune.com/2016/05/31/apple-iphone-three-years/ Edytowane 10 czerwca 20168 l przez NemoKOF
Opublikowano 13 czerwca 20168 l Oglądali WWDC? iOS10 moim zdaniem zaje,biście się zapowiada, szczególnie przez otwarcie pewnych API dla developerów (np. Siri, VoIP). http://www.apple.com/ios/ios10-preview/ No i jaram się Swift Playgrounds na iPada.
Opublikowano 13 czerwca 20168 l Oglądałem, spodobała mi się rozbudowa Messages Ekran z kompatybilnością iOS10 chyba pomija iPhone 4S i iPad 2/3 (A5/A5X)...no i dobrze, ciekawe tylko czy to oznacza uśmiercenie wydajności iPhone 5 a co do Słiftowej apki na iPady to podpisuję się pod jej zayebistością rękoma i nogami !EDIT: jednak jest ipad 2... Edytowane 13 czerwca 20168 l przez II Noxx II
Opublikowano 13 czerwca 20168 l Na WWDC nie pokazują sprzętów nowych z tego co wiem. To jest konferencja dla developerów.
Opublikowano 13 czerwca 20168 l również oglądałem, również jestem zainteresowany Swift Playgrounds, może to być kurcze fajne, sama prezentacja taka sobie, cały czas nic o płatnościach w Polsce, cały czas nic o Polskim Siri, nie było również mowy o night mode w nowym ios ale za to emotki bedą 3x większe - WOWWWWW!!!!!!
Opublikowano 13 czerwca 20168 l Prezentacja była tragicznie słaba, ale nowości w iOS/macOS całkiem fajne, szkoda że o tych najciekawszych można było się dowiedzieć dopiero po prezentacji (np. opcja wywalenia wbudowanych aplikacji w iOS 10, nowy system plików APFS zastępujący to gówniane HFS+).
Opublikowano 13 czerwca 20168 l Dlaczego tragicznie słaba? W sensie: co musieliby pokazać, żeby taka nie była?
Opublikowano 13 czerwca 20168 l chu.j, biorę ten zegarek niedługo. ten update mnie przekonał. dzisiaj mierzyłem 38 i 42, i o ile na zdjęciach większy wydawał się za duży, tak na łapie prezentuje się w sam raz, a 38 jest strasznie malutki
Opublikowano 14 czerwca 20168 l Dlaczego tragicznie słaba? W sensie: co musieliby pokazać, żeby taka nie była? Coś więcej niż tylko emoji, emoji, emoji i siri.
Opublikowano 14 czerwca 20168 l Było w ch,uj więcej, jak ktoś się tylko na emoji skupia to tylko to widzi. Nowe API do Siri, Map, iMessages, VoIP, Swift Playgrounds, nowe powiadomienia, 3D Touch w nowych miejscach, nowa aplikacja Map, Galerii, Apple Music, iMessages, podnoszenie telefonu by podejrzeć powiadomkę, ulepszona klawiatura z podpowiedziami czy rozszerzeniami i takie rzeczy jak News czy Home których u nas za bardzo nie doświadczymy, widżety, ekran Today. Co jeszcze miało być, loda z połykiem chyba tylko brakuje. Nie mówiąc już o nowościach np. w WatchOS, których nawet za bardzo nie śledziłem, a też fajne są.
Opublikowano 14 czerwca 20168 l chu.j, biorę ten zegarek niedługo. ten update mnie przekonał. dzisiaj mierzyłem 38 i 42, i o ile na zdjęciach większy wydawał się za duży, tak na łapie prezentuje się w sam raz, a 38 jest strasznie malutki Nie warto, mialem 42mm watch sport gold i po dluzszym czasie zegarek mi sluzyl do sprawdzenia godziny. Widac, ze teraz dodali wiecej kosmetycznych usprawnien w sofcie, ale nadal to jest za malo. Poczekam na nowa wersje Apple Watch ktora pewnie ukaze sie z premiera iP7 na ktorego czekam jak nic.