Gość Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 win+P nie pomaga? [przypadkiem trafiłem na ten skrót ] Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 (edytowane) Ale spokojne mi wyświetla dwa ekrany. Problemem jest to, że czasami po uruchomieniu komputera mam ustawioną rozdzielczość monitora na 60Hz i muszę przestawiać na 85Hz lub gdy otwieram Opere albo foldery to zamiast wyświetlać się na monitorze, który jest ustawiony jako główny ekran to wskakują na TV. Drugie pytanie: Jak uruchomić jakąś gre (Dokładniej HL2 Episode Two) na TV? Po uruchomieniu gry ekran wyświetla mi się na monitorze a chciałbym, żeby wyświetlał się na TV LCD. Edytowane 14 Grudnia 2009 przez WisnieR Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Jak przez HDMI puszczam obraz to mam na monitorze i TV, Radeon Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Może masz ustawione klonowanie? W Nvidii mam ustawione 2 niezależne monitory i tylko gdy TV ustawiam jako główny monitor to aplikacje i gry uruchamiają się na nim jednak taka zmiana co chwile jest mało wygodna. Może istnieje jakaś opcja typu "Uruchom aplikacje na monitorze nr.2 " czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Drugie pytanie: Jak uruchomić jakąś gre (Dokładniej HL2 Episode Two) na TV? Po uruchomieniu gry ekran wyświetla mi się na monitorze a chciałbym, żeby wyświetlał się na TV LCD. Zrób klonowanie obrazu w ustawieniach grafiki. A jak uruchomisz grę to ustaw jej rozdzielczość natywną telewizora czyli 1360-768. Obraz na innej rozdziałce czy formacie monitora będzie zniekształcony ale to jest nieważne. Ważne, że TV przyjmie natywny sygnał. Wystarczy go w opcjach TV skalibrować automatycznie (Ja mam taką opcję w moim LG, nie wiem czy inne firmy takie opcje implementują) i wuala. Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 To i tak za każdym razem jestem zmuszony zmieniać ustawienia dwóch ekranów więc na jedno wychodzi. Chodzi mi o całkowitą minimalizację czynności, kótre musze wykonywać. Poprostu klikam na ikonke w docku i ma mi się gra uruchomić na TV. Jeżeli chodzi o rozdziałkę to lepiej ustawić wyższą niż natywna TV nawet gdy nie obsługuję FULL HD i skaluje do 720p to i tak tekstury gry w 1920x1080 wyglądają o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Znacie jakis dobry program po 7 do monitorowana transferu przez dane programy/aplikacje? Netlimiter nie spelnil moich wymagan Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Nie jestem pewien czy to jest pomocne ale cFoss ma tez jakies tam rozne opcje ale chyba nie az tak zaawansowane by cie zadowolic Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Mi wystarczy nazwa procesu/programy, ile pobiera/wysyla + mozliwosc ograniczenia. Bo jak pobieram mapke w HL2 to nie widze zadnej predkosci, pobiera sie moze 500kb a moze 10 a tak wejde w ten program i zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Co do tego odświeżania to chyba coś jest na rzeczy, ale u mnie pokazuje 59hz na LCDeku w opcjach nvidii, ale monitor twierdzi że jest 60hz i rzeczywiście jest 60hz mimo, iż soft mówi inaczej.... ;;; troszkę dziwne ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Mi wystarczy nazwa procesu/programy, ile pobiera/wysyla + mozliwosc ograniczenia. Bo jak pobieram mapke w HL2 to nie widze zadnej predkosci, pobiera sie moze 500kb a moze 10 a tak wejde w ten program i zobacze No to cFoss jak najbardziej ma taka opcje.Mozna monitorowac aktywne polaczenia, widac z jaka predkoscia jest sciagany dany plik jak i mozna ustawic limity. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Jesli jest to pod menu Aktywne Polaczenia to taka wersja tekstowa za bardzo mi nie odpowiada . Poszukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) To i tak za każdym razem jestem zmuszony zmieniać ustawienia dwóch ekranów więc na jedno wychodzi. Chodzi mi o całkowitą minimalizację czynności, kótre musze wykonywać. Poprostu klikam na ikonke w docku i ma mi się gra uruchomić na TV. Jeżeli chodzi o rozdziałkę to lepiej ustawić wyższą niż natywna TV nawet gdy nie obsługuję FULL HD i skaluje do 720p to i tak tekstury gry w 1920x1080 wyglądają o niebo lepiej Nic nie musisz zmieniać człowieku. Przeciez jasno i wyraźnie napisałem, że masz w GRZE zmienić rozdziałkę na natywną swojego TV (I przy pierwszym uruchomieniu gry w tej rozdziałce skalibrować obraz TV z opcji TV). Przy włączaniu gry na monitorze będzie zniekształcony ale obraz na nim mamy w du.pie prawda? Liczy się nie zniekształcony obraz na TV by sobie w grę popykać. Gra ci się nie uruchomi na TV jednocześnie mając włazę nad ekranem monitora na którym wyświetla się pulpit. Więc albo zrobisz tak jak ci radzę albo walcz se dalej a i tak nie znajdziejsz rozwiązania jakiego pragniesz. Edytowane 22 Grudnia 2009 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Jakbyś czytał dokładnie to byś wiedział, że mam ustawione dwa monitory czyli dual wiev a nie klon. Ustawiając klona automatycznie rozdziałka na TV ustawia mi się na taką jak mam na monitorze lub na odwrót z tym, że monitor obsłuży max 1200 z hakiem więc puszczanie materiałów HD mija się z celem. Rozwiązanie jakieś musi istnieć. Bez zbędnych zmian w ustawieniach co chwile. Przykładowo odtwarzać KM Player automatycznie otwiera mi się na TV bo windows prawdopodobnie zapamiętał, że zamknąłem go na tamtym oknie i po każdym uruchomieniu otiera się na monitorze, na którym był zaknięty. Edytowane 22 Grudnia 2009 przez WisnieR Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 W win xp/server mozna bylo zrobic taki myk: przeciagalo sie folder lub ikone dysku do krawedzi i tworzyl nam sie pasek menu. Mozna bylo ustawic aby sie sam chowal i wtedy po najechaniu kursorem na krawedz wyskakiwal. W Win7 moge zrobic sobie pasek, ale nie moge go przeniesc z paska start. Jaki pomysl abym sobie zrobil ten pasek na krawedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 użyj rocketdocka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Jakbyś czytał dokładnie to byś wiedział, że mam ustawione dwa monitory czyli dual wiev a nie klon. Ustawiając klona automatycznie rozdziałka na TV ustawia mi się na taką jak mam na monitorze lub na odwrót z tym, że monitor obsłuży max 1200 z hakiem więc puszczanie materiałów HD mija się z celem. Rozwiązanie jakieś musi istnieć. Bez zbędnych zmian w ustawieniach co chwile. Przykładowo odtwarzać KM Player automatycznie otwiera mi się na TV bo windows prawdopodobnie zapamiętał, że zamknąłem go na tamtym oknie i po każdym uruchomieniu otiera się na monitorze, na którym był zaknięty. Nic ci na to nie poradzę, że musisz mieć ustawienie dual view na stałe oraz, że nie chcą ci się gry na drugim monitorze (który jest w twoim przypadku telewizorem LCD) uruchamiać. Ja podałem klarownie rozwiązanie problemu uruchamiania gier bez żonglowania rozdzielczościami. I nie brałem pod uwagę twojej potrzeby uruchamiania filmów tylko na TV. Do odtwarzania filmów polecam konsolę lub kupno odtwarzacza DVD/Blu-ray. To rozwiązałoby twój problem raz na zawsze. Edytowane 22 Grudnia 2009 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 @ WisnieR nic na to nie poradzisz. Zeby grac na tv to za każdym razem musisz ustawiac go jako monitor główny. Nie ma na to innego sposobu, przy jednoczesnym oglądaniu filmów na tv. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mevek Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 cześć. takie male pytanko. w moim 2-dniowym Dell'u o oprogramowaniu Windows 7 starter brakuje opcji "background" . szukałem, oglądałem Tutoriale nawet na Utube i nic nie znalazłem bynajmniej nie ma jej tam, gdzie powinna byc. Up-date zaliczony, wiec nie mam juz pomyslow. thx oraz Wesolych Swiat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 A co to jest ten background? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zapewne chodzi o zmianę tapety. peszek... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mevek Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zapewne chodzi o zmianę tapety. peszek... gorzka prawda!!! dzieki za chwile uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 (edytowane) Zapewne chodzi o zmianę tapety. peszek... gorzka prawda!!! dzieki za chwile uwagi. November 15, 2009 at 4:20 am Step by Step: 1. Open regedit (aka registry editor; you can access it from the star menu by typing ?regedit? in the search box?) 2. Go to ?HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\? folder and click on it 3. On the right hand side find there are a bunch of entries. Find the key named ?Wallpaper? and double click on it and put the path of the picture you want as your new wallpaper (example path is ?C:\Users\Bob\Pictures\new_wallpaper.jpg?) 4. Right-click on the ?Desktop? folder in regedit that you found in step 2 and click Permissions. 5. Click ?Advanced? 6. Go to ?Owner? tab, highlight your name in the box that says ?Change owner to? ( There are only two choices the other is Administrator )? once your user name is highlighted click ?OK? 7. Click on ?Advanced? again 8. Uncheck the button that reads ?Include inheritable permissions from the object?s parent?? click ?Remove? when prompted 9. Click ?Add? 10. Type ?Everyone? and click ?OK? 11. Check Allow ?Read Control? and click ?OK? 12. Click ?OK? again 13. Highlight ?Everyone? and check to Allow ?Read? and click ?OK? 14. Restart Computer and enjoy new Wallpaper (znaki zapytania to cudzyslow) albo: http://www.sevenforums.com/tutorials/47294-desktop-background-change-windows-7-starter.html Edytowane 25 Grudnia 2009 przez Yacek Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Ogladalem film przez kabel na TV. Wszystko bylo fajnie poza takim "vsync"em, w obrazie gdzies tak na poziomie 30% od gorej krawedzi byla taka linia ktora przerywala obraz przy wiekszej akcji - co trzeba zrobic by tego sie pozbyc? Na XP nieprzypominam sobie tego Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Być może zmień "odświeżanie" z 60 na 59 lub na odwrót. [no chyba że masz opcję v-sync właśnie ] Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi