Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Featured Replies

Opublikowano

żaby sa w dżungli w lokacji nr 3

http://www.gamefaqs.com/portable/psp/file/934395/50002

tam gdzie znak zapytania i napisa "bait" (sa tam robaki i żaby, nieskoczone, mozna uzbierac max- radze to zrobic na luznym quescie a nie pdoczas walki;p)

sa tez podobno w gorach w lokacji z jeziorem, ale ja ich tam nigdy nie szukalem ;p

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 172,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• cos nie moge dorwac rathalos plate, ucinam mu ogon, potem łapie i nic, to naprawde tak rzadki item? i czy mozna go zdobyc z normalnego rathalosa?

• Imo bardziej chodzi o ilosc sprzedanych konsol a nie silnik, Wii brakuje w sklepach a ps3 sprzedalo sie tylko pare milionow.

• nie ma co sie jarac MHP2G bo i tak nigdy nie wyjdzie po angielsku

Opublikowano
  • Autor

Żaby są na jungli na 3(zawsze mam problem w jungli gdzie 3 a gdzie 4 :) ),jak idziesz od obozu na 3 to gdy już na niej będziesz skręcasz w prawo i tam będzie jakby kwiat na ziemi i tam są żaby.

Plesiotha wyciągasz z wody wędką tak dla zabawy,ale jak wyciągniesz go z wody tym sposobem to trochę HP mu zabierze i to tyle.

LS są kozackie moja ulubiona broń nie miałem tylko dwóch bo pod koniec już mi się nie chciało.

Opublikowano

wielkie dzieki Yano , tam jeszcze nic nie szukałem, teraz to sobie katanką z nim poradze, bo łukami i kuszami to mi nie wychodzi gra, ale jeszcze potrenuje . a widze ze Ty to stary wyżeracz tej gryy !! :D poczekaj poczekaj jeszcze z 2 miechy i też taki bede :)

ooo Dworek widać nasepny wyzeracz- pochłanacz MHF :lol3: tnx hopy, jak jeszcze z czymś bede miał klopoty to walę do was!!

aha potrzebóje lightkristala na ulepszenie katanki. 1 mam ale nie wim skąd , gdzie drugiego znajde??

Opublikowano
  • Autor

Łuki są fajne,ale na początku też ich nie lubiłem no a co do kuszy ty tylko na fatalisa i dual kirin.Mam nabite 505 h i każdy quest mam choc raz zrobiony i strasznie dużo setów,broni.

Rozwal Gypcerosowi głowe to dostaniesz po queście jest też szansa że wytniesz.Lub na Farmie chyba z 3 mining point.

Edytowane przez Dworek

Opublikowano

mi sie wydaje ze wykopałem go na planszy z wulkanem, ale potem hyba z 5 razy tam hodziłem i nidz!! a tera znowu z tym dupkiem mam walczyć!! a co rozumiesz przez rozwalenie mu głowy?? caly czas mam nawalać w jego łeb,nigdzie indziej?? bo ja go załatwiłem stojąc praktycznie cały czas pod nim.

Edytowane przez pumbx83

Opublikowano
  • Autor

Nie chodzi mi o to że on ma taki dziwny jakby róg(prawda ?)więc rozwal go i tyle potem bij gdzie popadnie.

Opublikowano

a znacie jakieś dobre kombinacje na obiadek u kotków?? ja jem często mięso a na 2 marhewke nie powiem teraz tego po ang, bo nie pamiętam :) i zwieksza atak i hp

Edytowane przez pumbx83

Opublikowano
  • Autor

Ile masz kotów to po pierwsze ??

Jeśli masz 5:Kirin cheese i goldenfish brew

Jeśli masz 4:Royal cheese i blessed wine

Reszty nie pamiętam na gamesFAQ powinieneś znaleźc resztę kombinacji.

Opublikowano

na glowie ma kryształ ktory sie swieci jak jest wsciekły, wal w glowe dopóki go nie rozwalisz a potem jak chcesz

mozesz tez wykopac light crystalw jaskiniach na bagnie (kilofem)

a łuk na plesa jest akurat bardzo dobry, tylko ze na tym poziomie gry nie masz dostepu do zadnych fajnych luków

Opublikowano

no właśnie czekam na jakiś dobry luk. z tym gypcerem juz sobie poradze , a co do kotów to mam narazie 3. (a zacząłem 4* misje)

Opublikowano

Plesioth to najbardziej upierdliwy potwór z jakim walczyłem. Niedawno miałem do zaliczenia Plesioth+Green Plesioth na raz i myślałem, że się pochlastam. Moja rada taka to czytanie jego ruchów, spontaniczny atak i improwizowanie w przypadku tej wywerny chyba za dużo nie daje.

Opublikowano
Plesioth+Green Plesioth na raz i myślałem, że się pochlastam.

dual ples na 5 albo 6 hr? XD

zrobilem tego questa w 6 minut :)

Opublikowano

Yano ty wariacie :D (zwariowany wariacie) :)

jak mozna 2 take stwory w 6 min!!!!!

Edytowane przez pumbx83

Opublikowano

i to jeszcze na najtrudnieszym poziomie pod koniec gry :)

odpowiedzią sa 3 slowa

akantor bow - najbardziej przepakowana broń ;p

adrenaline+2 - skill w zbroi ktory zwiesza atak jak sie ma ponizej 40% zycia

heroics -skill od kotów z kuchni ktory jeszcze bardziej zwieksza atak jak sie ma mniej niz 10 zycia :D

taki zestaw daje okolo 700 dmg (jak na łuk to bardzo duzo)

po wyłowieniu plesa z wody nawet nie zdazyl zauwazyc co go zabilo ;)

praktycznie kazdy strzał powodowal flinch (oznake bólu) tak ze nawet nie mogł sie poruszyć ;p

drugi tak samo ;p

Opublikowano

a kiedy bede mógł zrobić akantor bow'a?? znaczy sie kiedy w sklepie bedzie?? po której misji??

Opublikowano

Akantor jest tak późno, że nawet ja nie zawracam sobie na razie nim głowy. Zanim się go odblokuje to wiekszość/wszystkie questy w grze są już chyba zaliczone ?

Opublikowano

akantor bow robi sie z ostatniego boss - akantora :)

ale nie trzeba robic wszystkich quwestow zeby móc z nim wlaczyc, zeby dosc na wyzszy poziom trzeba zrobic tylko kilka odpowiednich questow a potem "urgent"

tak czy siak taki wypasiony łuk sie moze przydac nawet jak sie juz prawie wszystko zrobilo ;)

btw rzeczy w sklepie nie pojawią sie po misjach tylko po zdobyciu konkretnych przediotów , np jak zabijesz kogos tam i zdobedziesz jego łuske i akurat dany przedmiot wymaga jej to wtedy sie pojawi

gdybys zrobil wszystkie misje ale nigdy nie zebral zadnego przedmioty z pokonanych przeciwnikow to by sie nic nie pojawiało ;p

edit: akantor to kawał bydlaka :D ale ejst bardzo powplny wiec wcale nei ejst taki trudny ;)

http://heros-world.sakura.ne.jp/sroom/gazo/akamu.jpg

Edytowane przez Yano

Opublikowano

a co z downoadingiem bonusów?? bo akurat mam taraz mozliwosc?? nic z savem sie nie stanie??

o ja pier.... co to jest za byyyyydleeee??!!!!!

Edytowane przez pumbx83

Opublikowano

downlouduj spokojnie, s sekcji "bonus" wal jak leci (zreszta chyba wszystkie na raz idą;p) kilka przydanych bajerów bedzie tam (np mięso do kupienia w sklepie)

a z questów to event questy sa rozne ciekawe, ale narazie wiekszosc jest za trudna dla ciebie;p

challange questy to takei "treningi" raczej nie ma potrzeby sie nimi bawic ;p

Opublikowano

dzieki zasysam :)

ps Yano ile czsu grasz w MH ?? ale nie hodzi mi o czas samej gry tylko ogólnie ile miesiecy??

a co to są Expand Pickaxe?? i gdzie je znaleźć/kupić??

Edytowane przez pumbx83

Opublikowano

Ja je dostawałem dotychczas w misjach treningowych za zabicie bodajże Diablosa i Kirina.

1) Czy tego Lao Shan z HR (chyba 4) da się zabić, bo ja dotychczas tylko przepędzałem go. Muszę zadać więcej DMG żeby go powalić (cały czas mam True Devil Slicer) i czy z tym mieczem jest to możliwe ?

2) Kiedy będą eldery dostępne do zabicia a nie tylko do spowodowania żeby uciekły ?

Edytowane przez hiacynt

Opublikowano

pumb: gram od okolo 1.5 roku (na pcozatku gralem w jedynke na ps2, potem w japonska dwójke na ps2, a od listopada we freedom2 na psp, zreszta to moja jedyna gra na psp i tylko dla niej kupilem;p) podczas tego poltora roku miale czasem rpzerwy, nie gram codiznnie ;p (szczegolnie po wycisnieciu tego co sie dalo z MH2 troche mialem przerwy, w okolicach wakacji, potem sie znou napaliłem i pogralem az w koncu kupilem psp)

expand pickaxe zdobywa sie gloweni z treningów , domyslam sie ze chcesz sboie "rozmnożyć" rozne kamienie, podpowiem ze latwiej juz pobiegac do wulkanu z kilofem niz meczyc sie z tymi expandami :)

hiacynt:

1 oczywiscie ze da sie zabic, ale devil slicer sie do tego nie nadaje (moze i jest szansa ale znikoma i musial bys sie ostro starac;p)

najlatwiej go zabic mocnym młotem (anvil hammer wystarczy na czerwonego, onslaught byłby lepszy, a diablo chaos broker albo dragon demolisher najlepsze)

pozatym jelsi chcesz jakeigos elementu uzywac to dragon albo od biedy ogień

dual sword albo sns z duza ilsocia dragona tez sobie radzi

ale jesli nie masz np smolder dragonsworda to lepiej zainwestuj w młot (i uzywaj trójkąta caly czas na brzuchu, tzw triple pound)

2 eldery zawsze mozna zabić, tylko ze uciekają po 25 minutach, wiec trzeba je zabic zanim ten czaś minie :D ale spoko - jak elder ucieknie i wezmiesz znowu questa z nim (niekoniecznie pod rząd) to spotkasz tego samego osobnika ktory uciekł, bedzie oslabiony itp, wiec mozesz go zabic w 2 albo 3 rundzie

Opublikowano

pytanie lamki. Mam zassane demo tej gierki po japońsku. Jest tam menu. I w tym menu jest O i X . Jak naduszę O to pojawia się trailer , a jak naduszę na X to się nic nie pojawia O_o

Ściągnąłem tylko filmik? Ma to chyba 14MB

Opublikowano

Co daje artisan ? Mi sie wydaje, że wydłuża pasek sharp co oznaczałoby, że skill ten przydaje się do broni z kiepską ostrością jak np. ten LS z dragonem.

Opublikowano

to demo to tylko filmik, nie da sie pograc

Co daje artisan ? Mi sie wydaje, że wydłuża pasek sharp co oznaczałoby, że skill ten przydaje się do broni z kiepską ostrością jak np. ten LS z dragonem.

tak, wydluza pasek ostrosci, czasem dodaje wrecz nową (niebieska i biała) , a ostrosc ma duze znaczenie wiec te skill jest zjabiscie rpzydatny w kazdej broni, jeden z najlepszych skilli (chyba moj ulubiony)

edit:

wczoraj (przdwczoraj) była premiera MHP2G - pierwszego dnia sprzedlo sie 670,000 egzemplarzy :D

najlepszy wynik w historii psp, i jeden z lepszych wynikow sprzedarzy w japonii ogolnie ;)

mam nadzieje ze zdazy sie na informacja załapac do nowego PE XD (w rubryce o japonii jest lista najlepiej sprzedajacych sie gier, nowy MH ma zagawarntowane wysokie miejsce rpzez dlugi czas :))

(pipi) jedyny żal jest taki ze poza japonią sprzedaż jest 10 razy gorsza (ogolnie jesli chodzi o MH)

Edytowane przez Yano